חזרה למגזין אוכל

10 סיבות לאכול שוקולד (פלוס מתכון משגע)

מוריד לחץ דם וכולסטרול, יעיל נגד שיעול, תורם לזיכרון ואפילו להרזיה. לרגל יום השוקולד המריר שחל היום, קפצנו על ההזדמנות לספר לכם למה כדאי לאכול דווקא אותו, וגם: מתכון מצוין לטראפלס
עדי כץ 10/01/17
10 סיבות לאכול שוקולד (פלוס מתכון משגע)
שוקולד מריר, לא רק בגלל הטעם. צילום: Shutterstock

 

 

אחת מהנאות החיים הגדולות, ובשונה מאחרות גם קלה להשגה, היא שוקולד. המרקם השומני המתמוסס בפה, והטעם, הו הטעם, יכולים לפצות על לא מעט. מביני העניין מעדיפים את השוקולד המריר, טעם נרכש שלרוב מגיע עם הגיל, כי מה לעשות, כשאנחנו מתבגרים אנחנו מבינים מה טוב באמת. היום (שלישי), כמדי 10 בינואר, נחגג בעולם "יום השוקולד המריר", מה שאולי מוכיח את המקום המכובד שתפס בחיינו. לא שאנחנו צריכים יום מיוחד כדי להתענג על הטעם, אבל תפסנו את ההזדמנות לספר לכם על היתרונות הנוספים שיש לשוקולד המריר. ויש לא מעט, מתברר.

 

פולי הקקאו שמהם עשוי השוקולד נחשבים למזון-על, בזכות שפע מגנזיום ומינרלים נוספים כמו סידן, אבץ, נחושת וכרום, לצד נוגדי חמצון כמו ויטמין C ופלבונואידים. מכיוון שהקקאו הוא המרכיב הבריאותי בשוקולד, ככל שיש יותר ממנו, יותר טוב.

 

זו הסיבה שהשוקולד המריר, העשוי מ-70% מוצקי קקאו ומעלה, עדיף לא רק לבלוטות הטעם שלנו, אלא גם לבריאות. בשוקולד החלב ובוודאי במה שנקרא "שוקולד לבן" יש תוספות סוכר, חלב ושומן, המנטרלות את הזמינות הביולוגית של החומרים הפעילים.

 

 

למה כדאי לאכול שוקולד מריר?

 

 

ההמלצה היא לאכול קוביית שוקולד מריר ביום. צילום: Shutterstock

 

 

ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית ברשת סטודיו סי, ממליצה לבדוק את אחוזי הסוכר והשומן בשוקולד, ולהעדיף את הדלים שבהם. "לשוקולד ללא תוספת סוכר מוסיפים שומן כדי לפצות על הטעם, ובסופו של דבר כמות הקלוריות כמעט זהה", היא מזהירה. "בנוסף, הוא מכיל ממתיקים אלכוהוליים, שיש להם ערך קלורי". הנטורופתית ד"ר הגר שפר ממליצה לאכול קובייה של שוקולד מריר ביום (וגם אם תרדו על שורה לא יקרה כלום). אם עדיין לא השתכנעתם, פיינגרץ ושפר מביאות 10 סיבות לעשות את זה:

 

1. טוב ללב. שוקולד מריר מפחית תגובות דלקתיות, מונע טרשת עורקים, שומר על גמישות כלי הדם ומשמש כמדלל דם עדין - ובכך מקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולשבץ. השוקולד המריר עוזר בשמירה על גמישות העורקים ומניעת הידבקות של כדוריות הדם לדפנות כלי הדם. קשיות העורקים והצמדות של תאי הדם הלבנים ידועה כגורם משמעותי לטרשת עורקים, המעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי.  

 

2. מפחית את הסיכון לסוכרת. השוקולד המריר מכיל כאמור פלבנואידים, המסייע בהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2: צריכה מרובה של התרכובות הפלבנואידיות עוזרת להעלות את הרגישות לאינסולין ולווסת את רמות הגלוקוז בדם, ולכן יכולה לעכב תסמינים של סינדרום מטבולי וסוכרת. פלבנואידים קיימים אגב גם בפירות יער ובתה.

 

3. מגן מנזקי השמש. זה לא אומר שאפשר להפסיק למרוח קרם הגנה, אבל בשוקולד מריר יש אנטי־אוקסידנטים (נוגדי חמצון) שמגנים עלינו מפני נזקי ה-UV (הקרניים האולטרא סגולות של השמש).

 

אפילו מגן מנזקי השמש. שוקולד מריר, צילום: Shutterstock

 

 

4. תורם להרזיה. זה נשמע פרדוקסלי, אבל מחקרים מראים שאנשים שצורכים שוקולד מריר בקביעות, רזים יותר. הכוונה היא לא לחפיסה ביום, אבל כאמור, קובייה שתיים אמורים לעודד הרזיה. גם תכונה זו מיוחסת לנוגדי החמצון הנמצאים בשוקולד המריר. בנוסף, שוקולד עשיר בסיבים תזונתיים שידועים כתורמים לתחושת שובע.

 

5. מסייע בהורדת לחץ דם. נוגדי החמצון שבשוקולד מגבירים את זרימת הדם וגורמים להתרחבות כלי הדם. צריכה של קקאו משפרת את התפקוד הקרדיווסקולרי, ומפחיתה את העומס המוטל על הלב ואת קשיחות העורקים שמגיעה עם ההזדקנות.

 

6. מוריד את רמת הכולסטרול הרע. גם כאן, בזכות נוגדי החמצון, נמצא כי השוקולד המריר תורם להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב.

 

מפחית לחץ דם, כולסטרול רע וסיכון לסוכרת. שוקולד מריר, צילום: Shutterstock

 

 

7. מסייע בהתרבות החיידקים הטובים במערכת העיכול. מחקר מטעם האגודה האמריקאית לכימיה מצא, כי החיידקים הטובים במעי שלנו משתמשים בשוקולד כבמצע מזון, לכן אכילה של שוקולד מריר תורמת להתרבות חיידקים אלה, בעלי יתרון רב לעיכול ולתהליכים אחרים בגוף.  

 

8. יעיל נגד שיעול. סיבה נוספת לאכול שוקולד מריר, בעיקר בחורף, היא יעילותו נגד שיעול: נמצא כי חומר בשם תאוברומין המצוי בפולי הקקאו, מדכא את העצב האחראי על רפלקס השיעול. התאוברומין התגלה במחקרים כיעיל יותר מהקודאין שקיים בתרופות נגד שיעול.

 

9. ממריץ, מעורר ומשפר את הזיכרון. הקפאין המצוי בשוקולד משפר את זרימת הדם במוח, ולכן תורם לריכוז, מחזק יכולות מוחיות ומשפר את הזיכרון לטווח הקצר.

 

10. משפר את מצב הרוח. אכילה מבוקרת של שוקולד מריר מפחיתה רמות סטרס, ומעלה את רמת הסרוטונין והדופמין במוח. משכל, היא מסייעת גם לחוסר איזון הורמונלי האופייני לגיל המעבר.

 

 

המתכון: טראפלס שוקולד

 

 טראפלס ביתי. צילום: יח"צ

 

 

המצרכים (כ-60 יחידות, תבנית 20/20 ס"מ:(

 

250 מ"ל (מיכל קטן) שמנת מתוקה 32%


300  גרם שוקולד מריר 80% 


50  גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות 


כ- 200 גרם אבקת קקאו הולנדי.

 

ההכנה:

 

1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.


2. ממיסים את השוקולד (בבן מארי, או במיקרוגל בטמפרטורה בינונית). 


3. מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים כשליש ממנה על השוקולד המומס. מערבבים היטב. החיבור בין המים לשומן יוצר מסה שבורה – אין מה להיבהל, זה טבעי בשלב זה.

 

4. שופכים עוד שליש מהשמנת על המסה ומערבבים היטב. חוזרים על התהליך עם יתרת השמנת. לקבלת מסה טובה רצוי להשתמש במוט ידני לערבוב השמנת והשוקולד. 


5. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית.


6. מניחים לתערובת הגנאש להתגבש בטמפרטורת חדר ממוזג כ-24 שעות. למחרת, מחלצים את התערובת מהתבנית וחותכים לקוביות של 2.5
X2.5 ס"מ. 

 

7. מגלגלים את הקוביות לכדורים. ממתינים כמה שעות ומגלגלים באבקת קקאו הולנדי מסוננת.

 

 

המתכון באדיבות השוקולטיירית איקא כהן.

 

 [#middleBanner] 

 

מסיבת תה: שלושה מתכוני עוגיות

שלוש עוגות גבינה

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

שטרודל תפוחים ושוקולד

מתכון ביתי לחטיף שוקולד טעים

עוד במדור האוכל של מוטק'ה

 

ואיזה שוקולד אתם אוהבים? שתפו בקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה