20 מזונות שלא כדאי לכם לשמור במקרר
האם אתם נוטים לחזור מהסופרמרקט ולרוקן את רובו לתוך המקרר? אם כן, סיכוי גבוה שאתם עושים כמה טעויות בדרך. הרבה מוצרי מזון שהתרגלנו במהלך השנים לאחסן בטמפרטורה הנמוכה של המקרר, דווקא רוצים לצאת החוצה ממנו, ולחכות שנשתמש בהם באוויר הפתוח של השיש או של מדפי המטבח.
הנה 20 מזונות שפשוט לא צריכים להיות בקירור, למרות שרובנו שומרים אותם שם בטעות, והזדמנות לפנות מקום במקרר ולשמור על האוכל בריא וטרי יותר:
1. תפוחי אדמה ובטטות
סלסלה מחוץ למקרר תעשה לתפוחי האדמה ולבריאות שלכם רק טוב. צילום: Shutterstock
בטמפרטורה של המקרר, תפוחי האדמה הופכים עמילן לסוכר מהר יותר, מה שגורם לרקב מתקדם. אבל הדבר מסוכן הרבה מעבר לפן של הטעם: על פי הסוכנות האחראית על תקני המזון באנגליה (FSA), במקרה של אפייה או טיגון תפוח אדמה שישב במקרר, השילוב בין הסוכרים לחומצת האמינו אספרגין מפיק כימיקל מסוכן, שאף עלול להיות מסרטן.
גם בטטות לא כדאי לשמור בקירור: הן יהפכו קשות מדי ויהיה בלתי אפשרי לעבוד איתן ולהפוך אותן למאכלים טעימים. עדיף להקדיש סלסלה יפה במטבח לאלה, במקום קריר ויבש.
2. בננות
את הבננות החזיקו על השיש עד שהן מבשילות. אם הן ימתינו ליומן במקרר, זו תהיה המתנה ארוכה, משום שהקור רק מעכב את התהליך.
3. בצל
בצל במקרר סתם יעלה עובש. צילום: Shutterstock
הזהרו מאחסון בצל במקרר, אם אתם לא רוצים בצלים רכים ומלאי עובש. בצל שכבר קולף ואתם רוצים לעשות בו שימוש חוזר, אפשר להחזיק במקרר בקופסא סגורה, כדי שהריח לא יגיע לשאר המאכלים.
4. דבש
בין אם אתם משוגעים על דבש ומוסיפים אותו לכל דבר, ובין אם מאלה שפשוט נשארה להם צנצנת מראש השנה – דעו כי מומלץ להחזיק אותה על מדף במטבח וממש לא בתוך המקרר. הקור מאיץ את התגבשות הסוכר בדבש, הורס את מרקמו והופך אותו לסמיך עד כדי שאי אפשר להשתמש בו. לא כדאי.
5. מלון ואבטיח
לפני הפתיחה ממש אין צורך לשמור במקרר - רק תחשבו על כל המקום שיתפנה לכם. צילום: Shutterstock
הקיץ כבר מאחורינו, אבל לקיצים הבאים כדאי לאמץ שמירה של מלון ואבטיח לפני פתיחתם דווקא מחוץ למקרר. אין צורך לאחסן את המלון והאבטיח במקרר ולתפוס מקום יקר - אפשר לאחסן אותם בכל מקום אחר. אחרי הפתיחה כבר כדאי לאחסן במקרר, כשהם מכוסים בניילון נצמד.
6. שמן זית
אם תכניסו בקבוק של שמן זית למקרר, תתחרטו על כך קשות – הקור יקשה את השמן ויהפוך אותו לבלתי אפשרי לשימוש.
7. אבוקדו
שמירת אבוקדו במקרר רק תאט את הבשלתו. צילום: Shutterstock
הביטו באבוקדו שרכשתם כעת – האם הוא כבר בשל או ששוב עליכם לחכות ולשקוד על הבשלתו? אם התשובה היא ב' (ועם יד הלב, האם היא אי פעם הייתה א'?) – אל תשימו אותו במקרר, שרק יאט את תהליך ההבשלה.
8. שום
אם בא לכם לטפח ערוגת שום בתוך המקרר – עשו זאת. מתברר שהקור יגרום לשום לנבוט, ואז צמחיה מעניינת עשויה לקשט את פנים המקרר שלכם. אבל אם אתם רוצים לבשל איתו – החזיקו אותו בחוץ.
9. אגסים
בניגוד לפירות אחרים, האגס לא מגיע להבשלה מושלמת על העץ, וכדאי לחכות איתו יום יומיים אחרי הרכישה, כדי לוודא שהוא מגיע למקסימום הטעם והעסיסיות שלו. לתהליך הזה הוא לא יגיע במקרר הקר, לכן כדאי להחזיק אותו במקום חיצוני, קר ויבש.
10. פירות הדר
החזקת פירות הדר במקרר פוגעת במרקם שלהם. צילום: Shutterstock
זה כמעט מתבקש להחזיק תפוזים, קלמנטינות ולימונים בסלסלה או בקערה יפה במטבח, ולא במקרר – הם כל כך מייפים את הסביבה! זה גם הדבר הכי נכון לעשות, מכיוון שהחזקתם במקרר פוגעת במרקם וגורמת לכתמים על הקליפה. חוץ מזה, אם היינו מחזיקים את הפירות במקרר, מה היה נשאר לסזאן לצייר?
11. קפה
בניגוד למה שחלק מחובבי הקפה חושבים – אין להחזיק קפה במקרר או במקפיא. זה לא באמת שומר על טריות הקפה, אפילו הורס אותו, משום שבכל פעם שתוציאו ותחזירו את הקפה למקרר, ההרכב המולקולרי משתנה ואיתו המרקם והטריות. המצב היחיד שבו מומלץ להחזיק קפה במקפיא הוא אם קניתם כמות גדולה של קפה, ואתם רוצים לאחסן אותו לפני שתתחילו בשימוש היומיומי.
12. עגבניות
עגבניות לא מאוד אוהבות את המקרר, אבל לפעמים הן זקוקות לו. אם אתם בעניין של טריות מירבית, אל תקנו כמות גדולה מדי של עגבניות, אלא רק את מה שאתם צריכים לימים הקרובים ואחסנו אותן בחוץ. עגבניות שנמצאות בטמרפטורה קרה מדי עלולות לקפוא, והטעם שלהן יילך לאיבוד.
13. בזיליקום
הבזיליקום יאבד ממרקמו ומטעמו במקרר, ולא רק זאת – יאמץ את הריח של כל שאר המאכלים שם ויהרוס לכם את הבישולים. במקום לאחסנו במקרר, התנהגו אל הבזיליקום כאל זר פרחים – הציבו אותו בכוס מים עד לשימוש. כך הוא גם יקשט לכם את סביבת העבודה וגם יישמר טרי וריחני.
14. חמוצים
אפשר לאחסן חמוצים במקרר, לא ייגרם להם נזק, אך זה לא הכרחי. החומרים שהחמוצים שוחים בהם מהווים חומרי שימור טובים, ואפשר לאכול מלפפון חמוץ שלא ראה מקרר אפילו שנים. צנצנת חמוצים יפה יכולה לקשט את המטבח, אז אם זה הסטייל שלכם - נסו ליהנות מהאפקט האסתטי הזה.
15. שוקולד
רוצים ליהנות משוקולד איכותי? אל תשמרו אותו במקרר. צילום: Shutterstock
שוקולד שאוחסן במקרר יאבד קצת מטעמו המקורי, ולעיתים הקור אף ישתלט על הטעם וההנאה תפגם. את השוקולד עדיף לאחסן במקום יבש וקריר – לא בשמש, כדי שלא יימס, אבל גם לא במקרר.
16. תפוחים
ניתן להחזיק תפוחים מחוץ למקרר עד לשבועיים. אם תרצו שהם יחזיקו מעמד יותר מזה, ניתן לאחסן אותם במקרר. הדבר גם תלוי בטעם האישי, וכמה קר אתם אוהבים את התפוח שלכם.
17. גבינות מסריחות
בעוד שאת שאר מוצרי החלב שלכם עליכם להקפיד לאחסן במקרר, במקרה של גבינה שהתיישנה – כמו גאודה או גרויר – אין צורך לאחסן במקרר, אבל גם לא במקום חם מדי. על השיש, בקופסא חסינה ואטומה שתמנע מהריח להתפשט לכל עבר, הוא פתרון מצויין.
18. לחם
אחסון לחם במקרר יאיץ את ההתייבשות שלו. צילום: Shutterstock
אחסון לחם במקרר לא ישמור על טריותו, אלא דווקא יאיץ את ההתייבשות. הדרך הטובה ביותר לשמור לחם היא בשקית אטומה מחוץ למקרר – ולנסות לאכול אותו בעודו טרי.
19. קטשופ וחרדל
לפעמים נוח שבקבוקי הקטשופ והחרדל נמצאים במקרר, וזה לא מזיק להם – אבל כדאי שתדעו שזו לא חובה. אפשר להחזיק אותם עד לחודש מחוץ למקרר, משום שהם כוללים חומצות שמונעות חיידקים.
20. גזר
לגזר חיי מדף קצרים ממילא, אבל הטמפרטורה הנמוכה במקרר גורמת לו להרקיב מהר יותר. גם אור שמש לא יעשה טוב לירק הכתום, והכי מומלץ לשמור אותו במקום קריר ויבש.
מועדון ארוחת הבוקר: האם היא באמת כזו חשובה?
איזו תזונה תעזור לנו לשפר את הזיכרון?
הצטרפו לקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...