הנה מתכון מיוחד לסופגניות ממכרות באדיבות שף יגיל יצחקוב
סופגניה

הנה מתכון מיוחד לסופגניות ממכרות באדיבות שף יגיל יצחקוב ל'סולתם' שכיף להכין בסיר תיגון עם רשת שמבטיחה פחות שמן בסופגנייה ונוחות מרבית במטבח.
מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס ברנדי
כפית מלח
כ- 700 מ"ל מים פושרים
סוכר או אבקת סוכר לקישוט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את הביצים, את הברנדי ואת המים הפושרים ונותנים ערבוב טוב עם הידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד, דביק אבל ללא גושים.
- מניחים להתפחה של כשעה בסביבה חמימה. כעבור שעה נותנים עיבוד נוסף לבצק ומחכים עוד כחצי שעה.
- מחממים את השמן לחום של 180-170 מעלות, מרטיבים מעט את הידיים במים ובוצעים מהבצק כדור בגודל של כדור טניס, יוצרים חור באמצע ומכניסים לשמן הרותח.
- נותנים הזהבה מצד אחד, הופכים לצד שני, מעבירים לנייר סופג ומשם לצלחת עם הסוכר או לצלחת הגשה שעליה מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם מאוד.
(מתוך ספרו החדש של יגיל יצחקוב שנכתב בימים אלה)
יגיל יצחקוב,"השף מכרמי יוסף"
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
אני מודה שעל זה לא חשבתי. נקודה לזכותך :)