מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > פיתוח מוצרי מזון נוספים

פיתוח מוצרי מזון נוספים

תחום המזון מתפתח מאוד בשנים האחרונות ועובר מהפכה משמעותית:
פיתוח מוצרי מזון נוספים

ארטיק עם מקל אכיל, גלידת סלק טבעונית, קוסקוס כרובית וחמאת בטטות הם רק חלק מהפיתוחים שהוצגו בכנס "פודטק תל-חי" בהשתתפות בכירי תעשיית המזון בארץ ומומחים מהאקדמיה והמחקר מהארץ והעולם


יו"ר קרן JVP  אראל מרגלית קיבל את אות "יזם הפודטק בגליל"

 

למעלה מ- 450 טכנולוגים של מזון, בכירי תעשיית המזון מהחברות המובילות ומומחים מתחום האקדמיה והמחקר מהארץ והעולם השתתפו בכנס "פודטק תל-חי", שעורך, זו השנה השישית ברציפות, החוג למדעי המזון, במכללה האקדמית תל-חי בשיתוף עם מכון המחקר מיגל.
 

 

 

כחלק ממגמות אלה, הציגו הטכנולוגים של העתיד, הסטודנטים בשנה ג' בחוג למדעי המזון בתל-חי, מוצרי מזון מקוריים שפיתחו, חלקם בשיתוף עם התעשייה, ביניהם:

 

חמאת בננות עם אגוזי לוז/ שקדים– חמאה טבעונית, עשירה בערכים תזונתיים בינהם אשלגן, מגנזיום, אומגה 3 ועוד. החמאה מצויינת לאלו הרגישים ללקטוז, לטבעוניים, או לכאלו שרוצים ליהנות מחמאה בריאה וקצת פחות משמינה...  
תיון מתמוסס עשוי מאצות ווקמה-  האצות בעלות יתרונות בריאותיים רבים: הן עשירות בערכים תזונתיים, ביוד, באומגה 3, כלורופיל ועוד. הרעיון הוא שהתיון מתמוסס  במים חמים(אין צורך לטבול שקיק תה ולהוציאו) ותכולת התיון שוקעת, בדומה לקפה שחור, בתחתית הכוס. זהו שיתוף פעולה ייחודי עם חברת ויסוצקי


פריכיות בטטה – ייצור הפריכיות היה אתגר טכנולוגי מורכב ומסובך. הפריכיות עשירות בבטא קרוטן, ויטמין B אשלגן ונוגדי חמצון. שיתוף פעולה עם מפעל מאפייה מקומית בקרית שמונה שיש להם מכונות ליצירת פריכיות.

גלידה טבעונית עשויה  סלק / גזר- הגלידה עשויה חומרים טבעיים בלבד עם כמות מזערית של סוכר, מכילה קשיו ומספקת את כל הערכים התזונתיים הגבוהים שיש בסלק ובגזר: חומצה פולית, הסלק נחשב "פצצת בריאות" הוא מחזק את הכבד, מנקה את הגוף, עשיר במינרלים אשלגן, מגנזיום, אבץ ונחושת, עשיר בנוגדי חמצון, ויטמין B ועוד.
ארטיק עם מקל אכיל – ארטיק ידידותי לסביבה, המקל עשוי מבצק המכיל אבקת תפוחים עשירה בערכים תזונתיים.

קש שתיה אכיל – קש שתיה המשחרר טעם וצבע למשקה כאשר הרעיון הוא שבסוף שתיית המשקה ניתן לאכול את הקש שהוא בעל טעם פירותי.

חטיף אנרגיה המבוסס על קליפות תפוזים – כחלק מהמגמה של שמירה על הסביבה, פותח חטיף שעשוי מהקליפות, אותן חברות משקאות התפוזים זורקות לפח. הקליפות עשירות בסיבים תזונתיים, בחלבון ובויטמין C, כמו כן קליפות התפוז מכילות נוגדי חמצון.  

קוסקוס כרובית – הכרובית מחליפה את הסולת, היא מתאימה לחולי צליאק ומכילה ערכים תזונתיים רבים: חלבונים, ויטמין C , ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן וסיבים תזונתיים.
 

לדברי ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון וממארגני הכנס: "תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה גדולה. מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף, מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור הרחב לצריכת מזון איכותי ובריא. מודעות זו גרמה לכך שחברות המזון, גדולות כקטנות, מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים הרבה יותר בריאים ומזינים ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה. אנו כאן בתל-חי, כמי שמכשירים את דור הטכנולוגים הבא של תעשיית המזון, מתמקדים בנושא החדשנות והבריאות, דבר שניכר בפיתוחים החדשים  של מוצרי המזון  שפותחו ע"י הסטודנטים, חלקם בשיתוף עם חברות תעשייתיות".


במסגרת הכנס העניקו המכללה האקדמית תל חי, מכון המחקר מיג"ל, ואשכול גליל מזרחי  את אות "יזם הפודטק בגליל" ליו"ר קרן JVP אראל מרגלית, על התכנית שגיבש והוביל להפיכת הגליל למוקד פודטק חדש בישראל. "לישראל ובעיקר לגליל היכולת לייצר את מנוע הצמיחה הלאומי הבא. החיבור בין המחקר והידע הישראלי לחדשנות והטכנולוגיות הישראלית מייצר הזדמנות כלכלית חדשה שיכולה לייצר חברות פודטק גדולות שייצרו אלפי מקומות עבודה חדשים בישראל ובגליל בפרט"


בקרוב מתוכנן לקום מכון לאומי למחקר וחדשנות במזון שיישב בצפון שייתן מענה ישיר לתעשייה והאקדמיה בהמשך פיתוחי מוצרים וחדשנות במחקר.

 

תגובות  1  אהבו 

224
15/04/20
איזו יצירתיות! נשמע מבטיח. נקווה שיגיע במהרה לשווקים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה