שקשוקה

שקשוקה.....
מקור טוניסאי.
שקשוקה בערבית = תערובת.
במצרים השקשוקה נראית כביצה מקושקשת ונמכרת בתוך כריך. בירדן, תימן, מרוקו, השקשוקה קצת שונה. הרוטב יהיה סמיך או דליל יותר בהתאם למבשל וגם הירקות יהיו שונים . השקשוקה דומה במעט לארוחת הבוקר המקסיקאית "וובוס רנצ'רוס".
מתאים לארוחות בוקר, צהרים ו/או ערב, משהוא של כמעט ללא עבודה. מתאים לכל יום וכל עונה והכי כיף לנגב ת`רוטב עם לחם לבן שבוצעים ביד. תהנו.
6 עגבניות
3 כפיות רסק עגבניות
קופסא רוטב עגבניות
שמן זית
2 פלפלים ירוקים
3-4 שיני שום קצוצים
3-5 ביצים
מלח
פלפל לבן
2כוסות מים
1 פלפל קטן חריף (לא חובה)
1/2 כפית כמון (לא חובה)
לחתוך את הירקות. לחמם שמן במחבת גדולה ולהוסיף את השום, ושאר הירקות. לתבל. להוסיף את רסק ורוטב העגבניות והמים ועם הרתיחה לזרוק פנימה את הביצים.
מבשלים כ- 10 דקות.
בתיאבון
אלינוער
חנוכה מתקרב - מיטב המתכונים לחג
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2434126
התמונה לקוחה מבלוג שלי בשפה האנגלית...
לקריאת הפוסט
הסוד לחיתוך הבצל
הסוד לחיתוך בצל ללא דמעות - גזרו ושמרו
האם את/ה בוכה בכל פעם שאת/ה לוקח/ת סכין ומנסה לחתוך בצל?
אם כן, join the club.
...
בבצל יש אנזים הגורם לשחרור של חומצה לאוויר מה שמביא אותך עד...
לקריאת הפוסט
ואז הוא ביקש ממני לשלוח לו תמונה ללא בגדים. שלחתי לו .....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
וואו. קראתי והרגשתי את הטעמים של השקשוקה המיצרית וגם הטוניסאית. לאורך הקריאה הרגשתי את שינוי הטעמים על הלשון שהעלתה אותם למןח וכך שבעתי מארוחה בת אפס קלוריות. . כמה שזה היה טעיםקרא עוד
וואו. קראתי והרגשתי את הטעמים של השקשוקה המיצרית וגם הטוניסאית. לאורך הקריאה הרגשתי את שינוי הטעמים על הלשון שהעלתה אותם למןח וכך שבעתי מארוחה בת אפס קלוריות. . כמה שזה היה טעים
שמחה שאהבת, אפילו בניוטרל
כמה ביצים?! טירוף.
לגברת אלינוער שלום ,התבשיל שתארת הוא לא שקשוקה,השקשוקה האמיתית היא עגבניות שלא ניתן לעשות מהן סלט ירקות טרי,אין להוסיף חלילה רסק עגבניות
המרכיבים,שמן קנולה, שום, פלפל חריף ירוק.עגבניות רכות ב...
לגברת אלינוער שלום ,התבשיל שתארת הוא לא שקשוקה,השקשוקה האמיתית היא עגבניות שלא ניתן לעשות מהן סלט ירקות טרי,אין להוסיף חלילה רסק עגבניות
המרכיבים,שמן קנולה, שום, פלפל חריף ירוק.עגבניות רכות במיוחד(לא ראויות לסלט)
מחממים בסיר גדול מעט שמן קנולה,מכניסים שיני שום פלפל חריף ירוק והעגבניות עד מלוא הסיר ללא טיפה אחת של מים, קצת מלח, מכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה למשך מספר שעות בין ארבע לשש שעות,עד שהמים מהעגבניות יתאדו עד תום,העגבניות יאבדו מחמיצותם העגבניות יתקרמלו טעמם בסוף הבישול מתקתק,צבעם נוטה לחום,וכשרעבים על מחבת מניחים מספר כפות של השקשוקה.מחממים על אש נמוכה,ומטגנים ביצים מרגז' או טונה לא מקופסה.טעים מריח טוב בריא מאוד בפרט לבריאים,לא יקר,אם תכיני כפי שתארת בעלך יברח מהבית,
ולאלינוער
איזו ששוקה תאווה לחיך
לאפרת ומיכאל.... אני שמחה שאתם דואגים לבריאותי ולשמירת בעלי בבית.
ולמקסימה, תודה .
יפה את עושה, אם לא יודעים לכין שקשוקה,מוטב קטרינג,
לאלינוער מקסים, ולנו יש שקשוקה,
בצבא אני זוכר שהיתה בצהריים שקשוקה
&nb...
לאלינוער מקסים, ולנו יש שקשוקה,
בצבא אני זוכר שהיתה בצהריים שקשוקה
לא רק לסגל גם לחיילים הנחמדים.
לאלינוער שלום,ברצוני לתקן "מכלטה"= תערובת,
...
לאלינוער שלום,ברצוני לתקן "מכלטה"= תערובת,
"שקשוקה"=לא לפי סדר,או מה שיש במקרר,
"טסטירה"=אם מכנים ישר בתוך המחבת,כפי שהכנת
למיכאל ,אצלנו מכנים את מה שהכנת אתה-מרמומה, השקשוקה שאנו מכינים {לפי מתכון של חמותי הטוניסאית} מכילה גם תפוחי אדמה ופלחי ארטישוק שמתבשלים זמן רב על אש קטנה וכמובן תוספת של ביצים ומרגז...שבת של...
למיכאל ,אצלנו מכנים את מה שהכנת אתה-מרמומה, השקשוקה שאנו מכינים {לפי מתכון של חמותי הטוניסאית} מכילה גם תפוחי אדמה ופלחי ארטישוק שמתבשלים זמן רב על אש קטנה וכמובן תוספת של ביצים ומרגז...שבת שלום
לרבקה,יש לי שאלה איך תתרגמי לעברית "עסבנת אל אז'לה"? מאכל טוניסאי נפוץ,