מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > המתכון שלי לפסטבל שמתקיים בנגב " מהשדה לצלחת"

המתכון שלי לפסטבל שמתקיים בנגב " מהשדה לצלחת"

פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת", אשר מתקיים השנה לראשונה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור, יציג את הקסם והטעמים שבמקומות מיוחדים אלה, אשר בכולם אפשר למצוא את חומרי הגלם האופיינים לאזור ? תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית ועוד. בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות ? קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנ
המתכון שלי לפסטבל שמתקיים בנגב " מהשדה לצלחת"

פסטיבל "מהשדה לצלחת", פסטיבל קולינארי-חקלאי בצפון הנגב, 30.5-8.6, בסופי השבוע.

במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד המקומות וליהנות ממסע מרתק של טעמים, או להצטרף לסיורים מודרכים "מהשדה לצלחת", אשר יובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מידי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי. בהרשמה מראש. מחיר מוזל ללנים באזור.

באתר הפסטיבל ניתן למצוא פרטים מלאים אודות הפסטיבל, חוברת מתכונים על בסיס תנובת האזור שהופקה במיוחד לפסטיבל, אתרי לינה והרשמה ל'סיור מהשדה לצלחת' – www.habsor.co.il

המתכון הכפרי שלי לפסטיבל "מהשדה אל הצלחת".

דואט בטטה ודלעת מקורמלים בדבש בנגיעת טחינה

אדמת הנגב עשירה בחלקות ומניבה מפרי האדמה, המתכון הזה מחבר את כל הקצוות והוא נבנה במיוחד לקראת פסטיבל "מהשדה אל הצלחת "

מדובר על דלעות ובטטות

החומרים לדלעת מקורמלת פלח דלעת 2 כפות דבש יד מרדכי כפית סוכר חום כפית מיץ לימון קורט מלח 4 עלי מרווה קורט קינמון פלפל שחור גרוס ההכנה של הדלעת חותכים את הדלעת לאצבעות מערבבים את החומרים בקערית. מערבבים ומצפים את הדלעת בתמיסה. מכניסים לתנור חם 200 מעלות ל 30-45 דקות.

החומרים לבטטה מקורמלת 1 בטטה בינונית כף גדולה שמן זית מלח גס כף שטוחה טחינה גולמית כפית שטוחה דבש יד מרדכי ( עדיף טעם ג'ינג'ר) ההכנה מחממים תנור טורבו לחום מכסימלי מקלפים את הבטטה, לחצות לפלחים לאורך לערבב עם שמן הזית. להניח על ניר כסף על הרשת בתנור כולל שאריות השמן. טורבו חום 200 מעלות לפחות 10 – 15 דקות שיהיה מוכן למבחן דקירה. לטפטף טחינה גולמית ולהגיש הצעת הגשה מכינים מבצק פוקצ'ה זלבייה במחבת עם שמן זית מהנגב ( מרדדים בצק שתפח פעמיים לעיגול ומטגנים משני צדדים) יוצקים על הבצק שמן זית ודבש מניחים את הדלעת והבטטה המקורמלות מגישים עם מבחר גבינות מהנגב ועלי בייבי

בהגשה מזליפים טחינה ורצוי עוד דבש…

בתיאבון

תגובות  1  אהבו 

656
04/06/13
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה