עובש במזון מסוכן..

גיא היקר, משה היקר.. מרים היקרה.. שושה היקרה..אין צורך לרוץ למיון אבל... גם אסור לזלזל 🙄
עובש, נעים להכיר!  הוא סוג של פטרייה שיכולה לגדול על מזון במצבים של שילוב בין לחות גבוהה לחום והיא מתפשטת באמצעות חלקיקים קטנים באוויר, שניתן למצוא כמעט בכל מקום.

מהם הסיכונים של עובש במזון? ⚠️
למרות שחלק מהעובשים הם בלתי מזיקים, ישנם סוגים אחרים שיכולים לייצר רעלנים מסוכנים, כמו מיקוטוקסינים. 
אכילת מזון עם עובש יכולה לגרום לתסמינים כמו בחילה, הקאות ואף הרעלות.

למה חשוב לא לקחת סיכונים עם מזון שעליו עובש? 🤢
לעיתים, גם אם העובש נראה רק על חלק מסוים של המזון, החלקיקים שלו עשויים להיות כבר מפוזרים בכל המוצר, גם בחלקים במזון שהעובש עדיין אינו נראה בהם. לכן, מומלץ לזרוק מיד כל מזון שעליו גדל עובש ולא לחתוך החוצה רק את החלק העבש.

אז מה ההבדל בין עובש רע לעובש טוב? 🤔
נכון, לא כל העובשים הם מזיקים. למשל, עובשים מאוד מסוימים משמשים בתהליך יצור גבינות כמו קממבר ורוקפור. אבל עובשים אלו נבדקים ונשלטים בקפידה על מנת להבטיח את איכות הגבינות ובטיחותן.
אכלתם בטעות מזון עם עובש? אין צורך להיבהל, לרוב, בקרב אנשים בריאים, לא יקרה לכם כלום. 

במצבים בהם אין בחילות, הימנעו מלהקיא בכוונה והישארו ערניים לתסמינים במידה ויופיעו ✅
במצבים של תסמינים ממושכים, כאבי בטן עזים, הקאות, קשיי נשימה או סימנים לתגובה אלרגית✅ פנו לרופא. 
זכרו – כשיש ספק אין ספק, מזון עם עובש זורקים!


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

תמיד כדאי להקפיד על אורח חיים בריא. חשוב מ א ו ד לשמור על הבריאות.. בגיל השלישי על אחת כמה וכמה..בגילנו קשה יותר לתקן.. אין זמן.. ולא תמיד ניתן לתקן מה שעוות..נשמח לקרוא טיפים שיסייעו בשמירה על בריא...
תמיד כדאי להקפיד על אורח חיים בריא. חשוב מ א ו ד לשמור על הבריאות.. בגיל השלישי על אחת כמה וכמה..בגילנו קשה יותר לתקן.. אין זמן.. ולא תמיד ניתן לתקן מה שעוות..נשמח לקרוא טיפים שיסייעו בשמירה על בריאותנו ועל איכות חיינו..חידושי מדע.. מאמרים.. ניסויים.. מחקרים ומתכונים בריאים..שוחרי בריאות ואיכות חיים טובה מוזמנים.. אינני רופאה.. אני ממליצה.. לבעיות רפואיות התייעצו עם רופא..
קטגוריות
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה