חוויות מסדנה צמחונית עם טארק שהואן
סדנת אוכל רחוב עם טארק שהואן, כזו עוד לא הייתה לנו
וגולת הכותרת פלאפל טופו, רוצו להכין

רשמים מסדנה צמחונית של אוכל רחוב עם השף טארק שהואן אצל מאיר השמן בבת ים.
טארק שהואן שף מירושלים מגיע כבר שנים לתרום מהידע שלו לחובבי בישול המגיעים לסדנאות אצל מאיר השמן, כידוע הסדנאות הן תרומה כאשר התמורה היא קודש להאכלת ילדים, זה מבצע חייו של מאיר השמן.
כבר הייתי בכמה סדנאות של טארק, אני מעריץ את האיש המוכשר הזה, אכלתי מידיו בחוות התבלינים בגלבוע, במקום בלב ברעננה ועוד, מדובר באיש מוכשר מאוד, לא הייתי מאמין שסדנה צמחונית של " אוכל רחוב "יכולה להיות כל כך מוצלחת.
טארק לא מבזבז זמן במילים, גם את המתכונים הוא שולח למשתתפים מראש כך שכולם יוכלו להתרכז בעשייה וללמוד ( חוץ ממני שמצלם כל הזמן).
טרם התחילה הסדנה הסתובבתי במטבח, בדלפק, המוצרים עשו לי רושם טוב, טוב מאוד התיאבון נפתח.





אבל מה שהיה יותר מפתיע וטעים זה פלאפל טופו. זו כבר בכל הפתעה משף ערבי, אבל טארק מומחה בכמה סגנונות מטבחים והמנה הזו להיט. תרשמו את המתכון, הצמחוניים במשפחה יודו לכם . 250 גרם טופו . 1 צרור נענע . 1 צרור פטרוזיליה . 3 שיני שום כתוש. מלח ופלפל לפי הטעם. 1 צרור בזיליקום. 1 בצל לבן קצוץ. קמח + ביצים + פירורי לחם זהב + סומסום לציפוי. שמן עמוק לטיגון. להגשה: ממרח פסטו או ממרח איולי או ממרח אחר שאוהבים. אופן הכנה: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים חוץ מהציפוי, עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצרים כדורים בגודל הרצוי או אצבעות, ומצפים לפי סדר: קמח => ביצים => פירורי לחם (אפשר להוסיף סומסום לפירורים). מטגנים בשמן עמוק עד ההזהבה. מגישים על ממרח פסטו או בקונוס עיתון עם ממרח בצד. סוף הדרך!



למתוקים וקיוחים הוא הביא מלאבי, עטאייף שהכין במקום וממתק סולת. מתכון לעטאייף: חצי קילו קמח- 1 כפית שמרים . חצי שקית אבקת אפיה. קורט מלח. 2 כוסות מים. 2 כוסות סירופ סוכר- למילוי: 200 גרם גבינה מתוקה. 1 כף אבקת קינמון. 4 כפות סוכר- 100 גרם חמאה או 1 ליטר שמן לטיגון. 1 כפית קצח . אופן הכנה: מערבבים בקערה קמח שמרים אבקת אפיה ומלח ומוספים את המים עד לקבלת עיסה כמו של פנקייק. נותנים לעיסה לנוח שעתיים במקרר. מחממים מחבת טפלון ומורחים חמאה בתחתית. במצקת של מרק עושים מיני פנקייק קטן ומפזרים קצת קצח מעל לפני שהופכים אותו. מחכים עד שמקבל צבע זהוב ואז הופכים אותו ומקררים. טוחנים אגוזים עם סוכר וקינמון או עם גבינה לפי הטעם, ממלאים בצורה חצי ירח ומטגנים או אופים בתנור ב-185 מעלות עם קובית חמאה מעל כל אחד. מטגנים עד להזהבה וישר לסירופ הקר. מקשטים בפיסטוק וקצת סוכר לבן.

תגובות
0
אהבו
0
1389
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות