על פורים ומאכלים וגם מתכון קל לאזני המן
מחלקת הדיאטה של סטודיו סי בודקת אלו מאכלי פורים בריאים כדאי לכם עוד להכיר? איזה מילויים בריאים יש לעוגיות ואוזני המן? וגם מספקת מתכון בריא לאוזני המן מאת: ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי, הרשת הנשית המובילה בישראל לעיצוב, חיטוב, כושר והרזיה www.studioc.co.il 5045*

חוץ מאוזן ההמן הידוע יש עוד מזונות נוספים שכדאי שנכיר, ולא תאמינו הם גם בריאים יותר ובעלי ערך תזונתי טוב יותר, לא על אוזן ההמן לבדו.
אלו מזונות בריאים וסמליים לחג הפורים המסמלים אירועים הקשורים לחג קיימים?
תרנגול הודו
מהודו ועד כוש, יש כאלו הנוהגים לאכול בשר הודו בחג הפורים המזכיר את אחשוורוש המלך ששלט מהודו ועד כוש.
למה מומלץ לשלב צריכה של הודו בסעודות חג הפורים?
ההודו הוא בין המזונות העשירים ביותר בחלבון ודל בשומן, (מכיל רק 1% שומן). בשל תכולת החלבון הגבוהה, צריכה של בשר ההודו תורמת לתחושת שובע בארוחה ומחקרים אף מראים כי תכולת החלבון הגבוהה בו מסייעת לשמור על רמות סוכר מאוזנות לאחר הארוחה. יתרה מזאת, בשר הודו האדום ממין נקבה עשיר במינרל הברזל ולכן מומלץ לשלבו בתפריט היומי למניעת אנמיה ושמירה על רמות תקינות של ברזל בדם.
קטניות וביניהם הפול
ישנן קהילות בהם נהוג לאכול מאכלי קטניות או פולים, מנהג המציין את אסתר המלכה שנמנעה מצריכה של מאכלי בשר בבית האחשוורוש ואכלה רק קטניות.
הקטניות הן תחליף לבשר לצמחונים או לטבעונים שבנינו, ומומלצות מאוד לצריכה כחלק מהתפריט היומי. לקטניות יתרונות רבים, הן דלות בשומן, לכן טובות לשמירה ולירידה במשקל, ולמניעת מחלות לב וכלי דם. מכילות כמות גדולה של חלבון צמחי ושילוב של קטנית יחד עם דגן בתזונה היומית הוא תחליף לבשר העתיר בשומן רווי. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים התורמים גם הם לתחושת השובע ושמירה על רמות סוכרת מאוזנות בדם לאחר אכילתם, כמו כן הן גם עשירות במינרלים כגון ברזל וסידן ובמגוון ויטמיני B, ולכן מהווים מקור טוב לחיזוק העצמות (בשל תכולת הסידן), ומניעת אנמיה מחסר ברזל ותורמים לבריאות כל מערכות הגוף בשל תכולת מגוון ויטמיני B.
מילויים בריאים לעוגיות ואוזני המן:
נהוג לאכול עוגיות או אוזני המן במילויים שונים (כגון, פרג, תמר, ואגוזים), המסמלים את נס חג הפורים ותלייתו של המן הרשע.
המילויים הבריאים יותר הם הפרג, אגוזים וממרח התמרים. הידעתם למשל כי נהוג לאכול פרג בשל מנהג המציין את אסתר המלכה שאכלה רק זרעים בבית אחשוורוש כדי לשמור על כשרות?
הפרג
הוא עשיר בסידן, ב- 100 גרם סידן יש 1438 מ"ג סידן, רק לשם השוואה, בכף של פרג יש את כמות הסידן הנמצאת בכוס חלב אחת. הפרג גם מכיל כמות קלוריות נמוכה ביחס למילויים אחרים, בכף אחת של פרג יש כ- 30 קלוריות לעומת 250 קלוריות בכך אחת של מילוי שוקולד למשל. הוא עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות סדירה של מערכת העיכול אך בשל תכולת הסיבים הגבוהה מומלץ לשתות הרבה מים כדי למנוע עצירות. הפרג גם עשיר במינרלים נוספים פרט למינרל הסידן, כמו אשלגן, זרחן, ומגנזיום התורמים לחיזוק מערכת החיסון, וחיזוק השיער והציפורניים ומכיל גם חומצת שומן מסוג לינולאית המסייעת להורדת הכולסטרול הרע ומניעת מחלות לב וכלי דם.
אגוזי מלך
אגוזי המלך עשירים בחומצות פנוליות בייחוד בעור או קליפת האגוז במכילה ריכוז גבוה של הפנולים (נוגדי חמצון) ועשירים בפיטונוטריינטים, רכיבים אנטי דלקתיים היכולים לסייע בהגנה מפני תסמונת מטבולית, מחלות לב וכלי דם, וסוכרת מסוג 2, וגם להוריד את הסיכון לחלות בסרטן. אגוזי המלך עשירים בויטמין E המסייע בהגנה מפני בעיות לב וכלי דם. אגוזי מלך עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה 3 חומצת שומן אנטי דלקתית הבריאה לנו "לקחת ללב". צריכה שלהם יכולה לסייע בהגנה מפני תסמונת מטבולית הכוללת בעיות מטבוליות שונות כגון עודף שומנים בדם, לחץ דם גבוה, כולסטרול טוב HDL נמוך והשמנה. מחקרים הראו כי צריכה של כ- 30 גרם אגוזי מלך ביום לתקופה של 3 חודשים עלולה להפחית את הסיכון להשמנה ביטנית ולבעיות הקשורות לתסמונת המטבולית.
תמר
גם מתוק וגם בריא, התמר מומלץ כמילוי בריא. הוא עשיר בסיבים תזונתיים ודל בשומן ומכיל מעט חלבון, אך בעל תכולת פחמימות גבוהה, ולמרות זאת הוא תחליף בריא לממתקים השונים, כי הוא בעל ערך תזונתי רב, עשיר בסיבים תזונתיים ועשיר בויטמינים ומינרלים כגון אשלגן, סידן וברזל. הוא מומלץ בייחוד כחטיף אנרגיה לפני פעילות גופנית משום שמכיל פחמימות זמינות העוזרות לספק אנרגיה זמינה לגוף ולמשך האימון. כ- 2 תמרים מהווים מנת פרי ומכילים כ- 60 קלוריות ובכף של ממרח תמרים מכילה כ- 90 קלוריות, לכן שימו לב שלא תפריזו בצריכתם.
מקור:
W-H foods.com
מתכון: אוזני המן בריאים
קלוריות למנה: כ- 150 קלוריות לאוזן המן אחת
ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי, הרשת הנשית המובילה בישראל לעיצוב, חיטוב, כושר והרזיה www.studioc.co.il 5045*
חומרים: (מתכון ל- 18 אוזני המן)
1.5 כוסות קמח
כפית שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת
1/2 כוס שמן קנולה
4 כפות מים
למילוי: 450 גרם קופסת פלסטיק של ממרח תמרים ו-1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים ומעט מים
אופן ההכנה: מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הביצה הטרופה השמן והמים ומערבבים.
לשים את התערובת לקבלת בצק אחיד
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומרפדים את תבנית בנייר אפיה.
מפרזים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק עד שמגיעים לעובי דק.
קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה
מכינים את המילוי בסיר קטן מערבבים את אגוזי המלך יחד עם אגוזי מלך קצוצים ומעט מים, ומחממים מעט בסיר ליצירת תערובת אחידה.
בעזרת כפית מניחים כ-1/2 כפית של ממרח במרכז של כל עיגול וסוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
מניחים על נייר האפייה בתבנית ומכניסים לתנור למשל כ-15 דקות עד שהבצק זהוב בשוליים.
מצננים בחוץ, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לכיסוי.
תגובות
0
אהבו
0
904
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות