4 מתכונים לחג שקיבלתי
4 מתכונים לראש השנה שקיבלתי ואני משתף אתכם

במיוחד לראש השנה: גלדי בצלים ממולאים בשר טלה ברוטב רימונים / שף יוסי הודסמן, ISS Catering Services
המצרכים:
למילוי: 300 גר' בשר עגל טחון
150 גר' בשר טלה טחון
50 גר' שומן כבש טחון
2 בצלים בינוניים
5 שיני שום
100 גר' צנוברים
כפית תבלין ראס אל חנות
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
כפית נענע יבשה
2 כפות עלי נענע טרייה קצוצה
4-5 ענפי טימין (העלים בלבד)
שקית אבקת אפיה
כף עד שתיים פירורי לחם (לפי ספיגה שיהיה מרקם אחיד)
לרוטב: 3 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות ללא גרעינים
1בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
רבע כוס סילאן
רבע כוס חומץ בלסמי
כוס מיץ רימונים טריים סחוטים
5-6 כפות רכז רימונים
אופן הכנה: לוקחים 3-4 בצלים בינוניים קלופים ובוצעים בהם חריץ עד האמצע. מבשלים במים רותחים 8-10 דקות. לאחר מכן שולקים מהמים ומפרידים לגלדים (עלה עלה).
קוצצים וכותשים את השום, ומערבבים עם כל חומרי המילוי.
מטגנים קציצה קטנה, טועמים ומשפרים טעם לפי הצורך.
ממלאים כל עלה של בצל ומניחים בתבנית יציקה כשהפתח בתחתית התבנית.
מורחים מעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 10 עד 15 דקות.
בסיר כבד מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב עד שיצטמצמו לכמחצית מכמות הנוזלים שמפרישות העגבניות.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים עד כדי צמצום לשני שליש מהכמות. מתקנים תיבול ויוצקים על הבצלים הממולאים בתבנית.
מכסים את התבנית ומכניסים שוב לתנור בחום של 180 מעלות לארבעים דקות.
לאחר מכן, מסירים את הכיסוי ומכניסים לעשר דקות נוספות בתנור.
זה מוכן! מקבלים בצלים ממולאים ברוטב רימונים חמצמץ ומזוגג. לפני ההגשה מעטרים בגרגירי רימון טריים ונענע קצוצה.
בתיאבון וחג שמח!
סלט חגיגי לשולחן החג / שף איציק פיניש, ISS Catering Services
המצרכים (10 מנות): 1 ק"ג עלי בייבי
2 יח' פלפל אדום (גמבה)
2 יח' בצל סגול
3 יח' עגבנייה בגודל בינוני
3 מלפפונים טריים
1 כוס גרעיני רימון
2 יח' מנגו או תפוח עץ
לרוטב: 1/2 כוס חומץ בלסמי
3 כפות חרדל
3 כפות דבש
1/2 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
1 כף פלפל גרוס
אופן הכנה: יש לחתוך את הגמבה, המלפפון והבצללרצועות.
את העגבנייה והמנגו – לחתוך לקוביות גדולות.
לערבב את כל המרכיבים יחד עם עלי הבייבי בקערה גדולה.
את כל מרכבי הרוטב יש להכניס לצנצנת מתאימה עם מכסה ולשקשק היטב, עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
לסדר את הסלט בצלחות הגשה ולצקת את הרוטב מעל.
דג בורי ברוטב מזרחי / שף איציק פיניש, ISS Catering Services
המצרכים: 5 יח' דג בורי בינוני
2 כוסות קמח
שמן לטיגון
1 כוס מיץ לימון
4 יח' לימון שטוף היטב
4 יח' פלפל אדום (גמבה)
2 יח' פלפל חריף (לפי הטעם; בעונה הזו הפלפל מאוד חריף )
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח
מעט סוכר
5 כפות פפריקה מתוקה
1.5 כוסות רסק עגבניות
3 כפות שום כתוש
0.5 כוס שמן
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה: את הדגים יש לחתוך לשלושה חלקים (בלי הזנב והראש) ולהכניס לקערה מתאימה.
להמליח אותם מעט ולהוסיף את מיץ הלימון.
לערבב היטב כדי לפזר את הטעמים באופן שווה.
להשרות ל-10 דקות.
לפזר את הקמח בכלי מתאים ולצפות את הדג היטב מכל הצדדים.
במקביל, לחמם את השמן לטיגון ולאחר ציפוי הדג יש לטגן עד קבלת גוון זהוב.
בסיר נפרד - לחמם את השמן (חצי כוס). להוסיף את השום ולטגן מעט. להוסיף את הפלפלים האדומים ואת הפלפל החריף ולהמשיך לטגן עד ריכוך (כ-10 דקות).
להוסיף לסיר את רסק העגבניות ולטגן מעט עד ייבוש הנוזלים.
להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את המים ולערבב עד קבלת מרקם אחיד.
את הדגים יש לסדר בנוחות בסיר הרוטב כך שכל דג יהיה מכוסה בנוזלים.
לחתוך את הלימון לפרוסות ולהוסיף לסיר.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. להוסיף את הכוסברה ולבשל כחצי שעה.
טבעות עוף במילוי בשר ועלי גפן בקונפי של פלפלים / שף איציק פיניש, ISS Catering Services
המצרכים:
2 יח' עוף (מרוקן מעצמות)מרינדה לתיבול: 3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור טחון
2 כפות שום
2 כפות כמון
1 כפית כורכום
1 כף מלח
0.5 כוס שמן
0.5 כוס מים
למילוי: עלי גפן חלוטים או משומרים
1 ק"ג בשר טחון
100 גר' צימוקים
100 גר' שקדים ללא קליפה
100 גר' שזיף מיובש קצוץ
1 כוס בצל מטוגן
10 ביצים גודל בינוני
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף שום
1 כף פלפל שחור טחון
1.5 כף מלח
אופן ההכנה: לערבב היטב את מרכיבי המרינדה.
את חומרי המילוי (מלבד עלי הגפן) יש לערבב היטב ולתבל.
יש למרוח את העוף במרינדה מכל הצדדים ולהניח על משטח עבודה, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
להניח על העוף את עלי הגפן כך שירפדו את כל החלק העליון. להניח את המילוי ולגלגל עד יצירת "רולדה".
להניח בתבנית אפייה ולאפות כ-40 דקות על 170 מעלות.
לפרוס לטבעות ולהגיש.
בתיאבון!!
4 מתכונים לראש השנה
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
אז תודה לך ששת וחג שמח גם