מקרון פיסטוק
15/01/25
מקרון פיסטוק באדיבות שף גילי בן משה
המתכון רק לשיתוף החוויה לא נראה לי שאנחנו מספיק מבינים ומיומנים
400 גר' אבקת סוכר
250 גר' שקדים טחונים דק מאוד / פיסטוק
200 גר' חלבון ביצה
80 גר' סוכר
אופן ההכנה
אבקת הסוכר + שקדים / או פיסטוק , לטחון יחדיו
ליצוק למיקסר חלבון ביצה + סוכר ולהקציף בעזרת מטרפה ולהקציף { לא קצף חזק במיוחד}
להוסיף בתנועות קיפול פנימה את השקדים ואבקת הסוכר .והוסיף צבע מאכל ירוק ולקפל את המסה באגרסיביות, עד לקבלת מסה דלילה ומבריקה
כשהמקרונים מוכנים לאפייה (בעלי "קליפה" חיצונית יבשה), מכניסים אותם לאפייה למשך כ- 10-12 דקות, בחום 150 מעלות.

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
גם אני נמנעת ממתוקים! בגלל, אמא ז"ל היה סכרת 2 לא מאוזנת הזרקתי לה 16 שנים אינסולין כל יום 3 פעמים ביום! + עוד מחלות רקע!
היה מאד קשה! והמון אחריות! 30 שנים טיפלתי בה באהבה! ובמסירות!
אני והאחים דור 2 לניצולי שואה! אז... כולנו שומרים ממתוק! במיוחד אני ...
למרות כל הפיתויים! היו זמנים דאז... שאכלתי המון! מתוק ! היה.... נוסטלגייה!
לילה טוב! שקט! רגוע!🙏🙏🙏
נראה 🙌🏼