דג לשבת: הפעם סטייק סלמון

03/07/24

סטייק סלמון

 

סטייק סלמון בניגוד לפילה חתוך לרוחב וכולל את העצמות והשומן והעור ומבטיח עסיסיות נפלאה.

הכנתי על הפלנצ'ה ושתי דקות גריל בחום גבוה. יצא מסעדה!

3-4 סטייקים סלמון טרי

משרה:

רבע כוס שמן זית,

מיץ מחצי לימון

כפית פלפל שחור גרוס טרי

כפית עלעלי תימין יבש או טרי

מלח גס גרוס

כפית רוזמרין יבש מרוסק

  • אפשר שום

הכנה

משרים את הדגים במשרה חצי שעה הופכים

 מחממים פלנצ'ה על האש הכי גבוהה

מחממים תנור ל200 מעלות

מברישם מעט שמן זית על הפלנצ'ה

מניחים את הסטייקים על הפלנצ'ה. יוצקים מעל את שאריות השמן המטובל מהקערה

מטגנים כל צד 3 דקות

מעבירים לשתי דקות לתנור במצב גריל

מוציאים ומגישים

 

הוגש ברוטב פטריות שמנת פלפלת

חבילה חצי חצי שמפניון- פורטבלו חתוכים

בצל בינוני קצוץ

20 גרם חמאה

5 כפות שמן זית

מיכל שמנת לבישול

פלפל שחור גרוס גס

כף צלפים קטנים חלקם חתוכים

מלח

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות כשמוכנות ( כ 10 דקות) יוצקים את השמנת ומבשלים.

בתיאבון

דג לשבת: הפעם סטייק סלמון

תגובות  9  אהבו 

ששת, תודה! 🌷
למתכון! ולתמונות היפות והטעימות!🌷
נראה אחלה! טעים!👌
🙏🙏🙏
נראה ממש טעים אוהבת סלמון
03/07/24
גם הנכד שלי אוהב
נראה מצוין ודי פשוט. נראה לי שזה מה שאכין לשבת . תודה על המתכון
04/07/24
בניגוד לפילה דג ללא עצמות בסטייר עם העור והעצמות יש שומן שהופך אותו לעסיסי וטעים יותר( אבל יש עצמות)
04/07/24
טעים רק לא מכינה לי
04/07/24
לא חייבים סו רק המלצה
מעולה
נראה אחלה
אני יאמץ
לבריאות👍
נראה מצויין...אכין לי גם...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה