"שנינו זרקנו בזוגיות הזו את רשימות המכולת שהבאנו מהבית"
- השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
- הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
- קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
- חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
- צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
- הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה
רחל פורת, בת 70 פלוס מחולון, ויעקב שכטר, בן 74 מחולון, הכירו באפליקציית שושק'ה בחודש אוגוסט האחרון, ומאז הם ביחד. לרחל, אם שכולה ולה בת, מדובר בפרק ג', לאחר שהתגרשה מבעלה הראשון והתאלמנה מבן זוגה השני. יעקב הוא אלמן מזה כשנתיים וחצי, אב ל-3 ילדים וסב ל-8 נכדים. "אני מבוגרת ממנו, רוב הגברים רוצים אישה צעירה מהם, אבל ליעקב זה לא הפריע", אומרת רחל בשיחה עם שושק'ה. "החלטנו שנינו להוריד את רשימות המכולת שבאנו איתן מהבית, כי הבנו שיש דברים מעבר, וזו האישיות עצמה".
איך הכל התחיל? רחל: "הייתי רשומה המון זמן בערוץ ההיכרויות של מוטק'ה, אבל הממשק לא היה כל כך נוח. איך שראיתי את הפרסום על שושק'ה קפצתי על המציאה, ממש כשכבר הייתי רגע מלוותר, אחרי שהתנסיתי בעוד לא מעט אתרים אחרים. פסלתי גברים נורא מהר, הייתי כבר בשלב של ייאוש אבל רציתי זוגיות. כשהצטרפתי לשושק'ה, הגבר הראשון שנכנסתי לו לפרופיל היה יעקב. ראיתי גבר חייכן, אמרתי לעצמי 'מה יש לך להפסיד', ופניתי אליו. במקרה יצא שגם הוא גר בחולון, כמוני".
איך היתה הפנייה? רחל: "כתבתי לו 'היי', הוא ענה והשאיר מספר טלפון, דיברנו בטלפון, אבל לקח זמן עד שנפגשנו כי באמצע הייתי חולה. הוא מאד התעניין בי".
יעקב: "אחרי שהיא שלחה לי 'היי', שלחתי לה את הפנייה שמוצעת בשושק'ה, אם היא רוצה להיפגש לקפה. היא ענתה לי 'סיידר עדיף'".
רחל: "עבורי, עניין הגובה מאוד משמעותי, אני יוצאת רק עם גברים גבוהים, אבל פה לא היה מצוין הגובה, ובדיעבד זה טוב, אחרת לא הייתי פונה אליו".
מה מצא חן בעיניכם אחד בשנייה? רחל: "היה לנו נחמד לדבר. היתה פעם אחת שלא דיברנו כמה ימים והרמתי לו טלפון, היה סרט שרציתי לראות שכל החברות שלי כבר צפו בו. ידעתי שהוא חולוני אז התקשרתי והצעתי לו ללכת איתי לסרט. שאלתי אותו אם הוא ספונטני. הוא לא היה פנוי, יצא שלקח לנו חודש מאז שהכרנו ועד שנפגשנו".
יעקב: "אני בדיוק עשיתי דבר מאוד ספונטני כשהיא התקשרה – נעניתי להצעה של הבת שלי לפגוש אותה בכנרת, כשהייתי בכלל בדרום. גם לי היה כיף לדבר עם רחל, וזה מה שמצא חן בעיני, השיחות שלנו".
שלח לה הצעה לקפה, היא ענתה: "סיידר עדיף". רחל פורת ויעקב שכטר, צילום באדיבותם
איפה היה הדייט הראשון שלכם? רחל: "בבית קפה בחולון, נפגשנו והיה נחמד. ראיתי שהוא נמוך וזה נורא הפריע לי, הוא יודע את זה, אבל השיחה היתה כל כך נחמדה והוא היה כזה חיובי וכזה כיפי, שאמרתי לעצמי: תני לו צאנס, ממש עשיתי שיחה עם עצמי. הוא ענה על הרבה דברים שרציתי באישיות של בנאדם, יש לו אישיות מקסימה, הוא לא קטנוני, נורא לארג' ואדם טוב, נמרץ עם עוגנים של עשייה, ומתעניין בחלק הרוחני של החיים. הוא היה לי רבגוני. הוא מאד קשוב, זו למשל תכונה שלא הופיעה ברשימת המכולת שלי, וזה כל כך חשוב. הוא נמרץ, מטייל, נוהג".
יעקב: "היא גם מבוגרת ממני וגם גבוהה ממני, אבל גם אני זרקתי את רשימת המכולת".
מה חשבתם אחד על השנייה אחרי המפגש הראשון? רחל: "אני הרגשתי שאני צריכה לתת לו צ'אנס וגם הוא הרגיש את זה, הרגשתי שיש פה משהו שלא היה לי עוד, השיחה קלחה ולא היתה חטטנית. היה לי גם חשוב גבר בריא - אחרי שטיפלתי בבן הזוג האחרון שהיה לי, לא רציתי להכניס את הראש למיטה חולה, לא רציתי להיות מטפלת של אף אחד".
יעקב: "היא עשתה עלי רושם נחמד, אמרתי לה במפורש שאני לא בא עם רשימת מכולת. היא ציפתה למישהו יותר גבוה, אמרתי לה תראי, זה מי שאני, זה המכלול".
כמה זמן חיפשתם זוגיות לפני כן? רחל: "אחרי שהתאלמנתי, לקחתי הפסקה של שנתיים בערך, ומאז כשנתיים וחצי חיפשתי זוגיות, בכל מיני אתרים ואפליקציות".
יעקב: "הייתי נשוי כמעט 48 שנים, התאלמנתי לפני שנתיים וחצי ומאז חיפשתי זוגיות. אני רגיל לזוגיות, חברים טובים היו שולחים לי מספרי טלפון להכיר, גם הילדים שלי, הכרתי גם דרך הפייסבוק, ואז נרשמתי לשושק'ה, אליה נחשפתי דרך אתר מוטק'ה שבו אני חבר. לפני רחל ראיתי כמה נשים, גם נפגשתי עם כמה, אבל זה לא התפתח".
מה אתם אוהבים לעשות יחד? רחל: "המון דברים. לראות סרטים, לעשות פיקניקים, גם עם המשפחה שלי, לטייל. יעקב מכיר את הארץ נהדר, הוא פתוח גם לדברים שאני אוהבת כמו גלריות אמנות, מועדון ג'ז, משתלות. באחת השבתות הוא עשה לי הפתעה ולקח אותי לגלריה מקסימה בגדרה, של יצירות אמנות מגרוטאות, היו שם אלפי יצירות. יומיים לפני כן סיפרתי לו שכשלמדתי ב'בצלאל' רציתי ליצור אמנות בברזל וזה היה נורא קשה, אבל נשארה לי האהבה לזה. הוא זכר את מה שסיפרתי לו והפתיע אותי".
יעקב: "כיף לנו ביחד, מבחינתי אפילו לראות טלוויזיה. אנחנו הולכים הרבה לסרטים, לטיולים בשבתות. אני לא מוותר על ערבי קבלת שבת עם הילדים שלי, אבל בשבתות אנחנו יחד. אנחנו די ספונטניים, לא מתכננים יותר מדי. יש לה עוגנים בחיים, ואני אוהב את זה. היא עדיין מלמדת יוגה בהתנדבות. לי יש חוג של הליכה ברגל וגננות".
מה אתם הכי אוהבים אחד בשנייה? יעקב: "היא אדם שמח בחלקו, יש לה תאוות חיים, אופטימית, לא מתייחסת לגיל כאל פונקציה. אני אוהב את הגישה הזו. היא עושה לי שיעורי יוגה פעם בשבוע".
מה אתם מאחלים לעצמכם? רחל: "שנמשיך ככה ביחד ונהדק אפילו עוד יותר את הקשר, אנחנו עדיין מגששים מה כל אחד מאיתנו אוהב".
יעקב: "רצינו לטוס יחד לחו"ל, בגלל המלחמה זה לא יצא לפועל אבל אני בטוח שעוד ייצא. אני מאחל לנו שהקשר יימשך".
איזה מסר יש לכם לחברי שושק'ה שמחפשים אהבה? רחל: "צריך שתהיה רצינות בכוונה, ואם מתאמצים ולא מוותרים, בסוף מקבלים מה שרוצים".
יעקב: "להיות פתוחים להתנסות, לא לפחד מכישלונות. ולא להרפות, צריך לעבוד בזה, זה דורש מאמץ. לדעת להתפשר ולדעת לקבל דברים שונים ממה שהכרת בעבר".
רוצים גם אתם למצוא זוגיות (או להרחיב את מעגל החברים)? הצטרפו לאפליקציית שושק'ה!
רחל שקד, אלמנה בת 77 מקרית ביאליק, אמא ל-4 ילדים וסבתא ל-11 נכדים ונינה אחת, חשבה כבר לוותר על כל הקונספט הזה של...
דייטים בכל גיל יכולים להיות דבר מלחיץ, אבל אם אתם מחוץ למשחק זמן רב, זו יכולה להיות תחושה מאיימת במיוחד....
מתי בפעם האחרונה יצאתם לדייט? אם התשובה שלכם היא לפני 10, 20 או 30 שנה – כדאי שתמשיכו לקרוא. יש סיכוי טוב שדברים...
חבל על כ"כ הרבה אנרגיות שאתה מבזבז לחינם.
הכל מגמתי
קודם כל, רחל ויצחק הם זוג מקסים ומאושר ואין כאן שום פייק ניוז או עריכה מגמתית אלא רק פרגון ושמחה בשמחתם. המטרה של רחל ויעקב ושלנו במוטק'ה ושושק'ה היא להראות שאפשר למצוא אהבה בכל גיל!
בנוסף, כפי שכבר כתבו לפניי, גילה של רחל הוא 70 *פלוס* ולא 70, ולכן אינך יכול להגיד שהיא צעירה מיצחק.
לגבי מוטק'ה האהוב - אתר ההיכרויות במוטק'ה היה קיים במשך שנים ובמהלך הזמן עלו עוד ועוד בקשות מכם, הגולשים (!) לשינויים כאלה ואחרים - בקשות לשיפורים טכניים, להקלה על הגלישה, ההיכרות, התפעול ועוד. אפליקצית שושק'ה קמה במטרה לשדרג ולשפר את אתר ההיכרויות המיושן שהיה במוטק'ה. בניגוד למשתמע מדבריך אין חובה לרכוש מנוי. כמנוי רגיל, ללא תשלום, אתה יכול להמשיך ולצפות בכל הפרופילים בעמוד הבית שלך, להציע עד 5 הצעות היכרות ביום, להתכתב ללא הגבלה ולעשות שימוש ברוב התכונות שמציעה האפליקציה.
חשוב שתדע, אם אינך יודע עדיין, ששושק'ה פועלת ללא מטרות רווח וגרסת הפרימיום נועדה על מנת לאפשר לנו להמשיך ולספק שירותים ייעודיים ואיכותיים לבני 60+.
חג שמח ורק בשורות טובות.
ג) אני מתרשם שהינך "מבקר" איכותי למעשיהם של אחרים. מנסיוני בחיים מבקר בדמותך מעולם לא יזם ולא ניהל כל פעילות, מעולם לא תרם לריווחת האחר ומתנהל בתפיסה של מגיע לי ! אגב, נשות האתר משודרגות מהעדרותך אתר "שושקה" וחוסכות לעצמן חשיפה אליך. לידיעתך, אינני "מטעם האתר" ואף אינני מכיר איש מהיזמים והמתפעלים הברוכים שעושים במלאכה, להם אני מאחל הצלחה בעשיה ומודה להם על פעילותם המדהימה והברוכה. תודה
כשגילו שיש קהל רב...
החליטו ששווה לקחת כסף...
מי שרוצה...שישלם
זה אתר ככל שאר אתרי ההיכרות
כתבו כאן שלפעמים מתחילים בלשוחח ואז נוצר החיבור
ולפעמים אחרת . סבלנות ולתת צ'אנס זה הרעיון . 💖