מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק > הגירת ישראלים לארצות הברית

הגירת ישראלים לארצות הברית

הגירת ישראלים לארצות הברית

בקרב הישראלים שהיגרו לארצות הברית נערך סקר,התשובות היו כמעט זהות, מבלי שהכירו אחד את השני.

סיבות ההגירה הן שונות, חלק אומרים שהביוקרטיה  האטומה שברה אותם, חלקם טענו שהחיים באץ קשים ורוויי מתח, ואחרים נסעו ללמוד ולא חזרו. חלק חיפשו מזור מעבר לים.

בשנותינו הראשונות טיילנו המון מקצה אל קצה, הכל היה חדש וקסום, תרבות חדשה, שפה חדשה, שאותה שיפרנו או למדנו, כל זה היה טרם נולדו הילדים.

רובם גדלו בבתים לא דתיים, אך חשוב היה להם לחנך את ילדיהם של מסורת של שבת חגים והמשכיות. כאשר הזהות היא כפולה והילדים נעשיםמ אמריקאיים לכל דבר, זו בעיה.

אחרי לידת הילדים שבו ההתלטויות,  ועלו על פני השטח. הקרע בין הזהות הישראלית לבין הזהותצ החדשה כהורים מהגרים, נוצר צורך לעסוק  בנושא זה. הענין של זהות של מקום של בית, עד אז לא היו רלוונטיים.  אלו הנושאים שתופשים את קידמת הבמה, השאלות הבאות הן, איפה אני? למי אני שייך? מה אני רוצה? ואיך אני רואה את החיים שלי?  קשה להתעלם מתהליך גידו הילדים, מהמקום ממנו באו ההורים.שאלות מתעוררות עדייםן בגן הילדים. ובכיתה א', נוצר צורך שהם ישמעו עברית, שיחגגו את השבת ואת החגים.

יש צורך בהתערבות  אובייקטיבית, בעולמו של הילד, כדי ליצור בשבילו מעגלי השתייכות יהודיים, צריך לחשוה מה אתה עושה כדי להקנות לילד זהות יהודית, ליצור אצלו תחושה של שייכות קהילתית.

כאשר הילדים נולדים זנ מחדד את תחושת  הבדידות בהשוואה לישראל, כאשר בישראל אתה מוקף בחברה ובמשפחה מורחבת. בשבת בצהריים אתה מסתכל על ילדך ואומר איזה באסה, אנחנו לבד..

גם ללכת לסופר להלביש לקחת ולחזור זה הפקה שחמה, אין שום עזרה, הדבר הטריוויאלי הן הביביסיטר , אומרת מרואיינת יש לי הורים בריאים חזקים, יכולים מוכנים ופנויים, איזה בזבוז של סבאים. לנוכחות קבועה של משפחה מורחבת, במיוחד סבא וסבתא , יש משמעות גדולה עבור הילד, הנוכחות הפשוטה חסרה.

החיפושים אחר בית הוא פרוייקט שלם, אמור להיות במרחק סביר, הגן, ביה"ס ומרכז הקניות. מתגעגעים לדברים הפשוטים ביותר, לפגוש מכרים, חברים, להחליף מרשם עוגה  עם חברה, לרדת למכולת.
גם כך ישנה אחריות להיות הורה, נוסף לזה כמה אספקטים שצריך ללשוב עליהם, ובארץ לא. אם אתה גר בארץ בעיר במושב או בקיבוץ תמיד יש בסיס משותף לכולם.
באיזה שהוא שלב כאשר הילדים מתבגרים, הם אומרים תפסיקו, אנחנו לא ישראלים, אנחנו אמריקאים. מצד אחד זה יתרון, עוד תרבות עוד שפה עוד אנשים חדשים, אך מצד שני הם יהיו אמריקאים טיפה שונים, אך טוענת אמא אחת לפחות הילדים שלנו חיים, אמהות רבות בארץ מאבדות את ילדיהם ,במלחמה שאינה נפסקת.
אחת המוטיבציות המרכזיות להכניס את הילדים למעגל הזהות הישראלית ולהקנות להם תחושת שייכות, הפחד של ההורים להרגיש רחוקים זרים ומנוכרים בעיני ילדיהם, אם לא יהיה מכנה משותף, זו אפשרות שמפחידה את מרבית המרואיינים, באיזו ששהיא רמה אני יודעת שילדי יהיו אמריקאים זה מאיים., הם יעירו לי על השפה שלי על המבטא שלי,. כאשר הם מתבגרים ונישאים פעמים רבות בת זוגן אינה יהודיה, זה לא מטריד אותנו. את מתבוננת בהם והם אמריקאים לכל דבר, הדואליות הזו שמסבכת את חייהם של ההורים, לא חסה על הילדים. יהיה להם קונפליקט קצת ישראלי יותר אמריקאיים, אז מה הם בדיוק?

הפער בין הזהות הישראלית לזהות המהגרים  ונסיון לגשר עליו, ולאחות את הקרע, תובעים אנרגיות רבות.

תגובות  3  אהבו 

798
לבנדיק, קראתי את שכתבת, את פירוט ההסבר, אך עצמי לי אומר, הסברי מחשבתי. הינם מלוא תירוצי, ידיעת כשלונם, שהיו ויהו לעמם ישראל. רובם גודלו במיטב, במיטב יכולתם של אמת הוריהם, והינם בפשטות, סוג ...


לבנדיק,



קראתי את שכתבת, את פירוט ההסבר, אך עצמי לי אומר, הסברי מחשבתי. הינם מלוא



תירוצי, ידיעת כשלונם, שהיו ויהו לעמם ישראל. רובם גודלו במיטב, במיטב יכולתם של



אמת הוריהם, והינם בפשטות, סוג תיפנוקת בגרות, ברצון היותר, בהישג יכולתם,



במקום האחר. זהו כל הסיפור, של נוטשי הוריהם, למען תיפנוקת, עצמם היותם. ועל כך



נאמר, ואני גם אומר: טפו היותם, שם הינם עם אחר.









 
16/01/17
סיבות ההגירה.  בנדיק. "הן שונות":  ביוקרטיה  אטומה שברה אותם... החיים באץ קשים ורוויי מתח... אחרים נסעו ללמוד ולא חזרו... חלק חיפשו "מזור" מעבר לים.   אם כן,...
סיבות ההגירה.  בנדיק.

"הן שונות":  ביוקרטיה  אטומה שברה אותם... החיים באץ קשים ורוויי מתח... אחרים נסעו ללמוד ולא חזרו...

חלק חיפשו "מזור" מעבר לים.  

אם כן, לפי  החלוקה הזו, (ככתוב ברשומה.) יש 3 קטגוריות של יורדים.

1) בגלל בירוקרטיה אטומה...

2) החיים באץ קשים ורוויי מתח...

3) נסעו ללמוד ולא חזרו...  וחלק חיפשו "מזור" מעבר לים.  (לא ברור הכוונה "חפשו מזור"?)

ולכולם מכנה אחד משותף שלא הוזכר - 'אנשים חסרי שורשים'. אנשים נודדים, (מזכיר משהו גלותי?). אנשים שצריך לחמול עליהם.

בנכר הם מתקבצים ביחד, על מנת למצוא 'עוגן', תלויים הם האחד בשני, שותפים לגורל. בתוך תוכם יודעים שהם נטע זר בעיניי הגויים. (ולא חשוב כמה דיפלומות הם מחזיקים באמתחתם.).

הם גם בונים על זה, ביום שיגיעו מים עד נפש, יש להם לאן לחזור. והם חוזרים (קהילות שלמות, יהודי צרפת למשל) 

תודה בנדיק יקרה. בריאות, שלווה ונועם. (פרח). 



 
אכן סיבות רבות להגירה. הותיקים שעזבו בשנות החמישים והשישים של המאה העשרים עזבו בעיקבות  העבודה.  הייתה אבטלה והמשוחררים מהצבא נאלצו לנסות את מזלם בנכר. . . ישראלים לכל דבר ששימרו על השפה והי...
אכן סיבות רבות להגירה. הותיקים שעזבו בשנות החמישים והשישים של המאה העשרים עזבו בעיקבות  העבודה.  הייתה אבטלה והמשוחררים מהצבא נאלצו לנסות את מזלם בנכר. . . ישראלים לכל דבר ששימרו על השפה והישראליות ולא תמיד בהצלחה.

מכיר שכנים שהיגרו  וראש המישפ]חה היה רב.  והידיעה כי הנכד התחתן עם נוצריה כשרב וכומר ערכו את החתונה הכתה אותנו בתדהמה. ..

ככל שהישראלים הופכים לותיקים הילדים שלא מתחנכים בבתי ספר יהודים מאבדים קשר עם המדינה  ובמקרים רבים הם נישאים לגויות  .

יש לי אחות שגרה מעל חמישים שנה בארה"ב. היא נישארה ישראלית לכל דבר. הבת  ב CIA הבן הצעיר ב FBI  והבן הגדול דר' לננו טכנולוגיה  הגיע להשתקע כאן. התחתן ורואה את ישראל  כביתו. משפר את השפ]ה העיברית וטוען שאין יפה מארצנו. . הוא התאהב בישראל כאשר הגיע עם נוער יהודי לגדנע בארץ.  ראיתי את הנוער המגיע לגדנע לתקופה של חודשיים ורבים מהם חוזרים ומתגייסים לצבא.

 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

משפחת אהרונסון
משפחת אהרונסון עלתה לארץ מרומניה ב-1882, בעלייה הראשונה, האב אפרים מייסד המושבה זכרון יעקב, וממקימי ארגון המחתרת ניל"י היה מחלוצי הכורמים,הקים משק בזכרון יעקב,חרוץ ומצליח, הראשון בזמנו שסירב...
לקריאת הפוסט
הנרי פורד יצררן המכונית הראשטנה
היה אחד האנשים הבולטים בהשפעתם על התחבורה ועל החברה בתחילת ה-120אישיותו היתה מורכבת מניגודים והפכים, הואהיה אב קשה, דיקטטור קשוח גזעני,אנטישמי ענק, וידידו האישי של היטלר. היו בו שילוב של התנשאות,...
לקריאת הפוסט
ילדי הפרחים
פסטיבל וודסטוק סימל את שיא התרבות של ילדי הפרחים, בשנת 1969, 400.000 איש, שלושה ימים, מאז חלפו חמישים שנה, בני העשרים אז בני שבעים פלוס היום.מיואשים מדור ההורים שלא הבין אותם, מלאי תקווה ואמונה,...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה