מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > המחזה "קח את אבא שלך ולך לעזאזל" מאת רמי ורד בבימויו של אמיר וולף, המוצג בתיאטרון הבימה, משקף את אוזלת ידה של מערכת הבריאות בטיפולה באנשים 'מבוגרים'. משחק משובח של צוות שחקנים מהמם וטקסט נוקב, נוגעים בנימי הנפש של הצופים.

המחזה "קח את אבא שלך ולך לעזאזל" מאת רמי ורד בבימויו של אמיר וולף, המוצג בתיאטרון הבימה, משקף את אוזלת ידה של מערכת הבריאות בטיפולה באנשים 'מבוגרים'. משחק משובח של צוות שחקנים מהמם וטקסט נוקב, נוגעים בנימי הנפש של הצופים.

המחזה "קח את אבא שלך ולך לעזאזל" מאת רמי ורד בבימויו של אמיר וולף, המוצג בתיאטרון הבימה, משקף את אוזלת ידה של מערכת הבריאות בטיפולה באנשים 'מבוגרים'. משחק משובח של צוות שחקנים מהמם וטקסט נוקב, נוגעים בנימי הנפש של הצופים.

צילום: ז'ראר אלון.

קח את אבא שלך ולך לעזאזל", היא קומדיה שחורה שנעה בין מחלקת השיקום לעולם הגרושים והגרושות בתל אביב. המחזה מבוסס באופן חלקי על אירועים שקרו בחייו של המחבר בזמן שאביו לקה באירוע מוחי.  הניסיון האישי שלו כשהועבר אביו לבית חולים שיקומי והעובדה ששחררו אותו הרבה לפני שהשלים את תהליך השיקום שלו, יצרה אצל ורד תסכול ופקחה את עיניו. הוא החל לשוחח עם בנים ובנות להורים מבוגרים במצב דומה, החליט לכתוב מכתב תלונה על היחס למטופלים זקנים – צעד שצבר תאוצה והיווה למעשה את הבסיס עליו נשען המחזה.

העלילה

כשעמי, גרוש טרי, (בגילומו הרגיש והאמין של אבי קושניר) מקבל את הבשורה שאביו המנוכר לקה בשבץ מוחי, הוא נאלץ להתגבר על משקעי העבר ולהתגייס לטפל בו. כשהוא מבין שמערכת הבריאות רק מעוניינת להיפטר מהזקנים ששיקומם עולה לה כסף רב, הוא נכנס למלחמת עולם מול מחלקת השיקום וקופת החולים, תוך כדי תמרון בין שתי מערכות יחסים שמתחילות במקביל עם אישה במצבו (ריקי בליך הנהדרת) במחלקת השיקום ועם גרושה סקסית (הגר טישמן המקסימה), שהכיר במועדון בתל אביב.
אף שאין קשר בין הדמויות במחזה לאנשים אמיתיים, הסצנות הנראות על הבמה מעלות אסוציאטיבית מראות שרבים מאיתנו נחשפו אליהם, מזכירות מקרים שחווינו אישית כשנאלצנו לנהל מלחמת חורמה מול 'טחנות רוח' כשגורלו של בן משפחה, אב או אם, מונח על כף המאזניים.

דרך החתחתים שכמעט כל אחד מאיתנו עבר (או יעבור) כשאחד מהוריו הופך בפתאומיות לאדם חסר אונים שיש לדאוג לכל צרכיו ללא תמיכה חיצונית, מעוררת תחושות של לחץ ומצוקה.

המשחק הנפלא של כל השחקנים ובראשם, אבי קושניר - שבאחת הסצנות מתמוטט נפשית ופורץ בבכי קורע לב מהול בצחוק מר - מעורר הזדהות עם סבלו, כמו גם עם סבלם של הסובבים אותו בסיטואציה הבלתי נסבלת הנגלית מול עינינו; שני השחקנים המבוגרים, תמי ספיבק ואורי אברהמי, החולקים חדר צפוף להחריד כשהם שכובים במיטת בית החולים, מגלמים את תפקידם בשלמות ובאותנטיות כזו, שאין מנוס מהמחשבה שפוקדת את הצופה, 'מה יהיה איתי בערוב ימיי'?!

ורד מציין שהצוותים המקצועיים שפגש בכל המקומות בהם אושפז אביו, כולל המוסד בו הוא שוהה כיום, הם אנשים יוצאי דופן  שעושים עבודה קשה במסירות חסרת גבולות. לדבריו, העלילה והדמויות במחזה הן בדיוניות. "המחזה נכתב בהשראת המציאות, אבל אינו בשום אופן תיעוד שלה".

כל אחד פוגש במציאות שונה ומתמודד עם האתגרים הניצבים בפניו בהתאם לאישיותו ולכוחות הנפש המאפיינים אותו. לפעמים זה גם עניין של עיתוי ומזל. ואולי רק ב'גן עדן' נמצא נחמה?!
הקהל בהצגה בה צפיתי הריע ממושכות לשחקנים, שהצליחו במשחק דרמטי לעילא ולעילא לרכך קצת את 'הגלולה המרה'...  

היוצרים: כתיבה – רמי ורד, בימוי – אמיר וולף, עיצוב תפאורה – זאב לוי, מוסיקה – רוני רשף, עיצוב תלבושות – רחלי בן סימון, עיצוב תאורה – מאיר אלון, וידאו – אריק אביגדור.
 
משתתפים אבי קושנירריקי בליך  , רוי מילרהילה שלו, הגר טישמןשיפי אלוניאורי אברהמי,  תמי ספיבק
 
הזמנת כרטיסים בקופת תיאטרון הבימה
טלפון: 03/6295555
 
 
 

תגובות  0  אהבו 

4919
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה