ויטמין B12

יחיאל תורג'מן http://b-healthy.co.il/ יצור ויטמין B12 תלוי בשלושה גורמים. 1- נוכחות של חומצות אמינו בקיבה שמקורם מהחי. 2- אנזימים לעיכול חלבונים וחומצת מימן כלורית בקיבה, שבלעדיהם לא יתפרקו החלבונים בקיבה לחומצות אמיניות. 3- אוכלוסיית חיידקים במעי הגס הנוצרת מעיכול ירקות עלים, מזונות מותססים ומזונות המכילים חיידקים ידידותיים כמו אלה הנמצאים בביו יוגורט. מתן B12 ואיזון רמתו בדם פותרת רק את בעיית המחסור של הוויטמין, אבל לא פותרת את הבעיות הנגרמות מחוסר האנזימים, חומצת המימן הכלורית והחיידקים הידידותיים במערכת העיכול,חסרונם של שלושת המרכיבים האלה גורם לכשל במערכות הגוף, לפגיעה במערכת העיכול, לפגיעה במערכת החיסון ,להזדקנות מוקדמת, למחלות אוטואימוניות ולאלרגיות וזאת בגלל חוסר יכולתו של הגוף לפרק את החלבונים לאבני היסוד שלהם ועקב כך אין לגוף חלקי חילוף למערכות הגוף ובמקום זה יש תוצרי לוואי רעילים של פירוק החלבונים על ידי החידקים ,הנספגים למערכת הדם דרך דפנות המעיים המגורות שנפגעו מחוסר יכולתו של הגוף לפרק את החלבוניםלחומצות אמיניות. ניתן להתגבר על הבעיה, על ידי לקיחת תוספי מזון כמו, אנזימי עיכול, אבקת לבלב של עגל,חיידקים ידידותיים, מזונות מותססים ותזונה מאוזנת מהחי ומהצומח שתהיה קלה לעיכול. בברכת הבריאות יחיאל תורג'מן