"דרום אדום" 2019: כל האטרקציות

מדי שנה בשיא החורף הדרום שלנו מתכסה במרבדים אדומים של פריחת כלניות. לרגל האירוע הקצר הזה, שמתרחש בפברואר ומסתיים בדרך כלל בתחילת מרס, מתקיים בכל שנה פסטיבל ״דרום אדום״ המושך לאזור אלפי מטיילים אוהבי טבע.
המאורע הזה, שבו חבל הבשור שצחיח לאורך רוב ימות השנה נצבע באדום עז, הוא מחזה שלא כדאי לפספס. הטבע במלוא הדרו. כך למשל ביער שוקדה בין האיקליפטוסים הענקיים פרוסים שדות מכוסים בפריחה אדומה. בתוך הים האדום הזה אפשר להבחין גם בכלניות לבנות, תופעה נדירה בנגב המערבי. בנגב הצפון-מערבי תמצאו מרחבים ירוקים אינסופיים, עם מסלולי טיול שעוברים במכתש הקטן שכולו פריחה. מוקדי פריחה נוספים הם באר מרווה (מול קיבוץ עלומים), יער בארי, שמורת גברעם ובתרונות רוחמה. יעד נוסף שכדאי שתכירו אם כבר הגעתם לאזור הוא בתרונות בארי - אתר הבנוי ממדרונות תלולים עם קרקע רכה, שמי הגשם מבתרים ויוצרים בה חריצים.
מלבד טיולים בטבע וצפייה בפריחה האדומה יש באזור הזה גם מגוון הצעות לבילוי, וכשיתעורר הרעב תגלו שצפון הנגב גם מציע שפע של אפשרויות קולינריות.
הנה ההמלצות שלנו לאטרקציות ב"דרום אדום":
סדנאות בישול
עז תלם, מעביר סדנאות בישול במסגרת "דרום אדום", צילום: אסף אמברם
במסגרת פסטיבל ״דרום אדום״ תוכלו להשתתף בסדנאות בישול, שאותן יעבירו בשלנים ובלוגרים כגון מירי שטרצר ויובל אדלמן מהריאליטי ״בייק-אוף ישראל״. הסדנאות יתקיימו באתרי הטבע השונים החל ב-2 בפברואר במושב תלמי יוסף, ב-9 בפברואר במושב ישע וב-16 בפברואר במושב ניר משה.
לפרטים נוספים: www.habsor.co.il או בדף הפייסבוק "פסטיבל דרום אדום".
ביקור וטעימות ביקב
בימי שישי ושבת החל מהשעה 11:00 תוכלו לערוך סיור ב״יקב גלאי״ - יקב בוטיק משפחתי עם אווירה כפרית. במהלך הסיור תטעמו יין המיוצר על ידי המשפחה מענבים הגדלים בכרם שליד היקב.
יקב גלאי, מושב ניר עקיבא, לפרטים: 077-7295876.
ביקור בטחנת קמח
מדגימים למבקרים את תהליך הטחינה והאפייה. צילום: משה פילברג
טחנת הקמח ״קמח הארץ״ תפתח את שעריה בימי שישי במהלך חודש פברואר של "דרום אדום", ותדגים למבקרים את המטחנות ואת תהליך הטחינה והאפייה. לסיום הסיור והטעימות תוכלו לרכוש במקום לחמי מחמצת וחלות לשבת.
טחנת קמח הארץ, כוכב מיכאל, לפרטים:077-7295796 .
טעימות בירה, מוזיקה חיה ובשר מעושן במבשלה
בימי שישי אתם מוזמנים למבשלת הבירה isis שבמושב דקל, הקרויה על שמה של אלת הפריון. במקום מציעים טעימות בירה ובשר מעושן, הופעת ג׳אז על במה פתוחה, ובכל שעה עגולה גם סיור במבשלה.
isis מבשלת בירה, מושב דקל, לפרטים: .077-7295890
ואיפה אוכלים?
מחלבת צאלה – גבינות שנרקחות במקום וסלי פיקניק לארוחה בטבע
אפשר לקחת גם סל פיקניק לטבע. מחלבת צאלה, צילום: לבנת גינזבורג
מחלבת ״צאלה״ היא מחלבת בוטיק שהוקמה בשנות ה-70 וממוקמת בחוות בודדים הצמודה למושב עין הבשור. היום צאלה, בתם של בני הזוג שהקימו את המחלבה ממשיכה את דרכם ומגדלת במקום כבשים, שמהחלב שלהן היא מייצרת גבינות. יש בחווה גם חנות ומרפסת מקורה, שבה אפשר לאכול בסופי השבוע ארוחות בוקר, המבוססות על לחמים ועל הגבינות שצאלה רוקחת בעצמה.
בנוסף, מוצעים במקום סלי פיקניק זוגיים ומשפחתיים שיספקו ארוחה מהנה בטבע - כל מה שצריך לעשות הוא להזמין את הסלסלה בטלפון כשאתם בדרך לדרום, וכשתגיעו לאזור תוכלו לאסוף אותה ולקבל מצאלה הדרכה לגבי מקום נעים בטבע, שבו תוכלו לערוך את הפיקניק שלכם. טווח המחירים של הסלסלות נע בין 175-360 שקלים, והן כוללות את גבינות המחלבה, לחמים, זיתים, שתייה, ביצים, ירקות, ממרחים, מטבלים, יוגורט וגרנולה, יין, עוגת הבית וכלים חד פעמיים. כל זה נארז בסל פיקניק מקש, שתוכלו לעשות בו שימוש חוזר.
חוות בודדים הצמודה לעין הבשור, 052-8478935, כשר.
סינס – מסעדת בשרים ופירות ים
״סינס״ היא מסעדת בשרים של השף זולי גיונגיושי, ומציעים בה נתחי בשר שמתיישן במקום, פירות ים והמבורגרים. אפשר גם לעשות שילובים בין הבשר לתוצרת הימית, ולהזמין מנות מעניינות ומיוחדות כמו למשל אנטריקוט שרימפס בציר סרטנים. בנוסף יש במקום פסטות ומיקסים של פירות ים, סלטים ומנות ראשונות כמו קרפצ׳ו בקר (39 שקלים). הבונוס: מחירים נוחים. כך למשל סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם עולה כאן 96 שקלים.
אזור תעשיה שער הנגב, 08-6890452, שלישי-שבת 12:00- 23:00, לא כשר.
מידס - המסעדה הברזילאית היחידה בארץ
אווירה שמחה ומוזיקה ברזילאית מקפיצה. צילום: לין לוי
"מידס" היא המסעדה הברזילאית היחידה שפועלת בארץ, והיא שייכת לנתן גלקוביץ שעלה מברזיל לפני שנים רבות. את המסעדה הוא הקים יחד עם משפחתו לזכרה של בתו, שנהרגה מפגיעה ישירה בבית ביישוב נתיב השיירה. ולמרות הסיפור הקשה, לא משנה מתי תגיעו לכאן - תמיד תמצאו אווירה שמחה ומוזיקה ברזילאית מקפיצה שמתנגנת ברקע.
תוכלו לטעום כאן את המנה הלאומית ״פז׳ואדה״ ( feijoada) - תבשיל שעועית שחורה עם נתחי בשר, נקניקים ואורז לבן (75 שקלים), ואת לחמניות הגבינה הנימוחות ״פאו דה קז׳ו״ שמוגשות עם ממרח פלפלים מיוחד וחמאה (46 שקלים). יש בתפריט גם תבשיל ״מוקקה״ מדגים ופירות ים עם אננס (67 שקלים), וגם אסאדו כמובן.
ברור חיל, 08-6803441, שלישי-חמישי 22:30-18:00, שישי-שבת 22:30-12:00, לא כשר.
קארווג'ו – מאפייה ובית קפה עם תערוכות אמנות
"קארווג'ו" הוא מאפייה-בית קפה הנושא את שמו של אחד האמנים האיטלקיים המפורסמים בעולם. הוא שוכן בתוך האנגר ענק ששימש בעבר בתור מחסן אריזה, ועל הקירות מוצגות תערוכות אמנות מתחלפות. התפריט מציע מרק בצל בתוך כיכר לחם (28 שקלים), פיצות מבצק תפוח קלות בקצוות (50-30 שקלים), מבחר פוקצ׳ות עם תוספות וקפה איכותי. אם תגיעו לכאן ביום חמישי תוכלו גם לקנות בדרך החוצה חלות (15 שקלים), עוגות שמרים, לחמים (20 שקלים) ובייגלה ירושלמי.
כוכב מיכאל (בוויז: יופי כפרי), 054-4566957, ראשון-חמישי 21:00-18:00, שישי 15:00-8:00, שבת 16:00-12:00, לא כשר.
הנגרייה - מבנה של נגרייה שהפך לבית קפה נעים
פעם נגרייה, היום בית קפה. "הנגרייה", צילום: לין לוי
״הנגרייה״ הוא בית קפה נעים של חגי וקרן גלבוע, הממוקם במבנה שבו שכנה הנגרייה של חגי. בחוץ יש דק רחב ומקורה הצופה לחצר פנימית והתפריט מציע פסטות, מנות בשריות, טוסטים וכריכים, סלטים, מנות טבעוניות, ארוחות בוקר וקינוחים. המקום הזה מתאים לכל שעה ביום ולכל הרכב חברתי, עם אווירה נעימה ומחבקת.
מושב דקל, 08-9910320, שלישי-חמישי, שבת 22:30-12:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר.
ולסיום – הנה מתכון לסלט של בלוגר האוכל עוז תלם, בעל הבלוג The Kitchen Coach ומחבר "ספר הכרובית", שיעביר סדנת בישול במסגרת פסטיבל "דרום אדום":
סלט נועה – סלט כרובית, אגוזים ותותים
מצרכים (ל-3-4 מנות):
1 כרובית יפה בגודל בינוני קטן
צרור פטרוזיליה
צרור עלי נענע
1/2 סלסלת תותים, מנוקים מהחלק הירוק
חופן אגוזי מלך חתוכים גס
חופן חמוציות/ אוכמניות מיובשות/ צימוקים אוזבקיים
לתיבול הסלט:
מיץ מחצי לימון (2-3 כפות, אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים לגודל של בוטנים. קוצצים גם את הפטרוזיליה והנענע. חותכים את התותים לשמיניות או רבעים.
2. שמים את הכרובית הקצוצה בקערה יחד עם הפטרוזיליה, החמוציות, התותים ואגוזי המלך.
3. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים ניתן לזלף עוד קצת שמן זית מעל.
[#middleBanner]
טיול יום מרתק בשכונת ואדי סאליב בחיפה
חיפה: שותים ואוכלים בעיר התחתית
המדריך לבילוי בחינם ברחבי הארץ
לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן
הצטרפו לקהילת הטיולים של מוטק׳ה

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...
הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...
מתי בפעם האחרונה ביקרתם בגן הלאומי אפולוניה? הרחקתם לחוף ים בארץ שנראה כאילו יצא מריזורט מפנק בתאילנד? אז...