1089בועת קסמים-יעל בת אנטוש-תיאטרון גבעתיים

1089בועת קסמים-מיצג-הצגה-יעל בת אנטוש-תיאטרון גבעתיים
צילומים:אלי ליאון
"בועת קסמים"על פי רעיון מאת יעל בת אנוש שגם כתבה וביימה את ההצגה-מיצג הנו קסם של הצגה לילדים קטנים.
משתתפים בהצגה שני שחקנים בלבד בצמד כאשר לסרוגין משחקים רן אסולין,יואל לנדסהוט,חדוה ביטרה וחן יפרח.
מי הם השחקנים הראשיים.אלה הן בועות הסבון שהשחקנים מפריחים באויר כאשר כל בועה היא עולם שלם בצורה שונה כיחידה אחת, בצרורות,בצמדים קטנים, גדולים, מרובעים,בשרשרת וכו'.
שני השחקנים מפריחים את בועות הסבון.הם עושים איתן כעולה ברוחם- עוגה עם קצפת,זחלים,סביבונים,ומה לא הכל תלוי בדמיון של המתבונן.
הילדים נהנים,צוהלים,מרוצים מאוד. מה עוד שבמהלך ההצגה הם מוזמנים לבמה.כל אחד רוצה לתפוס בלון או לפחות לפוצץ אותו בנגיעה.
ההצגה נמשכת פחות משעה ואין בה רגע דל.כל הילדים נמצאים בערנות שיא,משתפים פעולה,צועקים,מעודדים,מתפאלים.הם בעצם מרגישים חלק מההצגה.כולם מרוצים,כולם נהנים.אין יציאה החוצה בזמן המופע כדי ללכת לשירותים או כדי לבכות.
יש עלילה מסויימת במופע שאינה חשובה להנאת הצופים.יש מסר שכל אחד יכול להפעיל את הדמיון.אי אפשר לתפוס דמיון אבל אפשר ליצור הרבה דברים בעזרתו וללמוד באמצעותו.
זאת בעצם אגדה בה הפרפר הנרטב בחוץ מחפש להסתתר מהגשם.נסיכה מחפשת ארמון כי בלי ארמון אין חתונה.נסיך יפה אינו מסתפק במה שיש ומשנה את הכללים כדי להשיג את מטרותיו.
כיאה להצגת ילדים עליזה, הכל מגיע לסוף טוב כאשר הגורמים לכך הם הבועות,הדמיון,היצירתיות הטמונה בדמיון.זהו סוד הקסם של הבועות.
זאת הצגה נהדרת לילדים קטנים.היא מבדרת,מוגשת בטוב טעם ובצורה יפה ומרתקת.הזמן עובר מהר עד כדי כך ששמעתי מילדים שישבו על ידי אומרים"אמא זה נגמר כל כך מהר?"
עיצבה את התלבושות הנאות אינגה ברבה ואת התאורה יעקב סליב.
ההצגה הבאה תיהיה ב3.5 בשעה 17.30 בתיאטרון גבעתיים
לראות או לא לראות:הצגה לילדים קטנים,הם מבינים אותה,נהנים ממנה ויוצאים מלאי חוויות ורשמים.גם מבוגרים עם רוח צעירה לא ישתעממו .מופע מומלץ בהחלט.
נכתב על ידי elybikoretאלי ליאון , 9/3/2013 00:09
אלי ליאון
[email protected]
טל03-6856786
054-249-34-88
עיתונאי-מבקר אמנות,חבר אגודת העיתונאים ת"א ותא המבקרים שליד האגודה.