הזמנה לדיון: אצלנו יום השואה מצוין במרד גטו ורשה ובעולם הוא מצוין בשחרור אושוויץ

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין היום, ה-27 בינואר. תאריך זה נבחר מכיוון שזה היום בו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ בידי הצבא האדום, ושימש מדינות אחדות, ובהן גרמניה ובריטניה, כיום הזיכרון לשואה עוד קודם להחלטת האו"ם. יש לציין כי יום זה צוין לראשונה בשנת 2006, וההחלטה עליו התקבלה פה אחד.
בישראל קיים תאריך מיוחד לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, כ"ז בניסן. סביב קביעת התאריך התנהל דיון שעיקרו איזה יום ייצג את תקופת השואה באופן ההולם ביותר. הוחלט לציין את יום השנה ביום פרוץ מרד גטו ורשה - המרד היהודי הגדול ביותר שפרץ בתקופת השואה*. הגישה, בעת ההיא, לגבי זיכרון השואה ובכלל הייתה להדגיש את אתוס 'היהודי הלוחם'. המדינה הצעירה שחיה על חרבה שפטה לחומרה את אלה שהלכו 'כצאן לטבח' ורבים משורדי השואה שהגיעו מאירופה הרגישו שעליהם להסתיר את שעברו. רק אחרי משפט אייכמן בו אנשים לראשונה נחשפו לעדויות הגישה החלה להשתנות לגישה שמכירה גם בגבורתם של יהודים אחרים, גבורתם של אלה שלא אחזו בנשק ולא הייתה להם מדינה או צבא שיגן עליהם.
בפועל אנחנו מציינים את יום הזכרון דרך מרד גטו וורשה והעולם מציין אותו בשחרור מחנה השמדה אושוויץ. מה דעתכם על ציון יום השואה הבינלאומי לעומת יום הזיכרון לשואה ולגבורה כאן בארץ? האם מוצדק שיהיו שני מועדים שונים? מי הוא גיבור בעצם: האם רק מי שנלחם או שאולי מי ששרד את מדורי הגיהנום האלה ראוי לתואר גיבור? למה לדעתכם העולם בחר דווקא את יום השחרור של אושוויץ מכל הימים?
אתם מוזמנים לציין יום זה ולצפות בסרט "ירד הלילה", סרט תיעודי יוצא דופן, העוקב אחר סרט אחר של אלפרד היצ'קוק מ-1945, שתיעד את המראות שגילו חיילי הצבא הבריטי בהגיעם למחנה הריכוז ברגן בלזן. הסרט ישודר בישראל בערוץ 8 (בשעה 22:00) וב"קשת" (23:30) במקביל לשידורו ב-20 מדינות ברחבי העולם. כמו גם לראות את הציון הנוגע ללב של גוגל ליום זה.
אנחנו מרכינים את ראשנו לזכר 6 מיליון הנרצחים ומחזקים את ניצולי-שורדי השואה היום יותר מתמיד, אני מזמינה אתכם לקחת חלק בדיון חשוב זה בתגובות.
ערבה
מערכת מוטק'ה
*בפועל המועד הזה הוא לא התאריך המדויק שכן, המרד בוורשה פרץ בערב חג הפסח 19 באפריל 1943, י"ד בניסן ה'תש"ג, וערב חג הוא לא תאריך מתאים ליום אבל לאומי. לבסוף בשנת 1951 הוחלט לקבוע את כ"ז בניסן כיום הזיכרון לשואה, שישה ימים לאחר תום חג הפסח ושבוע לפני יום הזיכרון לחללי צה"ל. סמליותו הדתית של התאריך באה לידי ביטוי בכך שהוא חל בימי ספירת העומר שהם ימי אבל לעם ישראל. סמליותו הלאומית באה לידי ביטוי בכך שהוא חל שמונה ימים לפני יום העצמאות ובכך מדגיש את המעבר של הלאום היהודי "משואה לתקומה".
רק...פעמיים ציון יום-השואה...למען עמינו ..זה המעט שאנו יכולים לעשות עבורם...לציין ולזכור את-6.000.000 (שישה-מיליון)
אני סבור שציון יום השואה נבחר על ידי מדינת ישראל ביום הציון למרד גטו וורשה מהסיבה שהמנהיגות רצתה להדגיש: א- שלא הלכנו (היהודים) כצאן לטבח
&...
אני סבור שציון יום השואה נבחר על ידי מדינת ישראל ביום הציון למרד גטו וורשה מהסיבה שהמנהיגות רצתה להדגיש: א- שלא הלכנו (היהודים) כצאן לטבח
ב- בגלל רעיון הגבורה שהוא רעיון מרכזי בעמנו ומלווה אותנו בחלק נכבד מחגנו, החל מיום העצמאות דרך חג החנוכה, ל"ג בעומר (שאף על פי שנכשל, בסופו של דבר, מהווה סמל גבורה) ועוד, כמו גם מצדה, נבי יושע וכד'
לא איכפת לי כמה פעמים יציינו את יום השואה !!!!!!! הכי חשוב שיזכרו ולא ישכחו - כאן אצלנו ובעולם כולו !!!!!!!!!!!
מכבש האינדוקטרינציה הציונית-סוציאליסטית סלל מרד שגיבורו הוא מרדכי אנילביץ', מנהיג אי"ל (ארגון יהודי לוחם). מאפוס הגבורה הודרו עד לשנים האחרונת אצ"י (ארגון צבאי יהודי)ובראשו פאוול פרנק...
מכבש האינדוקטרינציה הציונית-סוציאליסטית סלל מרד שגיבורו הוא מרדכי אנילביץ', מנהיג אי"ל (ארגון יהודי לוחם). מאפוס הגבורה הודרו עד לשנים האחרונת אצ"י (ארגון צבאי יהודי)ובראשו פאוול פרנקל, ששאב השראתו מהרוויזיוניסטים, והבונד, בראשות מארק אדלמן, שהרי הבונדיסטים היו אנטי ציונים. בבית הספר לא לימדו אותי ואת בני דורי על אדלמן והאצ"י.