בעוד שבועיים ט"ו בשבט 2

שוקי עוף ושזיפים מיובשים
12 שוקי עוף
250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
1 כף רוטב סויה דל נתרן
1/2 כוס דבש
1 כפית קינמון
1 כפית קרדימון/הל
פלפל שחור
בקערה מכינים את הרוטב והשזיפים. משרים את השוקיים למשך שעה. מניחים בתבנית. מכסים בנייר אפיה לא מהודק. אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס 45 דקות. מקפידים להרטיב כל העת את השוקיים כדי שלא תתייבשנה.
כדורי עוף וצימוקים
250 גרם בשר עוף טחון
100 גרם צימוקים שרויים במים חמימים ומסוננים
1 ביצה
1 פרוסת לחם מורטב וסחוט
1 ענף נענע טרי או מיובש, קצוץ
פלפל שחור
בקערה מערבבים את כל החומרים. מכינים כדורים. מעבירים לתבנית, פוחסים את הכדורים מעט ואופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 1/2 שעה.
בהגשה מזליפים דבש מומס על הכדורים.
עוף ממולא באננס מיובש
עוף קטן שטוף ומופשר
1/2 כוס אורז מבושל למחצה, 10 דקות במים
1 כוס קוביות אננס מיובש
1 בצל יבש קטן קצוץ
2 כפות סילאן + 2 כפות
2 כפות שמן זית + 2 כפות
עשבי תיבול שאוהבים.
קינמון
קרדימון/הל
פלפל שחור
מניחים את העוף בתבנית. מושחים אותו מבחוץ בתערובת של 2 כפות סילאן ו2 כפות שמן זית.
בקערה מכינים את המלית. דוחסים את המילית לעוף. סוגרים באמצעות קיסמים, או תופרים בחוט.
מכסים ביריעת אלומיניום. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 1 שעה. מסירים את היריעה, מרטיבים את העוף במיצים שניגרו לתבנית. אופים עוד 10 דקות ללא כיסוי.
משמשים ממולאים בשר עוף טחון
300 גרם משמשים מיובשים מורטבים במים חמימים ומסוננים
150 גרם בשר עוף טחון
2 כפות קוואקר
2 כפות רסק עגבניות
קינמון
פלפל שחור
עשבי תיבול שאוהבים
מיץ תפוזים סחוט
בקערה מכינים תערובת ממוצרי המלית. ממלאים את המשמשים. משאירים אותם פעורים וגדושים.
מניחים בתבנית. מוזגים מיץ תפוזים עד לרבע מגובה המשמשים. מכסים ביריעת אלומיניום. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 20 דקות.
ט"ו בשבט שמח.
בטח יש לזה צבע משגע
צבע, ריח וטעם. תודה ששת.
לשושנה שוב במתכון טעים ששלחת לנו לטו בשבט הפעם.
בשמחה אריקו.