עוד מתכונים לשבועות

הםעם מסדנה במשק יעקבס
קיש בלקני עם גבינת רוקפור
בצק פריך לקיש
400 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
כפית מלח
ביצה אחת
2 כפות מים
רוייאל לקיש
על כל ליטר שמנת 7 ביצים
מעט פסטו
פלפל לבן או שחור
מלח
אגוז מוסקט
מערבלים הכל יחד במעבד מזון
תוספות:
פלפלים, קישואים, חצילים ובצל, אפויים בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל כמו אנטיפסטי
גבינת רוקפור
מוצרלה מגוררת
פיקורינו מגוררת
חופן קלמטה
אופן ההכנה
מעבדים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד קבלת בצק אחיד.
אופן ההכנה
מסדרים בקלתית את הירקות, קלמטה, רוקפור, שופכים מעל את הרויאל, מכסים במוצרלה ופיקורינו, ואופים בתנור שחומם מראש ל 190- מעלות, עד הזהבה, כ 25- דקות.
ניוקי לא חייב להיות מתפוחי אדמה, זה לא דומה אבל זה ניוקי טעים
ניוקי ריקוטה מתכון של השפית רומי נדלר
מתכון ל 4- אנשים
מצרכים לבצק
400 גרם ריקוטה )עדיף כמה שיותר יבשה(
230 גרם קמח
50 גרם פיקורינו
ביצה אחת )רק אם צריך(
מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בידיים לבצק אחיד, כשהבצק מוכן אפשר לתת לו לנוח חצי
שעה במקרר.
מכינים נחשים בעובי של ס"מ וחצי ומתחילים לחתוך את הניוקי בהתאם לגודל הרצוי.
אפשר לקשט בפסים עם מזלג
מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח וזורקים את הניוקי לתוך הסיר, מוציאים כשמתחילים לצוף.
השפית רומי לימדה את המשתתפים להכין פסטה ואז התחילה חגיגה
תכינו פסטו טעים או רוטב עגבניות , פזרו פרמזן ואתם מסודרים.
פטוצ'יני קצ׳ה פפה
מתכון ל 4- אנשים
מצרכים לבצק
300 גרם קמח
3 ביצים
קורט מלח
לרוטב
300 גרם פקורינו מגוררת
פלפל שחור גרוס, בנדיבות רבה!
חשוב… לא לשפוך את המים של הפסטה.
אופן ההכנה
לשים את הקמח עם הביצים והמלח עד קבלת בצק אחיד. בצק של פסטה טרייה צריך ללוש כמה שיותר, גם אם נעזרים במיקסר, כדי להמשיך וללוש מספר דקות עם הידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של כ 20- דקות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בעזרת מכונת פסטה לעובי הרצוי, מומלץ לרדד לעובי של כ 3- מ״מ, חותכים לפטוצ'יני.
בקערה מערבבים את הגבינה עם הרבה פלפל שחור.
מרתיחים מים עם מלח לפסטה, כשהמים רותחים זורקים את הפסטה, ומבשלים אותה דקה אחת בלבד. מעבירים את הפסטה לקערה עם הגבינה ומערבבים במהירות תוך כדי הוספה של המים של הפסטה. כמה מים? באיטלקית רשום הרבה פעמים במתכונים: quanto basta , כמה שמספיק… כמה מספיק? מוסיפים ומערבבים היטב עד שהרוטב ממש עוטף את הספגטי, כן, הגבינה נמסה וממש הופכת לרוטב נעים וטעים, ובגלל שהיה מלח במי הפסטה, והגבינה המלוחה גם היא , זאת המליחות המספיקה לטעמי לרוטב, כמובן שאם חסר לכם אתם מוזמנים להוסיף. מגישים מיד.
נתקדם למתוקים....
בלינצ'ס מתוק עם גבינת משק וצימוקים
מתכון לבלינצ'ס עצמו כ 12- יח'
500 גרם חלב
250 גרם קמח
2 ביצים L
25 גרם חמאה מומסת
3 גרם מלח
)לבלילה מתוקה מוסיפים 50 גרם סוכר לבן(
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בעזרת מטרפה.
מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים בעזרת מצקת משטחים על כל המחבת ושופכים עודפים חזרה לבלילה
כשפני השטח מתייבשים הופכים ומעבירים לערמה בצד.
מתכון למילוי של הבלינצ'ס
1 גביע גבינת משק
250 גרם צימוקים, חמוציות ואוכמניות מיובשות מושרים בליקר או במיץ תפוחים, תפוזים
מארז אינסטנט פודינג
100 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון או תפוז
תמצית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל
אופן ההכנה
מערבבים הכל יחד בכלי ומעבירים לשק זילוף.
מזליפים מילוי ומקפלים בגלגול.
אני אוהב לטגן לפני ההגשה
עוגת ברטון גבינה שהכין השף אביעד
החומרים לבצק סבלה ברטון
225 גרם קמח
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה
70 גרם חלמונים
12 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
חומרים מלית גבינה
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל שמנת מתוקה
גביע גבינת שמנת ( 400 גרם)
350 גרם שוקולד לבן
2 מקלות וניל או תמצית איכותית
אופן ההכנה
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים חלמונים.
מקררים כשעה ומרדדים לעובי של כ- 3 מ"מ.
אופים ב 160- מעלות כ- 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
אופן ההכנה
מקציפים גבינת שמנת יחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה ותוכן של מקל וניל.
מכינים גנאש מהשוקולד הלבן ו- 250 מ"ל שמנת מתוקה ע"י חימום השמנת ושפיכתה על השוקולד הלבן ממיסים יחד ומקררים מעט.
מקפלים את שתי התערובות ויוצקים על הבצק האפוי בתוך הרינג ומכניסים למקפיא.
מגישים ישירות מהמקפיא או כ- 20 דקות הפשרה.
מקשטים לפני ההגשה.
הערה: זו עוגת סמי פרדו , היא מוגשת חצי קפואה, אחרת היא נוזלת או שתוסיפו ג'לטין לתערובת.
אבחר בהמשך, אצרף למאגר בתיקיה.
ובינתיים, חג שמח וטעים, ששת ידידי
אני הכנתי את הניוקי בינתיים
אהבתי