מהו מעשה מוסרי

בפילוסופיה המודרנית קיימים שני זרמים מרכזיים שניסו לענות על השאלה מהו מוסרי?
1.התועלתנות 2. הדאונטולוגיה
במילים אחרות האתיקה של המידות הטובות מלמדת אותנו שמעבר למעשים ולתוצאות עלינו לדאוג גם לשיפור מידותינו ואישיותינון המוסרית, אדם יכול כל חייו לעשות מעשים טובים ועדיין לא להיות מוסרי, משום שמניעיו הם אנוכיים ולא נאצלים.
נדמה שקולה של אתיקת המידות הטובות אינונשמע מספיק בשיח המוסרי של תקופתינו הרדודה, בחברה המודרנית על מה אנו שמים את הדגש? על תוצאות והישגים ופחות על אישיות ופיתוח המידות.
את הדוגמאות המוחשיות ניתן לראות כאשר מתפרסמות שערוריות מיניות כמו אלו שהתרחשון בחוף בוגרשוב ב-17.4 2012 באלנבי 40 ב-אוגוסט 20.6,ב-2016 ובקפריסין ב- 16.7.2019, אירועים אלו עוררו זעם רב, אולם הדיון התמקד בשאלה אם היתה הסכמה או לא
הזעזוע נובע מהאינטואיציות של אתיקת המידות הטובות, לפיהן מעשים הנובעים מתאווה גסה ונטולת רגש הם בלתי מוסריים גם אם הם נעשים בהסכמת כל הצדדים, הם אולי אינם פוגעים במישהו אחר אך כן פוגעים בדמותו המוסרית של מי שעושה אותם.
דוגמא אחרת הוא עונש המוות למחבלים ולרוצחים גם כאן הנימוקים העיקריים הם תועלתיים, האם ענישה כזו תביא להרתעת פושעים נוספים, פעמים נשמעות טענות מי שהורג אותם נהיה כמוהם משום שהרג הוא הרג. אולם אתיקת המידות תאמר שההרתעה אינה השיקול היחיד אלא המקום ממנו היא נובעת, לא כל מעשי ההרג שווים, שוטר או חייל שהורגים מתוך שאיפת צדק ורצון להגן על חפים אינ ו דומה כלל לפושע הרוצח מתוך שנאה ואכזריות.