מוטקה > בלוגים > שילה- עמותה לפיתוח שירותים לאזרחים וותיקים בחיפה > גווניה של החברה הישראלית: פרויקט "דיוקן משפחתי"

גווניה של החברה הישראלית: פרויקט "דיוקן משפחתי"

עמותת שילה המפתחת שירותים לאזרחים וותיקים בחיפה, השלימה פרויקט משפחתי ייחודי שיזמה, שמציג קשת רבגונית המאפיינת את האוכלוסייה החיפאית.הפרויקט "דיוקן משפחתי" מאפשר לדור הוותיק לספק מנקודת מבטם הייחודית מה זאת משפחה עבורם.
גווניה של החברה הישראלית: פרויקט "דיוקן משפחתי"

עמותת שילה המפתחת שירותים לאזרחים וותיקים בחיפה, השלימה פרויקט משפחתי ייחודי שיזמה, שמציג קשת רבגונית המאפיינת את האוכלוסייה החיפאית.
הפרויקט "דיוקן משפחתי" שהחל לפני מספר חודשים, ניגש לנושא המשפחתי מנקודת מבטם של ראשי המשפחה הקשישים. מפגשים של מספר משפחות נבחרות עם עובדת סוציאלית, הניבו הזדמנות לדור הוותיק לספק מנקודת מבטם הייחודית מה זאת משפחה עבורם.
 התכנית מציגה רב גוניות בתפיסת המשפחה בגיל המבוגר, בחתך של עדות ודתות שונות, משפחות ענפות עם חמישה דורות, משפחות קטנות, קשישים עריריים, או קשר חם רק עם חיית המחמד.
  
את המפגשים הנחתה אביטל לוי, גרונטולוגית בשירותי הסיעוד של שילה, שיצרה יחד עם המשתתפים את המארג המשפחתי, העלתה איתם דגשים חשובים עבור כל אחד מהם מהעבר, ארץ המוצא, ההתמודדות עם העליה לארץ והחיים כאן כאזרחים וותיקים. עוד התלווה, צלם מקצועי אשר תיעד את המפגשים, פורטרטים ותמונות המתארות את המארג המשפחתי. הצילומים הוצגו בתערוכה מסכמת וניתנו כמתנה לראשי המשפחה.

בין המשתתפים בפרויקט: קשיש בן 88, שבעקבות זיכרונות קשים וחוויות ממלחמת העולם השנייה שם לעצמו כמטרה לעשות טוב בעולם ולעזור לאנשים. כל חייו עבד כפועל בניין, כשיצא לפנסיה עבד כמאבטח בבית חולים בני ציון. הציל ממות איש שקרס בכניסה לבית החולים והעניק לו עזרה ראשונה במקום, סייע לפעוטה שננעלה ברכב ועוד. היום מתנדב בהסתדרות הכללית ומספר לבני נוער מהארץ ומתנדבים מהעולם את סיפור הישרדותו בשואה; קשישה בת 85, שנפרדה באופן טראומתי מהכלב המשפחתי כשנאלצה לעזוב בחופזה את ביתה במלחמת העולם השנייה, לכן עד היום דואגת לכלב שלה ממש כמו בן משפחה; זוג בני 92 ו-94, מאוהבים מזה 80 שנה. הגבר, דובר 7 שפות, שחקן במקצועו אך דווקא מזהיר את נכדיו ללא ללכת בדרך הזו ולהיות ישרים וכנים עם עצמם; אלמנה בת 84, גדלה בקזחסטן כבת לאב שנחשב "אויב המדינה" ועל כן משפחתה הייתה מנודה. מתגוררת לבדה בארץ, בן אחד נפטר והשני גר ברוסיה.
 
דניאלה אלרון, מנכ"לית שילה מספר כי מאחורי כל תמונה יש סיפור של משפחה שלמה, שלשמחתנו פתחה בפנינו את ביתה. כל משפחה מייצגת למעשה גוון אחר בחברה החיפאית ובאמצעות הפרויקט ביקשנו להעניק להן ביטוי תוך שימת דגש על הדיוקן הפרטני של כל משפחה- אם המשתתפים מעוניינים להציג חפצים מיוחדים עבורם, תמונה של בית הילדות מארץ המוצא, פעילויות משמעותיות, סיפורים מרגשים וחוויות שנשזרו בחייהם.
 
במסגרת השירותים ששילה מספקת ומפתחת למען האזרחים הוותיקים, ניתן מקום חשוב למשפחה. בני המשפחה מהווים מקור של אנרגיה, משאב עבור ראשי המשפחה הקשישים. חשוב לנו שהמשפחות יראו בנו עזרה והכוונה למתן המענה הנכון עבורם"

תגובות  0  אהבו 

942
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

נשארים בתמונה
עמותת שילה לפיתוח שירותים לאזרח הוותיק בחיפה , המפעילה מרכז יום ייחודי מסוגו בישראל עבור אנשים המתמודדים עם אלצהיימר ודמנציה, משיקה בימים אלה תערוכת צילומים ייחודית. התערוכה, שמוצגת כיום במרכז,...
לקריאת הפוסט
מניעת נפילות בקרב קשישים הוצב כערך ליבה
נפילההיאאחד המצביםהרפואייםהיקריםביותרלטיפול בישראל ומעלה את עלות הטיפול עד פי 16. מנתוני משרד הבריאות עולה כי אחד מכל שלושה אזרחים ותיקים מעל גיל 65 ומחצית מאלו שעברו את ה- 80, מועדים לנפילה....
לקריאת הפוסט
חברו הטוב ביותר של הקשיש
אזרחים וותיקים רבים מחזיקים חיות מחמד, מתייחסים אליהם ממש כמו אל בן משפחה, אך מסיבות שונות מתקשים לטפל בהם. בין אם מדובר בקושי פיזי, בריאותי או כלכלי, נדרש סיוע בטיפול בבעל החיים.עמותת שילה, בין...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה