מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מעניין מה הסירים בהם אתם מבשלים

מעניין מה הסירים בהם אתם מבשלים

מעניין מה הסירים בהם אתם מבשלים

זה היה לפני יותר מ 45 שנה זוג נשוי טרי נכנסנו לחנות של ליפשיץ בבת ים להצטייד בכלי בית. סירים הוא המליץ לנו על סולתם "זה לכל החיים" הוא אמר.... עד היום אני מבשל בסירים והמחבת הזה, ובינתיים נוספו עוד חדשים.
 
עם השנים הצטיידנו בעוד סירים וגם סולתם עבר שינויים, כבר לא מפעל לייצור פגזי מרגמות כנראה אבל מפעל ויצרן מוביל בייצור סירים וכלי בית שחוגג 70 שנות ייצור ופעילות,

לאחרונה הצטיידתי בסיר סוטאז' 28 ס"מ מסדרתTRIO  -  סדרת סירים ומחבתות מנירוסטה עם טכנולוגיית 3PLY  המשלבת לראשונה 3 שכבות למעטפת אחידה: שכבה פנימית מנירוסטה, שכבה אמצעית מאלומיניום טהור ושכבה חיצונית מנירוסטה. השכבות מוצמדות בטכנולוגיה חדישה והופכות לגוף אחד. בכך מובטחת הולכת חום שווה ואחידה מהבסיס לדפנות, קיצור זמן הבישול, חסכון באנרגיה וקבלת תוצאות בישול מושלמות.

סיר זה משמש אותי במיוחד להכנת ארטישוק ממולא, כרוב ממולא, דגים ברוטב ועוד. הסיר ממש מדהים.

זאת ועוד זה מכבר הצטיידתי בסיר לחץ נמוך של סולתם סיר חדש ומהפכני המאפשר בישול בלחץ נמוך: "פלאסיר". לסיר אותם יתרונות של סיר לחץ - בישול מהיר, חסכוני באנרגיה, אך יחד עם זאת, ניתן לפתוח אותו במהלך הבישול כדי לבחוש, לתבל, להוסיף מרכיבים ועוד. ומאז העבודה בלחץ ( בעיקר הכנת  חומוס ומרקי ותבשילי קטניות , הרבה יותר רגועה במטבח
 

תגובות  4  אהבו 

2139
08/02/18
מעניין.  ששת. סיר הסירים אשר לשלמה... אכן כן. סירי סולתם "זה לכל החיים". (חיוך).   לפני 52 שנים (לקראת נשואנו), קנינו סט סירים (4 סירים בגדלים שונים) תוצרת סולתם.  (מ...
מעניין.  ששת.

סיר הסירים אשר לשלמה...

אכן כן. סירי סולתם "זה לכל החיים". (חיוך).  

לפני 52 שנים (לקראת נשואנו), קנינו סט סירים (4 סירים בגדלים שונים) תוצרת סולתם. 

(משך השנים התווספו עוד סירים לרוב), ואשתי שתחיה, מבשלת בהם עד עצם היום הזה. (חיוך).  
לששת, בישולי לעצמי, מאופיינים ב"כמה שפחות התעסקות". אם מילדותי, אני יודע שכדי להכין חצילים, צריך לקלות אותם על אש, ותפוחי אדמה מקלפים ומבשלים במים,  ועוד כיו"ב, מזה שנים אני משת...
לששת,

בישולי לעצמי, מאופיינים ב"כמה שפחות התעסקות". אם מילדותי, אני יודע שכדי

להכין חצילים, צריך לקלות אותם על אש, ותפוחי אדמה מקלפים ומבשלים במים, 

ועוד כיו"ב, מזה שנים אני משתמש בסיר גדול מאד של סולתם, בו אני מאדה

מזונות. בתחתית הסיר מים, בתוכו מסננת עומדת (שלי מאלומיניום), בה אני מניח

את שאני רוצה לאדות, כשהסיר סגור והמים רותחים. אני מאדה את המזונות,

בדרך כלל ללא קילוף, ואוכל אותם על קליפתם. מובן שאפשרויות ההמשך הינן

"אינסופיות", אך מפני עצלותי (אישיותי כולל טעמי) אני משקיע בכך כמה שפחות.

הטכניקה הזו של אידוי, נהדרת לדעתי, גם מפני שהיא נקיית סביבתה, בריאה

יחסית, ומאפשרת הכנה עם בזבוז חומר קטן עד אפסי. ניתן לבדוק את התקדמות 

ההכנה, על ידי דקירות מזלג. מומלץ, ומומלץ מאד לזקנים כמוני.



 
גם אני אוהבת את הסירים של סולתם. מה עוד שאם ידית הסיר התקלקלה / התרופפה או נשרף משהו שלא הצלחתי לנקות, היתה כאן בסביבה חנות ששלחה לסולתם והם טיפלו בסיר והחזירו כמו חדש, בלי תשלום.   ...
גם אני אוהבת את הסירים של סולתם. מה עוד שאם ידית הסיר התקלקלה / התרופפה או נשרף משהו שלא הצלחתי לנקות, היתה כאן בסביבה חנות ששלחה לסולתם והם טיפלו בסיר והחזירו כמו חדש, בלי תשלום. 

 
11/02/18
עמיר, האמת שיש לי סיר מרובע של סולתם עם מתקן אידוי אולם לא ניסיתי את האידוי, פשוט אין לי נסיון עם זה ואשמח לרעיונות...
עמיר, האמת שיש לי סיר מרובע של סולתם עם מתקן אידוי אולם לא ניסיתי את האידוי, פשוט אין לי נסיון עם זה ואשמח לרעיונות
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה