מעושרת ועושה פילאטיס מכשירים

לאה שנירר שהופיעה בסדרת הטלוויזיונית מעושרות וקיבעה בלקסיקון העברית את הביטוי: "פאן, פאן, פאן" היא בעלת סטודיו לפילאטיס בהרצליה פיתוח. "פילאטיס זאת דרך חיים שמשמרת את הגוף והנפש" אומרת הגברת המעושרת שיש לה כבר ניסיון רב שנים עם שיטת פילאטיס.
ליתר דיוק החלה היכרותה של הגברת עם פילאטיס בשנת 2000 בעקבות תנועה שגרמה לה "להיתקע". באיזה שהוא שלב זה קורה לכל אדם מבוגר שאני מכירה. תנועה מהירה או חדה, ניסיון להרים משהו כבד (את הנכד על הידיים) ופתאום, מרגישים איך הגב נתקע, פשוט כך. הסיבה לכך היא שבמשך הזמן חוט השדרה מאבד את גמישותו.
אנשים חושבים שהליכה, ריצה, סקי משפרים את הגמישות, אבל זה לא בדיוק כך. אלו הן פעילויות אירוביות שכוללת מאמץ גופני תת-מרבי המפעיל קבוצות שרירים גדולות לזמן ממושך. הפעילות האירובית מעלה את צריכת החמצן בגוף ומגבירה את קצב הלב שמספק את החמצן הדרוש לשרירים.
נכון שכל פעילות גופנית תורמת גם לזרימת הדם, גם לחיזוק השרירים, גם ללב וגם לגמישות, אבל בשביל גמישות צריך לעשות תרגילים מיוחדים - תרגילי פילאטיס.
בסרט וידאו שראיתים מדגימה הגברת לאה שנירר סדרה של תרגילים בהם היא מפתלת את גופה. זאת לא תנועה שאנו עושים בחיי היום יום. אני לא מכירה תנועה בה אנחנו מפתלים את הגוף. אנחנו מתכופפים קדימה - זהו. לא אחורה, לא לצדדים ובעקבות כך, עם הגיל אנחנו מאבדים את הגמישות בחוט השדרה.
שיטת הבלוק היא שיטת פילאטיס שפותחה על ידי רייל איזקוביץ ולמה אני מספרת לכם על השיטה הנקראת גם Basi Pilates. הסיבה היא שבשיטה זו מתחילים בשיעורים הראשונים באבחון. זה לא אימון אלא אבחון כדי לבדוק את טווח התנועה של המתאמנת.
פעילות האבחון נעשת על ידי מדריכות מנוסות ומקצועיות המתבוננות בתנועה מתוך כוונה להתאים את התרגילים הנכונים כפי שנעשה בסטודיו גוף בנפש pilatesbim.com בתל אביב וסטודיו איזון ברמת השרון.
לעוד סרטי וידאו של לאה שנירר המדגימה שיעורי פילאטיס עם גומיות, עם כדור פיטבול, על המזרן ועל מכשירי פילאטיס השונים לחצו כאן.
סדרת הסרטים הזאת נוצרה כבר למעלה משנה, עוד מאט שנתיים. לשאלתך, המעושרת שילמה עליה! כמה? אינני יודעת, אבל לבטח היא שילמה כמו שהרבה אנשים בהם את צופה בתוכניות הבוקר בטלוויזיה משלמים על הופעתם.
מטרת המאמר היתה לא לדבר על המעושרת אלא על כך שבגיל 53 היא פעילה, גמישה, חטובה וזה גם משהו שאת ואחרות וגם אחרים מסוגלים לעשות.
אני שומעת מהרבה אנשים: "אהה, אני בין nn והתעמלות זה לא בשבילי!" וזה ממש לא נכון.
אנחנו רואים בטלויזיה את משחקי האולימפידיה בהם המתעמלים גמישים בצורה מפחידה אבל זה גם בגלל שהם ילדים קטנים שאומנו לכך מגיל צעיר ביותר ולכן נראה לנו שזה לא בשבילנו, אבל אפשר גם אחרת.
פעילות גופנית לא רק תורמת לגוף לחיזוקו וגמישותו אלא גם לנפש. אחרי אימון גופני שלא חייבים להזיע בו, ובמיוחד אימון פילאטיס, מצב הרוח משתפר ואושר מציף את גופך. נסי ותהני. זה בידך וזה אפשרי! בהצלחה
במילים אחרות, רוב בני 65 לא עוסקים בספורט!
לך יש מודעות בספורט אבל את לא מייצגת את כל האוכלוסיה המבוגרת בישראל. הנה ראי את ממצאי הלשכה.
והנה הם שוב: גברים בני 65 ומעלה עוסקים בספורט מעט יותר מנשים: 41% לעומת 38% בהתאמה.
מטרת המאמר היא לעלות את המודעות שאפשר לערוך פעילות ספורטיבית ובכללה פילאטיס מזרן או מכשירים בגיל מבוגר והא פונה ל- 62% מהנשים מעל גיל 65 שאינן מתעמלות (את לא ביניהם).