דורתש"ח

איננו צריכים לבקש סליחה או להתנצל בפני הערבים זו היתה בחירתם,הם יכלו לבחור אחרת,הם הביאו את זה על עצמם, הנהלת הישוב היהודי קבלה זאת בחירוק שיניים, להסתפק במה שהוצע לה.הערבים לעומת זאת גייסו את כל הכח והעוצמה לפלישה שתבטל את חלוקת א"י על ידי מחיקת המדינה היהודית.האם היתה לנו הזכות להגן על עצמינו? כן בהחלט.
השאלה מה בדיוק קרה במלחמת תש"ח? חלקם נטשו מרצון, חלקם נמלטו מתוך פחד, היו גם צעשיחם על הפרות נורמות, אך אין להטיל דופי מוסרי גורף על כולם, כמו7 שעושים זאת ההיסטוריונים החדשים. הקם להורגך השכם להורגו, מה שכאן קורה זה לא משהו זמני וחולף וגם לא תיגרה, הם צריכים לקבל את זכותינו לחיות בארצנו.
נחזור לדור תש"ח אשר סביבם התעצבה ההתחברות השייכות הנופים השפה עם הסלנג וזרימת החיים, אותו צבר הזקוף השזוף שכולם ניסו לחקותו, היה משהו משכר משחרר שסגד לנעורים, זו היתה מציאות בתולית של ארץ שמרחביה פתוחים ,לתרבות הנוער היתה השפעה רבה על עיצובה של תרבות הנעורים הישראלית שהיתה רוויה באידיאלים, מי שביקש להיות שייך צריך היה להיכנס למסגרת ולהשתלב.הסופרים של דור תשחנתנו ביטוי ותוכן לגיבורים, ס.יזהר, משה שמיר, נתן שחם, יגאל מוסינזון,אלו היו הגיבורים של מערכת הערכים של תנועות הנוער על כל כלליה.
מותר ואסור יפה או מכוער,צורת הדיבור, הסגנון הלבוש מערכת היחסים בינה לבינו, איך הם כתבו על עצמם, אנחנו נסיכים חסרי פרוטה, בעלי דם כחול, היה הריסון של תשוקות ומאוויים למען המשותף, המוטיבציה ותחושת משימתיות עילאית התחושה של מסירות והתמסרות חלק גדול מכך,היה לתנועות הנוער .
הם אמרו קודם נקים מדינה ולאחר מכך נדאג שתהיה חברה מתוקנת, והיום ממרום גילם מתבוננים בעיניים בוהות, האם לחברה הזו ייחלנו למענה נלחמנו? ........
