מוטקה > בלוגים > אוריינות דיגיטלית > ג'ימייל - כמעט כולם משתמשים אבל האם באמת מכירים?

ג'ימייל - כמעט כולם משתמשים אבל האם באמת מכירים?

בפוסט זה אשתף מניסיוני בהוראת ג'ימייל: - למה אנשים מרגישים שצריכים ללמוד ג'ימייל? - למה מי שלא משתמש בג'ימייל שוקל לעבור לג'ימייל - ועוד סוגיות בנושא "אותן הביצים, בסלים שונים"
ג'ימייל - כמעט כולם משתמשים אבל האם  באמת מכירים?

לאחרונה אני מלמד הרבה אנשים את השימוש בג'ימייל.
ג'ימייל היא אפליקציה (תוכנה) אינטרנטית להעברת דברי דואר אלקטרוני.

דואר אלקטרוני משמש אותנו כבר מראשית האינטרנט להעברת מסרים מיידיים ולמעשה הדואר האלקטרוני הוא ראשית האינטרנט בסוף שנות השמונים.
למרות שכיום קיימות הרבה מאוד אפליקציות אינטרנטיות להעברת מסרים עדיין השימוש בדואר אלקטרוני הוא נפוץ ביותר ומשמש ככלי חזק מאוד להעברת תוכן מורכב כגון דוחות, סיכומי פגישות, קבצי נתונים מרובי דפים וכו'.
בראשיתו היה הדואר האלקטרוני עובר ממחשב השולח אל מחשב המקבל ואת המכתבים היו קוראים באמצעות תוכנה שלרוב היתה חלק ממערכת ההפעלה של המחשב. בסוף שנות התשעים התחיל להתפתח סוג חדש של דואר אלקטרוני שישב כולו על שרתי אינטרנט ואת התכנים רואים באמצעות דפדפן האינטרנט, כגון "כרום" של גוגל או "פיירפוקס" או "אקספלורר" ואחריו "אדג'" של מייקרוסופט.
ג'ימייל הוא דואר אלקטרוני מהסוג הזה דואר אלקטרוני שיושב כולו על שרת האינטרנט ולכן כל פרטי התוכן שאנחנו צופים בהם בג'ימייל נמצאים באינטרנט. במידה ואנחנו מעונינים אנחנו יכולים כמובן להוריד קבצים מצורפים, תמונות או מסמכים אלינו למחשב האישי.
בשנים האחרונות נפוץ מאוד השימוש בטלפון נייד כמכשיר הנוסף על המחשב האישי שבאמצעותו אנחנו צופים בתכנים של דואר אלקטרוני.
אם כך – המצב שבו משתמש שומר תכנים אישיים בכמה מכשירים שונים (טלפון נייד, מחשב שולחני, לפטופ) יוצר מצב של תאימות בין המכשירים – איך אצור מצב שבו אוכל להתחיל לעבוד על מסמך בדואר אלקטרוני בבית במחשב האישי ובהמשך בעבודה או בבית הקפה בלפטופ או בנייד. כמו למשל המסמך הזה שאתם קוראים עכשיו, שאותו אני כותב במשך כל היום במקומות שונים.
הדואר האלקטרוני שנמצא כולו באינטרנט (Web Mail)  הוא פתרון מצויין למצב זה.
לדעתי זאת הסיבה הראשונה שאנשים מבוגרים שהיו רגילים שנים רבות להשתמש בדואר אלקטרוני במקומות עבודה (בעיקר אנשי אקדמיה) מרגישים צורך להתחיל לעבוד עם דואר אלקטרוני אינטרנטי וג'ימייל הוא הכלי הנוח ביותר כיום לעשות זאת.
לג'ימייל יש כלים חזקים מאוד למיון הדואר ושליטה על זרימת הדואר. בנוסף ג'ימייל שפותח על ידי גוגל עובד בשילוב עם עוד הרבה אפליקציות של גוגל, מצב שיוצר סינרגיה נוחה ביותר לעבודה המקיפה את כל שירותי האינטרנט שאנחנו צורכים והם היום מנהלים הרבה מאוד תחומים בחיינו.
ג'ימייל גם מאוד בטיחותי ומאפשר מיון קפדני ביותר של דברי דואר שאנחנו לא צורכים ונשלחים בעיקר לצרכי פרסום או למטרת תקיפה בתחום הסייבר.  

בסדנאות שאני מעביר ב"ותיקים למען ותיקים" אנשים מתפלאים לא פעם איך זה שלא היכרתי את שיטת התוויות של ג'ימייל. כמה קל לאתר פריט דואר כשמכירים את הממשק הייחודי של ג'ימייל שמציג מכתבי שרשרת. למשל, מעטים יודעים להשתמש בכלי העיצוב של גימייל שמאפשרים יצירת טקסטים ומכתבים מעוצבים. או רבים לא מכירים בכך שניתן בג'ימייל להגדיר את תצוגת הדואר הנכנס בכמה צורות של ממשקים. אפילו הבחנתי בכך שיש כאלה שמעבירים דברי דואר בשליחה עצמית מהטלפון הנייד למחשב למרות שבשניהם הם משתמשים בג'ימייל והמהלך הזה מייצר עומס ומיותר לחלוטין.

הדרך הטובה ביותר להנות משימוש באפלקציה שאנחנו תלויים בה היא להכיר את האפליקציה טוב מאוד ולשלוט בכל הכלים שהאפליקציה מעמידה לרשותנו.

את זה אני מקנה למשתתפים בסדנאות שאני מעביר. 

ג'ימייל - בטבלט, בנייד או בלפטופ - את אותו דואר אלקטרוני לקרוא איפה שנוח 
 

תגובות  1  אהבו 

356
מקסים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

תחבורה ציבורים חכמה
זוכרים את הימים שכשנסענו באוטובוס למקום לא מוכר, היינו צריכים להגיע לתחנה בשעה משוערת שבה יגיע האוטובוס על...
לקריאת הפוסט
ניווט וויזואלי עם כלי גוגל
במאמרים קודמים בבלוג הטכנולוגי שלי כתבתי על "אימפריית המידע" של גוגל. גוגל נולד כמנוע חיפוש בסוף שנות...
לקריאת הפוסט
אימון חשיבה עם הטלפון הנייד והמחשב
הטלפון הנייד הפך להיות חלק בלתי נפרד מחיינו. רבים ביננו נפרדים מהמכשיר הנייד שלהם רק בשנתם ובשעת המקלחת....
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה