תיאורמה - לראשונה בישראל בתיאטרון "הקוביה" , המרכז לתרבות גן מאיר - עיבוד בימתי ליצירתו של פייר פאולו פאזוליני, מגדולי במאי הקולנע של המאה ה-20 לציון 40 שנה להירצחו.

בימוי: אריאל וולף
שחקנים: ירון מוטולה, שרון שטרק, נעמה פרייס, שלומי ברטונוב, יעל טוקר, ישי בן משה.
תפאורה: רוסלו שמריה, תלבושות: ורוניקה שור, תאורה: חני ורדי. מוסיקה מקורית: שלומי ברטונוב. עוזר במאי והפקה: שי גביראלי
ההצגה "תיאורמה" היא הצגת הביכורים של הבמאי אריאל וולף. לראשונה בישראל מוצג עיבוד בימתי לסרט הקולנועי האיטלקי משנת 1968 של פייר פאולו פאזוליני, שנחשב לאחד מגדולי הבמאים של המאה ה20.
ההצגה מתכתבת עם הנושאים והתמות העיקריות ביצירה "תיאורמה", שמשמעותם: תשוקה, יופי, ניכורו של האדם המודרני, סטטוס וכוח בחברה הקפיטליסטית וכן אינדווידואליזם והגשמה עצמית אשר באים לידי ביטוי במדיום התיאטרוני תוך שימוש במוסיקה, תנועה, קטעי שירה, עולם ויזואלי סימבולי ודימויים בימתיים.
ההצגה עוקבת אחר סיפור המשל שהציע פאזוליני להתבוננות על התקופה בה חי, באמצעותו הוא תיאר את איטליה של 1968 ודרכו זעק את זעקת התקופה. העיבוד הבימתי נעשה ברוח התקופה של ישראל 2015 והוא אקטואלי ורלוונטי לימינו אנו אולי יותר מתמיד. זוהי בעצם הסיבה העיקרית והמשמעותית ביותר לבחירתו של וולף דווקא בעיבוד החומר הזה והעלאתה של ההצגה בימים אלו בתל אביב.
העלילה:
משפחה בורגנות, מאוחדת לכאורה, מסבה לשולחן ארוחת הערב, ואז לפתע חודר למשפחה אדם זר ומחולל מפץ במשפחה. הוא מפתה את כל אחד מבני המשפחה, שוכב איתם ומערער את עולמם. כאשר הזר עוזב כל אחד מבני המשפחה מתוודה על השינוי שהוא עובר.
המשפחה הגרעינית נראית בהצגה כמבנה חלש, נוח לחדירה, מט לנפול ומולו נחשף כוחו המעורר והמערער של הפיתוי – פיתוי גופני, תודעתי ואמוני, הסוחף את האנשים לאובדנם או לשחרורם.
"תיאורמה" הינה הצגה הממעטת במילים ונשענת על סגנון תיאטרלי המבוסס על דימויים בימתיים, תנועה, סאונד, מוסיקה, תמונות סטילס המוקרנות במקביל למתרחש על הבמה וביטויים סימבולים. הסימבול הוא בתפאורה המייצגת את הסטטוס והחברה הכוחנית, ברגעים הבימתיים ובמחוות התנועתיות, וכן בעירום עצמו הנוכח בהצגה, שהוא כמובן ביטוי גם לדימוי הרחב של ההפשטה ונישול המודרנה מהאדם וגם ביטוי של המיניות והתשוקה, סמל להתעוררות המשפחה וניסיון הפיכתה מאוסף כהי חושים לאינדיבידואלים יצריים. קטעי הטקסט היחידים בהצגה הם המונולוגים של בני המשפחה בעת עזיבת הזר. בנוסף למונולוגים אלו, שזורים בהצגה קטעי שירה שכתב פאזוליני ביניהם קטע שירה שכתב פאזוליני לאמו, שיר שכתב על העיר תל אביב בעת ביקורו בארץ בשנת 64 בשעה שחיפש לוקשיין לסרטו "הבשורה על פי מתי" המבטא את אכזבתו מהארץ.
ההצגה יוצאת בציון 40 שנה להירצחו של פאזוליני המרקסיסט, האנטי קפיטליסט, המשורר. פאוזליני אשר לא חשש ביצירותיו להביע את עמדותיו החריפות על החברה בה חי. 40 שנה אחרי, והמציאות שתיאר ותיעב הלכה והחריפה. לא רק במילאנו או ברומא אלא בעולם כולו.
לדבריו של וולף, במאי ההצגה, "תיאורמה" מבחינתו היא זעקה. זעקה בתנועה, בדימוי ובסמלים. זעקה בטקסט ובשיר. זעקה על תקופה שמאבדת משפיותה. זעקה שנועדה להציב מראה ולשקף מציאות, בתקווה שהצופה ימשיך וישאל את השאלות . "היום אולי יותר מתמיד אנו נמצאים בעידן שמבקש את בואו של הזר המסתורי והופעתו בחברה הקפיטליסטית של תל אביב, שיפקח את עיניה של החברה המודרנית, המתיימרת להיות פתוחה, חופשית ומכילה אך מנכיחה טשטוש ועיוורון. המציאות הלכה והחריפה, דת הצרכנות, הכלכלה הדורסת, הרצון בסטטוס וניכורו של האדם. מה שפעם היה גורם זעקה לשינוי, היום אולי כבר אנכרוניסטי להתעסק בו והקונצנזוס בולע אותו. וזאת אולי הטרגדיה הייחודית לתקופתנו".
הצגת הבכורה של תיאורמה שהתקיימה ב-10.9 בתיאטרון "הקוביה", המרכז לתרבות – גן מאיר. טשרניחובסקי 22 א' גן מאיר, תל אביב תעלה בנוסף בתאריכים הבאים :
25 לאוקטובר בשעה 19:00 ושעה 21:00
20 לנובמבר בשעה 14:00ושעה 21:00
21 לנובמבר בשעה 16:00
24 לדצמבר בשעה 21:00
להזמנת כרטיסים: תיאטרון הקוביה 03-5252896
או 035252897
תודה על הפניה כה מרתקת - אסתי יקרה
הנעת אותי להיתעמק וליקרוא עוד ושוב
ללא ספק גאון ויחיד במינו שהשפעתו על עולם הקולנוע בפרט ועל התרבות...בכלל
לא ניתנת למדידה. האח! הידד! לעוד...
תודה על הפניה כה מרתקת - אסתי יקרה
הנעת אותי להיתעמק וליקרוא עוד ושוב
ללא ספק גאון ויחיד במינו שהשפעתו על עולם הקולנוע בפרט ועל התרבות...בכלל
לא ניתנת למדידה. האח! הידד! לעוד חלוציות תרבותי במקומותינו! פחות 'מיתלהבת' מאקסנטריות
ובכלל מאמינה גדולה ביצירה בונה ופחות במפרקת
מידיי פעם משדרים את 'סדום' שלו בביצוע תיאטרלי מבריק בבימויו של פיטר ברוק!קשה ומומלץ!