מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מגנזיום איפה, למה, איך וכמה?

מגנזיום איפה, למה, איך וכמה?

לרגל סוף חודש המודעות הארצי למגנזיום           מחלקת הדיאטה של סטודיו סי בודקת: מגנזיום- למה, איפה וכמה? מאת: ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי, הרשת הנשית המובילה בישראל לעיצוב, חיטוב, כושר והרזיה www.studioc.co.il  5045* מה חשוב שנדע על מגנזיום? למה הוא תורם בחיינו? היכן הוא נמצא במזון שאנו אוכלים? מהי הכמות המומלצת לצריכה בגילאים השונים?
מגנזיום איפה, למה, איך וכמה?

 
חשיבות המגנזיום ותרומתו לבריאות
המגנזיום הוא מינרל מפתח בחילוף החומרים בגוף, והכרחי ליותר מ-300 תגובות כימיות בגוף. 50-60% מהמגנזיום מאוחסן בעצם ולכן יש לו תפקיד במטבוליזם של העצם. חוקרים מצאו, כי אפילו מחסור מתון ומתמשך במגנזיום יכול להוביל לכמות משמעותית של אובדן מסת העצם. כשצריכת המגנזיום היא נמוכה, הדבר יכול להוביל לרמות נמוכות של הורמון הפרה-תירואיד
(הורמון יותרת התריס), ולהוביל לספיגה נמוכה של סידן במעי ולאיבוד של סידן ומגנזיום בשתן. צריכת מגנזיום מספקת מסייעת לשמור על צפיפות עצם תקינה בכל גיל וכבר מילדות. לא ידוע עדיין אם צריכת המגנזיום היא באותה דרגת חשיבות כמו הסידן וויטמין D  בשמירה על מסת העצם, אך מחסור במגנזיום בהחלט יכול לפגוע בשמירה על צפיפות עצם תקינה.
 
למגנזיום יש תפקיד בייצור אנרגיה בתאי הגוף. בתהליך ייצור האנרגיה בגוף מעורבים תגובות כימיות רבות. הרבה תגובות כימיות לא יכולות לצאת לפועל ללא נוכחות של מינרל המגנזיום, המשמש קופקטור (רכיב המסייע לפעילות האנזימים) לאנזימים המשתתפים בריאקציות השונות. על כן מחסור במגנזיום יכול להוביל למחסור באנרגיה בתאים, ועל ידי כך לתחושת חוסר אנרגיה ועייפות.
 
מינרל המגנזיום מסייע גם כן באיזון של מערכת העצבים. המגנזיום מעורב בפעילותו של קולטן הנקרא NMDA, קולטן המצוי בתאים במוח. באזור בו תאים אלו נמצאים ישנה השפעה של תרופות כמו תרופות הרדמה על פונקציות במוח שלנו. מחקרים הראו כי כאשר צריכת המגנזיום שלנו היא נמוכה, יש יותר סיכוי ללקות בדיכאון וזאת בשל השפעת צריכת המגנזיום על תפקוד הקולטן NMDA. טיפול במגנזיום יכול במצבים של חסר במגנזיום, לסייע במניעת דיכאון.  
 
צריכה מספקת של מגנזיום יכולה לסייע במניעת דלקות בגוף. דיאטה הדלה במגנזיום נמצאה קשורה לריבוי מצבי דלקת חמורים בגוף. מילוי מאגרי המגנזיום בגוף לידי הרמה הרצויה מסייעת למנוע מצבים דלקתיים בגוף.
 
המגנזיום תורם לוויסות רמות הסוכר בדם. המגנזיום הינו קופקטור ליותר מ- 100 אנזימים המעורבים בבקרה על רמות הסוכר בדם וחילוף החומרים של הגלוקוז. לכן, צריכה נמוכה של מגנזיום יכולה להשפיע על ויסות רמות הסוכר בדם. מחקרים הראו, כי כאשר צריכת המגנזיום השתפרה, חל שיפור באיזון רמות הסוכר בדם.
 
היכן המגנזיום נמצא במזון שאנו אוכלים? 
ישנם כמה מקורות למזון המכילים כמות גבוהה של מגנזיום כאשר המקורות המכילים את רמת המגנזיום הגבוהה ביותר הם תרד, עלי מנגולד וסלק. מזונות נוספים המכילים רמת מגנזיום טובה מאוד הם גרעיני דלעת, צנונית ודלעת הקיץ. מזונות נוספים המכילים מגנזיום ומהווים מקור טוב לצריכה של מגנזיום הם, קטניות כמו פולי סויה, אגוזים וזרעים, כמו גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני קשיו ושקדים. בין הדגנים המהווים מקור טוב למגנזיום: שעורה, כוסמת, דוחן וקינואה.
 
מהי צריכת המגנזיום המומלצת בגילאים השונים, ובהבחנה בין נשים לגברים?
לתינוקות עד גיל 6 חודשים הצריכה המומלצת היא 30 מ"ג של מגנזיום, ובגיל 7 חודשים עד שנה 75 מ"ג ביום. בגיל שנה עד 3 הצריכה המומלצת היא 80 מ"ג ביום, ובילדים מגיל 9-13 מומלץ 240 מ"ג ביום, בגילאי 14-18 הצריכה המומלצת לבנים ולבנות היא 360 מ"ג, ובגילאים 19-30 הצריכה לבנות היא 310 מ"ג ולבנים 400 מ"ג ביום. בגילאי 31+ הצריכה לנשים היא 320 מ"ג ו-400 מ"ג לגברים. לנשים בהריון בגילאי 19-30 הצריכה המומלצת היא 350 מ"ג, ונשים מניקות כ- 310 מ"ג מגנזיום ביום.
 
תגובות  1  אהבו 

2161
תודה ששת מידע מאלף מדרגה ראשונה. לעניות דעתי מומלץ לגברים ונשים  בגילנו (+-) לצרוך  באופן קבוע שילוב של תוסף מזון המכיל: מאגנזיום+סידן+אבץ במינון מאוזן .קיים בחברות תוספי מזון שונות.&nbs...
תודה ששת

מידע מאלף מדרגה ראשונה.

לעניות דעתי מומלץ לגברים ונשים  בגילנו (+-) לצרוך

 באופן קבוע שילוב של תוסף מזון המכיל: מאגנזיום+סידן+אבץ

במינון מאוזן .קיים בחברות תוספי מזון שונות. 

השתתפתי במחקר שנעשה ע"י רופאה בקרית טבעון

שכלל אנשים שמתעוררים משינה עם התכווצות ברגליים.

ותוצאות המחקר היה שהמכנה המשותף של המשתתפים שסבלו בהתופעות הנ:ל: מחסור במאגנזיום.

לאחר ששמעתי הרצאה של דר. אריה אבני ניתן לראות ביוטיוב. התחלתי לקחת את השילוב הנ"ל.



הערה:

בזמנו היו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות מסטטינים.ככאבי שרירים מסוג אחר.

ראומטולוג המליץ לי לקחת מינון של 600 מ"ג ביום של ויטמין E.

אך מה שהפסיק את הכאבים האלה היה הפסקת לקחת סטאטינים לחלוטין.

ושום רופא בעולם לא ישכנע אותי לשוב ולקחת סטאטין.



לעניות דעתי לפעמים תוספי מזון -יכולים להחליף תרופות מזיקות ורעות.



 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה