מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > "אל תתערבו לי - יצירה בהפרעה" של אנסמבל קוקיה הוא מופע סאטירי-מצחיק-מריר, כועס ופרוע, שעוסק בפער שבין הדימוי הנשי העכשווי לבין מה שקורה לנשים מבפנים.

"אל תתערבו לי - יצירה בהפרעה" של אנסמבל קוקיה הוא מופע סאטירי-מצחיק-מריר, כועס ופרוע, שעוסק בפער שבין הדימוי הנשי העכשווי לבין מה שקורה לנשים מבפנים.

"אל תתערבו לי - יצירה בהפרעה" של אנסמבל קוקיה הוא מופע סאטירי-מצחיק-מריר, כועס ופרוע, שעוסק בפער שבין הדימוי הנשי העכשווי לבין מה שקורה לנשים מבפנים.

.
 צילום:  רועי טוכבנד
 בצילום: ענת ניסני (מימין), לירון איתן (באמצע), שרון שלומי נעים (משמאל)

"אל תתערבו לי - יצירה בהפרעה".


שלוש נשים צעירות עומדות על במה ריקה, לבושות שמלות טלאים. הן מציבות מראה סאטירית אל מול האמונות והדעות שעליהן גדלנו ונעות בין הומור עצמי לעצב קיומי. מקלישאות שעליהן גדלו, פרסומות, נורמות חברתיות אוטומטיות ומקובעות, ועד לאשליית התענוג להפוך לאישה, סיטואציות של הטרדות מיניות וההבדל בין הסכמה ובחירה.  במהלך המערכונים הקומיים והסצינות הנוקבות ובאמצעות תנועה, מימיקה, שירים וקטעי ספוקן וורד הן  חושפות את  ההוויה הנשית היומיומית בכל מורכבותה ועוצמתה כפי שהן מכירות אותה מאז התבגרותן תוך בחינה מקורית ונועזת של הסדר החברתי הקיים וערעורו.

בין שזה מערכון הנוגע לסוגיית דימוי הגוף או להטרדה מינית – מסר הבחירה העצמית קיים שם, מרומז או ישיר ובוטה.

המופע מסתיים בשיר היפ הופ מחאתי "אל תתערבו לי", כתגובה כלפי סיטואציות והערות בלתי פוסקות של החברה במרחב האישי והציבורי של האישה.
 
מטרת המופע "אל תתערבו לי" היא להעניק לנערות ולנשים פרספקטיבות מעצימות שיאפשרו להן ליצור מציאות מיטיבה עבורן ועבור החברה כולה. מילדותנו אנו מקבלות מסרים מילוליים ואחרים שמלמדים אותנו כיצד לקלוע לרצון הזולת, ולהכיל את ה"אחר". לגבי מצבים לא נוחים, אנו לומדות לספוג ולשתוק. אחת התוצאות של אימון מתמיד לספק את רצון הזולת היא שקשה לנו לזהות את הקול הפנימי האוטנטי שלנו. "אל תתערבו לי" לא נועד להכתיב דרך מסוימת "נכונה", אלא לאפשר לכל אישה לזהות את הקול האוטנטי שלה מתוך בחירה, וללמוד להציב את עצמה במקום הנכון עבורה הן במרחב הפרטי, והן במרחב הציבורי.

אנסמבל קוקייה

תיאטרון רב תחומי אקספרסיבי שהוקם בשנת 2008 ע"י שרון שלומי נעים ופועל למען מטרות חברתיות ועד היום עסק בעיקר במקומה של האישה בחברה.
האנסמבל העלה בשנת 2010 את המופע "תחושת בטן" והציג כארבע שנים בתאטרון יפו, סוזן דלל ועוד. "עג'וזה" בתיאטרון יפו,  "אדמאמא" שהציגה במסגרת פסטיבל "האזרח כאן" בתאטרון קרוב, וההצגה "אורטל חייבת למות" שהציגה בתאטרון החדר ובפסטיבלים שונים.

יוצרות משתתפות: ענת ניסני, שרון שלומי נעים ולירון איתן.

שרון שלומי נעים, שחקנית ורקדנית יוצרת, מחזאית, במאית וכוריאוגרפית למדה  פסיכולוגיה באוניברסיטה, בוגרת תיאטרון החדר והשתלמה בטיפול קבוצתי בתיאטרון פלייבק, ריקוד אפריקאי, ריקוד ושירה הודית מסורתית, קורס הכשרת מורות לריקודי בטן, אימפרוביזציה ותנועה ולימודי פאנקי והי הופ.

לירון איתן, שחקנית וזמרת, בוגרת החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת ת"א. שיחקה בקבוצת דומינו גרוס, האופרה הישראלית (כרמן במצדה), בתיאטרון המעבדה בירושלים ובפסטיבל עכו ופסטיבל ניסוי כלים והשתתפה בסדרה "סברי מרנן", "החממה".

ענת ניסני, שחקנית וזמרת, למדה משחק בביה"ס "מנוע חיפוש" בהנהלת איציק ג'ולי. השתתפה בסרט "חתונה מנייר", בפסטיבל עכו, בפסטיבל הפיוט בירושלים, בפסטיבל אבו גוש והופיעה בהצגות רבות.
 
הצוות:
ניהול האנסמבל, בימוי ותנועה: שרון שלומי נעים.
כתיבה: שרון שלומי נעים וענת ניסני.
טקסט נוסף: שרונה בוטנרו.
עיצוב תלבושות: מאי מולר.
תאורה: רונן בכר.
יועץ אומנותי: אמיר אוריין-תאטרון החדר.

שלושת הצעירות, שמפגינות משחק, שירה וריקוד לעילא ולעילא במשך כשעה, מקסימות ומעוררות אמפתיה. רציתי שהמופע יימשך עוד ועוד.
המופע הבא יעלה בצוותא  ביום ב' ה-22.5 .
אל תחמיצו.

מחיר כרטיס: 50-70 ₪
להזמנות:

שרון שלומי נעים
054-5335135
[email protected]
http://www.facebook.com/sharon.shlomi.90
 
מידע נוסף: רחל וילנר טל. 074-7028122 או 050-6898584
 
 

תגובות  0  אהבו 

2035
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה