מוטקה > בלוגים > המוח שלנו דורש אימון > 7 טריקים שעוזרים לזכור

7 טריקים שעוזרים לזכור

יש לכם מבחן גדול באופק ואין לכם מושג איך לשנן את החומר? לא מצליחים להכניס לראש נתונים חשובים בעבודה? אתם לא לבד. הזיכרון האנושי הוא עניין די מסובך, ולפעמים ממש קשה להכניס לשם דברים שצריך לזכור. הנה מספר תרגילי זיכרון פשוטים שיוכלו אולי לעזור לכם לשפר את היכולות שלכם. לא מדובר בנוסחאות קסם שיאפשרו לכם לזכור הכל בלי להתאמץ, אבל כן בכמה רעיונות חביבים לגשת למה שצריך לזכור בגישות אחרות, שאולי יוכלו לעבוד.
7 טריקים שעוזרים לזכור

יש לכם מבחן גדול באופק ואין לכם מושג איך לשנן את החומר? לא מצליחים להכניס לראש נתונים חשובים בעבודה? אתם לא לבד. הזיכרון האנושי הוא עניין די מסובך, ולפעמים ממש קשה להכניס לשם דברים שצריך לזכור.

הנה מספר תרגילי זיכרון פשוטים שיוכלו אולי לעזור לכם לשפר את היכולות שלכם. לא מדובר בנוסחאות קסם שיאפשרו לכם לזכור הכל בלי להתאמץ, אבל כן בכמה רעיונות חביבים לגשת למה שצריך לזכור בגישות אחרות, שאולי יוכלו לעבוד.

1.שירים

אני בטוח שאני לא היחיד שזוכר את סדר ה-ABC, או את חודשי ישראל, על פי השירים העליזים שלימדו אותנו בגני הילדים ובבית הספר היסודי. שילוב נתונים לתבנית מוזיקלית שאתם מכירים יכול לעזור לכם לשלוף אותם בקלות מאוחר יותר, ואם יש לכם חוש מוזיקלי מומלץ לנסות להלחין את מה שצריך לזכור, או להשתמש בשירים מוכרים.

2. חרוזים

אם אין לכם יכולת להלחין שיר, אפשר פשוט לנסות למצוא חרוז לנתון שצריך לזכור. נניח, אם אתם צריכים לזכור את השם "דובי דוברמן", פשוט הצמידו לו את המשפט "איזה כלב חברהמ'ן". שזה גם שיר, אבל הבנתם את העיקרון.

3. אסוציאציות חופשיות

מונח שאתם לא מצליחים לזכור מזכיר לכם איזו מילה מצחיקה שרק אתם מבינים? יש לכם קונסוטציה מקורית לאיזה שם שאתם צריכים לשנן? במקום לנסות לשכוח מהמסביב ולהתמקד בשינון של הנתון עצמו - נסו דווקא להתמקד באסוציאציות, ולנסות לזכור את מה שצריך דרך ההקשר הזה.

4. ראשי תיבות

אם אתם צריכים לשנן רשימה ארוכה של פריטים מסויימים, נסו לסדר את השמות שלהם לראשי תיבות מקוריות שיהיה קל יותר לזכור. אם תרצו למשל לזכור את שמות החברות הסלולריות הגדולות, שהן סלקום, אורנג' ופלאפון, פשוט סדרו אותם לראשי התיבות ספ"א. שזה כנראה המקום שתרצו להיות בו בזמן שתצטרכו לשנן את החומר.

5. אותיות ראשונות

לא מצליח לכם עם ראשי תיבות? אין בעיה. רשמו את האותיות הראשונות של כל הפריטים שאתם צריכים לזכור, ואז השתמשו בהן כדי להרכיב משפט חדש שיהיה לכם קל יותר לזכור. אם נניח אתם צריכים לזכור את השמות נתניהו, לפיד, בנט, ליברמן ולבני תוכלו להשתמש באותיות הראשונות כדי ליצור משפט אווילי בסגנון: "נראה לי בטוח לאכול לאפה". אנחנו בטוחים שאתם תצליחו למצוא משפטים מוצלחים יותר, שגם יהיה לכם קל יותר לזכור ולחלץ מהם את המילים המקוריות בשעת הצורך.

6. איך זוכרים מספרים ארוכים

צריכים לשנן מספר ארוך, כמו נניח שנה מסויימת? גם את זה אפשר לעשות באמצעות חיבור משפטים. נניח ואתם צריכים לזכור את שנת 1776, הרי היא השנה בה נוסדה ארצות הברית, הרכיבו משפט שכל שכל מילה בו כוללת מספר אותיות שתואם את המספרים שצריכים לזכור. כדי להתמודד עם "1", אפשר לקבוע מראש שאותיות קישור ייחשבו כמילים בודדות. 1776 = ב פייסבוק מטיילים נואשים". כמו בדוגמאות הקודמות - אנחנו בטוחים שאתם תוכלו למצוא משפטים יותר הולמים כשבאמת תצטרכו כאלה.

7. דמיון וויזואלי

בדרך כלל כשצריך לזכור דברים, לא מדובר בפריטים וויזואליים, אלא בכל מיני פיסות טקסט ומספרים. זה לא אומר שאי אפשר להשתמש גם בדמיון הוויזואלי. אם למשל אתם צריכים לשנן נאום ארוך, נסו לדמיין את עצמכם מטיילים בבית בזמן שאתם משננים אותו. דמיינו שכל פריט בבית מתקשר לכם לפיסקה מסויימת, ונסו ליצור קשר בין הפריטים לבין הפסקאות. ככה אם תיתקעו לא תצטרכו להתחיל לפרק בראש את כל הנאום, אלא רק להזכר מה בדיוק צריך להגיד כשמגיעים לשולחן. תתפלאו, אבל זה עובד.

תגובות  0  אהבו 

1803
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

חוקרים באונ. קיימברידג': אימון מוח ממוחשב משפר יכולת מוחית ביומיום.
ה- BBC במדור חדשות הבריאות שלו, מצטט מחקר חדש של אוניברסיטת קיימברידג': "אימונים ממוחשבים נמצאו יעילים ומשפרים את התיפקוד בחיי היומיום של מבוגרים". המחקר נערך ב King's college שבקיימברידג',...
לקריאת הפוסט
מחקר - אימון מוח קבוצתי יעיל בהרבה מאימון עצמאי
קבוצת חוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה, ביצעה מטה-אנליזה (ניתוח סטטיסטי משוקלל) של 52 מחקרים אשר בחנו את השפעתן של תכנות מחשב קוגניטביות. נמצא כי השימוש בתכנות מחשב קוגניטיביות שיפר והגביר את...
לקריאת הפוסט
מחקר מטה אנליטי: אימון מוח ממוחשב עובד
איך אתם יודעים שאימון המוח עובד? - זו השאלה שתמיד שואלים אותי בהרצאות ובמפגשים במכון ומחוצה לו. אז הנה התשובההמעודכנתי: ניתוח מקיף של כל המחקרים שפורסמו בשנים האחרונות ושעסקו בבחינת הביצועים של...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה