מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק באתר מוטקה > העצים המושפעים מהתחממות מזג האוויר

העצים המושפעים מהתחממות מזג האוויר

מחקרים פורצים על מות העצים.
העצים המושפעים מהתחממות מזג האוויר

היתה בצורת קשה בניו מקסיקו,המוני עצים מתו בתקופה קצרה. נייט מקדואל חוקר למדע כדור הארץ ויערן היה אז בעיצומם של הלימודים לפוסט דוקטורט, הוא חשב שאין לו יותר מה לחקור. אך לאחר מחשבה שניה חשב שאין מי שיכול לחזותתופעות אלו.

 

הוא התחיל לחקור את קצב המיתה בקרב העצים, הוא הוביל לאחרונה מחקר פורץ דרך, על השפעת ההתחממות ועל תוחלת החיים של יערות העולם. העצים מתים צעירים יותר, ובקצב מהיר יותר זה עלול להימשך.

 

ישנה פגיעה  ביכול העצים לאחסן פחמן ולמתן את נזקי משבר האקלים. מחקר זה מאגש 150 מחקרים קודמים ומראה כיצד קצב המוות של העצים מאיץ בכל רחבי העוןלם, בצפון אמריקה שיעור התמותה הוכפל, גם ביערות הגשם באמזונס האצה משמעותית, באפריקה עצי הארז והשיטה מתים, במזרח התיכון דועכים עצי הערער והאורן, בספרד וביוון ההתחממות הגלובלית מכווצת את עצי האלון, אפילו בצפון אירופה הלחה בצורות יוצאות דופי פוגעות בעצי האשור.

מאז 1900 צמצמו עקירת יערות בשליש את היערות המבוגרים , העליה בטמפרטורה משמעותית הרבה יותר מכיוון שהיא פוגעת בצמיחה מאיצה את מות העצים כתוצאה מאי יכולתם לבצע את תהליך החיים העיקרי, לייצר מזוןם מאור השמש ממחסור במים ומהיעדר לחות.

 

מחקרים שנעשו לאחרונה מוכיחים כשרמות הפחמן גבוהות יועילו לעצים היא מוטעית, הגורמים שמשםיעים על שנו האקלים משבשים את הדינמיקה ביערות, התוצאה עצים קטנים נמוכים בעלי תוחלת חיים צקצרה ביותר.

 

אומר מקדואל ב-100 השנים האחרונות איבדנו חלק גדול מהיערות המבוגרים חלקם מוחלפים בעצים צעירים וחלקם כבר אינם יערות.החשיבות של עצים מבוגרים היא קריטית כי הם מאחסנים הרבה יותר פחמן דו חמצני מעצים צעירים .

 

התחזית היא שמרבית הגורמים המניעים את שינויי מזג האוויר כגון שריפות בצורות רוחות ההתחממות הגלובלית תמשיך להתחזק.

 

במקומות חמים אנו רואים שנוי גבוה יותר העצים סובלים כשהאוויר מתייבש, באיזורים טרופיים שיעור המוות נמוך בהרבה יותר לעומת ספרד ישראל ואיטליה עצי האורן בקושי שורדים.

ככל שימותו יותר עעצים יהיהנ יותר פחמן באטמוספירה ומזג האוויר יהיה חםפ יותר.

 

רק בתחילת שנות ה-2000 החלו חוקרים לשים לב לעלייה המשמעותית בקצב מותם של העצים.מעטים שבאו לפני המדענים הגדולים חקרו את הנושאים מזמן, יש גם יתרונות במחקרי העבר יש יכולות להתמודד עם האתגר הנוכחי.

 

התקציבים למימון המחקרים לא השתנו, הארגון שלנו מתמקד בהבניה של מערכות אקולוגיות והחשיבות לכך מגיעה עד לצמרת.

 

הכחשת האקלים הוא אתגר גדול, יש איזונים ובלמים לתקציבים להיות       יציבים יותר ולא להשתנות לכוון הרוח ואנחנו עושים בארגון שהתחייב לאתגר הזה.

 

כמה עצוב ושומם הוא עולם בלי עצים בלי ירוק.

תגובות  0  אהבו 

186
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ב-116
לפתור את כל הקונפליקטים באמצעות דיפלומטיה איפיין את רובהמלכות ששלטו בתקופות שונות מאד בהיסטוריה, אליזבט לא...
לקריאת הפוסט
הצעירה שברחה נגד כל הסיכויים מצפון קוריאה
שיאונמי פארק שנאמה בא"ם ריגשה עד דמעות את הקהל באולם ואת מליונחי הצופים שצפו בסרטון בבית. מעטים שהצליחו...
לקריאת הפוסט
רמאויות בעולם המדע
הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה