ל"ג בעומר - כיצד לצלם מדורות

אם הצילום מתבצע בחושך, אזי כדאי לוותר על השימוש בפלאש כי זה יראה לא טוב משום שהאזור הנמצא מאחורי המדורה והמצולמים יתקבל חשוך.
נסו את לצלם האנשים/ילדים כשהם קרובים למדורה – כך הפנים שלהם יהיו מוארות יחסית. ISO - התחילו לצלם בערך איזו 800 ובדקו אם התמונה לא מגורענת (רעש בתמונה). שנו את ערך האיזו בהתאם לתוצאה (תלוי בתאורה ונתוני החיישן של המצלמה בה אתם משתמשים).
בעיקרון, נשתדל להעלות את ערך ה-ISO לקבלת חשיפה נכונה. אם אתם נאלצים להעלות לערך ISO גבוה, ומתקבל רעש בתמונה – ניתן להקטינו ע"י הורדת פיצוי החשיפה למינוס 2. במקרים רבים זה משפר את התוצאה.
עדיפות תריס וצמצם – אני מתחיל לצלם בצמצם פתוח, עם עדיפות תריס 1/125. במידה והתוצאה מוארת מידי, אז סוגרים מעט את התריס.
ניתן לצלם גם בחשיפות מעט יותר ארוכות מסביב למדורה עם שימוש בחצובה, אך היו ערים לכך שאז יש סיכוי שלא יראו את האנשים הנמצאים בתנועה אלא את המדורה והאווירה.
אם חשוב לכם שיראו את האנשים ואת המדורה גם יחד, זה המקום להשתמש בפלאש (רצוי חיצוני) ולצלם את האנשים כך שהמדורה תהיה ברקע של המצולמים, כך נקבל חשיפה טובה גם של המצולמים וגם של המדורה.
מדידת אור – להדגשת צבעי האש, כדאי למדוד אור בשיטה נקודתית או משוכללת מרכז.
איזון הלבן - תאורת מדורה היא חמה מאד ואדומה. יש מקרים בהם איזון הלבן האוטומאטי יטעה ונקבל צבעים לא טבעיים. במקרה שכזה כדאי להשתמש באיזון לבן ידני לקבלת התוצאה הרצויה.
הנתונים לעיל הינם כלליים ובגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לסוג המצלמה והאפקט שברצוננו לקבל.
בהצלחה.
יוסי וונש - מורה לצילום
057-7738917
http://www.yosi-photo.com/
http://www.facebook.com/wunschool

