מוטקה > בלוגים > הבלוג של ליאון > התזמורת הפילהרמונית חוזרת להיכל התרבות

התזמורת הפילהרמונית חוזרת להיכל התרבות

התזמורת הפילהרמונית חוזרת להיכל התרבות

לרגל חזרת התזמורת להיכל, החל ב-25 במאי יתקיים שבוע אירועים חגיגי ביוזמת התזמורת ועיריית ת"א-יפו, במסגרתם קונצרט בניצוחו של זובין מהטה עם הכנר יצחק פרלמן; רסיטל מיוחד של פרלמן בליווי הפסנתרן רוהן דה סילבה; קונצרט בו ינגן וינצח פנחס צוקרמן; קונצרט-הצגה "איתמר פוגש ארנב" עם הסופר דויד גרוסמן כמספר; "שרים אהוד מנור"- ערב מחווה מיוחד בשיתוף "זאפה" וגלי צה"ל ועוד

***

עבודות השיפוץ יימשכו גם לאחר החזרה להיכל, בעיקר באזורים שאינם נגישים לקהל;

מירב המאמצים הושקעו בסיום עבודות הבנייה באולם עצמו ובאכסדרה

***

עיריית תל-אביב – יפו השקיעה בשיפוץ הבניין יותר מ-70 מיליון שקל, כמחצית מעלויות הבנייה העירייה רואה חשיבות רבה בשיפוץ היכל התרבות, והפרויקט נוהל מתוך אחריות מלאה הן כלפי ההיבטים התרבותיים, והן כלפי ההיבטים האדריכליים של הבניין

***

התזמורת הפילהרמונית הישראלית תשוב להופיע במשכנה, בהיכל התרבות המחודש בתל אביב. הקונצרט הראשון בהיכל ייערך ב-1 במאי, בניצוחו של כריסטוף פון דוהנני עם הכנר יוליאן רחלין. בהמשך החודש ייערכו קונצרטים עם הפסנתרן אנדרש שיף ובניצוחו.

החל ב-25 במאי תערוך הפילהרמונית הישראלית שבוע אירועים חגיגיים: קונצרט פתיחה חגיגי בניצוחו של זובין מהטה ובהשתתפות הכנר יצחק פרלמן, בו יבוצעו מיצירות נועם שריף, בטהובן ומהלר (מוצ"ש, 25 במאי 2013 בשעה 21:00); רסיטל מיוחד של יצחק פרלמן, בליווי הפסנתרן רוהן דה סילבה, בו יבוצעו מיצירות בטהובן, פרנק וטרטיני (יום א', 26 במאי 2013 בשעה 20:30); קונצרט בניצוחו ובנגינתו של פנחס צוקרמן, עם הצ'לנית אמנדה פורסיית, ומנצח אורח רונן

ברושבסקי, במהלכו יבוצעו מיצירות ויוולדי, בטהובן, סן סאנס וצ'ייקובסקי (יום שני, 27 במאי 2013 בשעה 20:30); קונצרט-הצגה "איתמר פוגש ארנב" עם דויד גרוסמן כמספר, ובניצוח אילן מוכיח (יום שלישי, 28 במאי 2013 בשעה 17:00); "שרים אהוד מנור", ערב מחווה מיוחד לזמר העיברי עם היפים שבשירי אהוד מנור, בשיתוף "זאפה" וגלי צה"ל, ובהשתתפות בועז שרעבי, הראל סקעת, מארינה מקסימילאן קרני, מתי כספי, קרן פלס, ריטה, ושלומי שבן, בניצוחו ובעיבודו של אילן מוכיח, על הניהול האומנותי מופקדת אתי אנטה-שגב (יום חמישי, 30 במאי 2013 בשעה 20:30).

שבוע מוסיקה ואמנות רב תחומית ברחבת היכל התרבות

לרגל החזרה להיכל חברו לראשונה לשיתוף פעולה ייחודי עם התזמורת, מוזיאון תל אביב לאמנות, תיאטרון הבימה, סינמטק ת"א ועיריית תל-אביב-יפו לחגיגת מוסיקה ואמנות, הפתוחה לקהל הרחב. כחלק מהאירועים החגיגיים יתקיימו בכיכר התזמורת (רחבת היכל התרבות) מופעים חיים וקונצרטים של תזמורות צעירות ושל תוכנית "סולמות" בהפקת תכנית "מפתח" של התזמורת הפילהרמונית.

במקביל יתקיימו מיצבי אמנות וסאונד ייחודיים ברחבה, בגן יעקב ובאכסדרת היכל התרבות. בין האמנים: כריסטיאן מרקלי, נבט יצחק ואבי בנימין, ניר עברון, דניאל לנדאו, שרון גלזברג ויוני ניב , אורית אדר בכר, רן סלווין, ג'וזף שפרינצק, אסף גרובר, ענת פיק, אידריס קאן, ג'ספר ג'וסט, סוזן פיליפס, יאיר רשף. האוצרת האחראית הינה סוזן לנדאו, יחד עם האוצרת רז סמירה.

כמו כן, יתקיימו שעות סיפור מוסיקליות בהשתתפות נגנים מהתזמורת הפילהרמונית ושחקני תיאטרון הבימה בהיכל התרבות ובתיאטרון הבימה. בתאריך 25.5 יקרין סינמטק תל אביב תוכנית מיוחדת של סרטים מוסיקליים. תאריכים: 25.5– 30.5, בין השעות - שעות 17:00-23:00. הכניסה חופשית (למעט שעת סיפור מוסיקלית וסינמטק ת"א)

היכל התרבות אז והיום

היכל התרבות נחנך ב-1 באוקטובר 1957, בתום בנייתו שנמשכה כארבע שנים ולוותה בקשיים שאפיינו את מדינת ישראל הצעירה. כאז כן עתה, בניית ההיכל התאפשרה הודות לנדיבותו של התורם פרדריק ר. מאן, ועתה, השיפוץ היסודי והשימור הקפדני, התאפשר בין היתר הודות לנדיבותו של התורם צ'ארלס ברונפמן וכמובן של תורמים רבים נוספים, ידידיה של התזמורת בישראל ובחו"ל. עיריית תל-אביב – יפו, שהיתה אחראית על ניהול שיפוץ ההיכל, היתה שותפה למחצית ממימון השיפוץ.

מאז 1957 אירחה בימת היכל התרבות כמה מהשמות ומההרכבים המפוארים בתבל, ביניהם הפילהרמונית של ניו יורק ושל ברלין, תזמורת פילדלפיה והסימפונית של לונדון, מנצחים דגולים וסולנים אין ספור. עבודות השיפוץ והשימור של ההיכל

שבות ומציבות אותו בשורה הראשונה של אולמות הקונצרטים בעולם, ומבטיחות לקהל הישראלי עוד עשורים רבים של אקוסטיקה מעולה וחוויות משובחות של צפייה והאזנה.

יצויין, כי עבודות השיפוץ טרם הושלמו סופית והן תימשכנה לאורך החודשים הבאים, בעיקר באזורים שאינם נגישים לקהל, כגון – אחורי הקלעים, בקומת המרתף, ואזורים תפעוליים שונים. התזמורת הפילהרמונית ועיריית תל-אביב - יפו עשו כל מאמץ לשוב להיכל מוקדם ככל האפשר. זאת, כאשר שטחי הציבור והשטחים הנגישים לקהל מקבלים את כל ההיתרים והאישורים הבטיחותיים הדרושים.

חווית האזנה מהמתקדמות בעולם

עיריית תל-אביב - יפו רואה חשיבות רבה בשיפוץ היכל התרבות, והשקיעה בשיפוץ הבניין למעלה מ-70 מיליון, כמחצית מהעלות. לצד הרצון לשפר את האיכות האקוסטית של הבניין, שיפוץ ההיכל נדרש גם מסיבות בטיחותיות, ובלעדיו לא היה ניתן להמשיך להשתמש באולם הקונצרטים. עבודת השיפוץ נוהלה מתוך אחריות מלאה הן להיבטים התרבותיים, והן להיבטים האדריכליים של הבניין. למרות שמדובר בפרויקט מורכב, הוא יעמוד במלואו בתקציב ובלוחות הזמנים המתוכננים.

בשל דרישות השימור המחמירות, האולם שומר על חזותו הארכיטקטונית, למעט השינויים שנעשו באולם בשל הדרישות האקוסטיות. יסוהיסה טויוטה, היועץ האקוסטי שליווה את תהליך השיפוץ, הנחשב לאחד הטובים בתחומו בעולם, היה שותף לתכנונם של אולמות ידועים בעולם כגון הדיסני הול בלוס אנג'לס, והסנטורי הול בטוקיו.

השיפורים האקוסטיים המרכזיים שנעשו במסגרת השיפוץ:

- הגדלת הנפח האקוסטי של האולם: הגדלת הנפח היא בלתי נראית, במטרה לשמור על מראה תקרת הפירמידות המקורית. לשם כך נבנתה תקרה מחומר "שקוף אקוסטית" השומר על מראה התקרה המפורסם, אך מאפשר מעבר צלילים אל התקרה החיצונית של ההיכל. כך מנוצל כל הנפח האולם, לרבות החלל שמעל התקרה הפנימית, כתיבת תהודה אחת גדולה.

- יצירת מעטפת צלילים באולם הודות להוספת תקרה רפלקטיבית סמויה, העשויה משטחים קמורים. כמו כן, נוספו אלמנטים רפלקטיביים במרכז האולם ובצדדיו וכן אלמנטים גלויים וסמויים סביב הבמה. התוצאה הינה פיזור מיטבי של הצליל בכל אזורי הישיבה ושיפור השמיעה העצמית של נגני התזמורת על הבמה.

- הגדלת זמן ההדהוד של הצליל: הבמה נבנתה מחדש מחומרים שהופכים אותה לאמצעי תהודה, המשפר את איכות הצלילים באולם.

- הגדלת אפשרויות הישיבה על הבמה: בבמה הורכבו משטחים מתכווננים, באופן שיוצר אפשרות לישיבה מדורגת של הנגנים. כך ניתן ליצור פיזור מיטבי של הצלילי אל הקהל, וניתן לראות כל אחד מנגני התזמורת.

שיפור נוחות הישיבה באולם

בנוסף, נערכו מספר שינויים שנועדו להתאים את הישיבה בהיכל לתקני הנוחות והבטיחות הנהוגים בעולם:

- במסגרת השיפוץ הורחבו המרווחים בין השורות ונעשו התאמות אקוסטיות. כתוצאה צומצם מספר המושבים.

- הותקנו רצפת פרקט חדשה ותאורה במעברים המדורגים להליכה בטוחה בדרך למושב.

- המושבים המקוריים הוחלפו במושבים בעיצוב זהה, אך בתכנון ארגונומי עדכני ובמרווחי ישיבה רחבים יותר.

- התקנת מערכות חיישנים ורשת כיבוי אש, לצד מערכת לסילוק העשן בזמן שריפה. כמו כן חומרי הגלם של האולם מוגנו כנגד אש ואילו הדלתות החדשות מעניקות בידוד כפול מפני רעש ומפני אש.

- האולם המשופץ עומד בתקנים העדכניים לנגישות ויש בו 24 מקומות ייעודיים לכיסאות גלגלים.

- הותקנה מערכת מיזוג המצטיינת בפעולה חרישית במיוחד

-

רון חולדאי, ראש עיריית תל-אביב – יפו: "היכל התרבות הוא אחד ממוסדות התרבות המרכזיים, הן בעיר תל-אביב יפו –והן במדינת ישראל, ואני שמח ומתרגש לקראת חזרתה של התזמורת לביתה שחודש. ההיכל הוא כלי הנגינה של התזמורת. האולם שודרג באופן משמעותי והושקעו מחשבה ותשומת לב רבה על מנת לשפר את האיכות האקוסטית. יחד עם זאת, המבנה האדריכלי המיוחד נשאר כפי שהיה. אין לי ספק כי צפויים לנו הרבה רגעים מוזיקליים מרגשים בהיכל המחודש והמשופר, וחוויה אקוסטית אשר אינה נופלת מזו שמספקים אולמות קונצרטים מובילים ברחבי העולם".

אבי שושני, מזכ"ל התזמורת הפילהרמונית: "אנו נרגשים לשוב להיכל התרבות עם עשרות אלפי המנויים הוותיקים והחדשים שלנו, אשר גילו תמיכה ונאמנות מעוררי הערכה במהלך תקופת ההיעדרות מההיכל. בחודשים האחרונים נעשו מירב המאמצים לסיים את עבודות השיפוץ באולם ולאפשר לתזמורת לשוב מוקדם ככל הניתן לנגן בהיכל. עבודות השיפוץ והשימור של ההיכל שבות ומציבות אותו בשורה הראשונה של אולמות הקונצרטים בעולם, ומבטיחות לקהל הישראלי עוד שנים רבות של נחת רוח, אקוסטיקה מעולה וחוויות משובחות של צפייה והאזנה".

כרטיסים לקונצרטים המתוכננים בהיכל התרבות ובפסטיבל החגיגי ניתן להשיג בטלפון- 1700-70-30-30

תגובות  0  אהבו 

514
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ערב יווני בהיכל התרבות בתל אביב
*לראשונה בישראל תופענה 2 הזמרות הלאומיות אלקיסטיס פרוטופסאלטי ואלפטריהארוואניטאקי יחד בהיכל התרבות תל אביב 1.12.14* המפגש המרגש של השתיים הנחשבות כיום בין הזמרות החשובות ...
לקריאת הפוסט
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם צילומים-אלי ליאון התזמורת הקאמרית הישראלית יצאה העונה עם סידרה חדשה בנוסף לסדרות הישנות. שם הסידרה החדשה"מוסיקת עולם" והיא...
לקריאת הפוסט
הצגה לילדים ולכל המשפחה למגזר הדתי-שבט אחים
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה