מוטקה > בלוגים > הבלוג של ליאון > המחיר הקובע של מוצר-אם יש כמה -לדוגמה אחד על המוצר ושני בקופה

המחיר הקובע של מוצר-אם יש כמה -לדוגמה אחד על המוצר ושני בקופה

המחיר הקובע של מוצר-אם יש כמה -לדוגמה אחד על המוצר ושני בקופה

במועצה לצרכנות מתקבלות תלונות רבות המעלות חשש להטעיה במחיר או בעניין פער בין המחיר שהוצג על גבי המוצר למחיר בקופה. להלן סקירה של התופעות המוכרות לנו ושל הוראות הדין בכל מקרה לגופו.

מה קובע החוק במקרה של פער בין המחיר המוצג על גבי המוצר למחיר בקופה, איזה מחיר מחייב?

תשובה: סעיף 17ב(ד) לחוק הגנת הצרכן קובע כי "המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור". המשמעות היא כי המחיר המחייב הוא המחיר המוצג על גבי המוצר והצרכן יכול לדרוש לשלם את המחיר המוצג על המוצר, גם אם בקופה המחיר גבוה יותר. למעלה מכך, אם העסק מסרב לגבות את המחיר המחייב ואינו מחזיר את ההפרש לצרכן, קמה לצרכן הזכות לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ? לפי סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן. ראו למשל פסק הדין שניתן על ידי כב' השופט אלכסנדר רון (בית המשפט לתביעות קטנות ירושלים) תק 3666/09 אחיעזר גמליאל נ' קרביץ ישראל בע"מ המצ"ב.

ישנם מקרים בהם הוצגו שניים או שלשה מחירים על המוצר במדבקות נפרדות. מה הדין במקרה זה?

תשובה: הקושי מתעורר כאשר מוצגים מחירים שונים, ייתכן כי הדבר נובע מתקלה או טעות. היו מקרים בהם העסק מסר כי מדובר במקרה נקודתי, וכי כל המוצרים האחרים שהיו על המדף נשאו תו מחיר אחר, התואם את המחיר בקופה, וכי הצרכן בחר דווקא במוצר הנושא את תו המחיר הלא נכון. צריך לבחון כל מקרה לגופו, לפי הנסיבות.

מה הדין כאשר יש שניים או שלשה מחירים על המוצר במדבקות אחת על השנייה?

תשובה: נראה כי במקרה זה, צרכן סביר יניח כי המחיר המחייב הוא המחיר המופיע על תו המחיר הגלוי לעין ולא על תו המחיר המוסתר.

מה הדין כאשר מוצג "מחיר מומלץ לצרכן" או "מחיר מבצע" על מדבקה של היצרן או הספק לצד המחיר המוצג על ידי המוכר?

במקרה המתואר בתמונה, הוצגו שלושה תווי מחיר: תו מחיר של העסק (עם "אקדח" מחירים), ושתי מדבקות נוספות האחת בכותרת של "מבצע" והשנייה ב"מחיר המומלץ לצרכן" כשהמחיר שהוצג על ידי המוכר הוא הגובה מבין השלושה ..במקרה זה, צרכן סביר עשוי להבין כי המוצר הנמכר נמכר במחיר מבצע, וכי המחיר הגבוה מבין השלושה, הוא המחיר הקודם, ובוודאי לא יניח כי דווקא המחיר הגבוה מבין השלושה הוא המחיר בקופה. במקרה זה, אם לא צוין בעסק כי המבצע אינו בתוקף אצלו או כי המבצע הסתיים, הרי שיכול הצרכן לטעון כי הוא הוטעה לחשוב כי המוצר במבצע .

מה הדין כאשר מוצג מחיר על המוצר, מחיר שונה על המדף, ובקופה מחייבים אותנו במחיר גבוה משניהם ואומרים שהיה מבצע שהסתיים?

תשובה: במקרה זה, סעיף 15(ב3) לחוק הגנת הצרכן קובע "אזל מלאי הטובין שהוצעו במכירה מיוחדת, או שהשירותים, כולם או חלקם, אינם מוצעים עוד במכירה מיוחדת, לא ימשיך העוסק לפרסם ברבים או במקום העסק את ההודעה שפרסם על אותה מכירה".

משמעות סעיף זה כי בתום תקופת המבצע או אם המלאי של מוצרים במבצע אזל, על העסק להפסיק לפרסם את המבצע, הן ברבים והן בעסק עצמו. התוצאה היא כי כאשר העסק מפר את ההוראה, רשאי הצרכן להסתמך על פרסום המבצע בעסק – ולמשל על המחיר או ההנחה המופיע על המדף – ולדרוש לשלם את המחיר המוזל ולא את המחיר המופיע בקופה. המשמעות היא כי כל עוד העוסק מותיר את הכיתוב "מבצע" הרי שעליו לכבד את הבטחתו זו, שכן אם אין הוא מכבד את המבצע, עלול הוא במחדלו זה (להסיר את הכיתוב כנדרש בדין) להטעות את הצרכן, מה שאסר מפורשות בדין.

תגובות  0  אהבו 

12773
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ערב יווני בהיכל התרבות בתל אביב
*לראשונה בישראל תופענה 2 הזמרות הלאומיות אלקיסטיס פרוטופסאלטי ואלפטריהארוואניטאקי יחד בהיכל התרבות תל אביב 1.12.14* המפגש המרגש של השתיים הנחשבות כיום בין הזמרות החשובות ...
לקריאת הפוסט
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם צילומים-אלי ליאון התזמורת הקאמרית הישראלית יצאה העונה עם סידרה חדשה בנוסף לסדרות הישנות. שם הסידרה החדשה"מוסיקת עולם" והיא...
לקריאת הפוסט
הצגה לילדים ולכל המשפחה למגזר הדתי-שבט אחים
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה