מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מה זה לעזאזל עראיס?

מה זה לעזאזל עראיס?

מה זה לעזאזל עראיס?

פעם אתם יודעים חומוס היה בקופסאות קטנות של "תלמה"  ופלאפל היה בכל פינה. עד היום פלאפל זה המאכל שמאחד את כולם, כולם אוהבים אותו חוץ ממך שמעקם את האף.

אבל ברבות הימים  הפלאפל הולך ונדחק וזה דווקא בא מהכוון איטלקי – הפיצה.  נכון פיצה זה כיום בכל פינה ולא צריך פינה כי יש משלוחים.

ואז פתאום משום מקום הופיה  הסביח!! הסביח רוצה להיות מלך השכונה וכל דוכן פלאפל שמכבד את עצמו מכין גם סביח. לצערי לא יצא לי לאכול סביח ( חציל מטוגן ביצה קשה טחינה ועוד מה שמכניסים לך)

ואז בתקופה האחרונה זה כמה שנים שאני שומע על העראיס
 
מפחד שבגלגול הנוכחי לא אספיק לטעום ולדעת מה זה עראיס  השתוקקתי כבר לטעום את זה, את העראיס.
אז עיינתי והבנתי שעראיס אוכלים בעראיס, כן יש בשרונה מסעדה שככה נקראת, זאת אומרת שהם בטח מגישים עראיס!
מסעדת עראיס נמצאת בפתחו של המתחם שערA  לפני שנכנסים פנימה. המסעדה צופה לגינה של שרונה ובפנים כעת בחורף חם ונעים ובקיץ הקירות יפתחו ויאפשרו אווירה נעימה. יש כמה אופציות נוחות לישיבה בפנים או ממש פנימה, גם על הבר וגם בחוץ, סך הכל כ- 80 מקומות ישיבה, מהם 16 בפנים ועוד שבעה על הבר המפנק. בל נטעה, עראיס היא מסעדת בשרים אבל הראשונות שלהם גם מדהימות. מה שעושה אותה להצלחה זה בין היתר החיבור שלה לאיטליז  מיטמרקט  משוק הכרמל והבשרים האיכותיים.
אז נכנסנו התיישבנו והביאו לנו תפריט, אני הזמנתי, איך לא? עראיס. ארבעה רבעי פיתה ממולאים בתערובת בשר כבש, צלויה על הגריל ואחר כך נכנסת לתנור והופכת לסוג של טוסט פיתה קריספי ועסיסי שמהווה את החוויה של המקום. זה מוגש עם סלט עגבניות, טחינה וסלסה של לימונים עם שום חרפרפה וטעימה גן עדן. אז אם לא טעמתם , לכו לשם ותזמינו עראיס זה עלה 51 ₪ ובטח אחרי הכתבה יעלה המחיר...
עכשיו גילוי נאות, אצלנו (השמנים) התיאבון בא עם האוכל אז הזמנתי עוד כמה דברים:  המשכנו במסבחת מעושנים מנה שעשויה מחזה טלה, מכסה אנטריקוט, הכל צלוי ומעושן על שבבי עץ הדרים, ממש נמס בפה ויחד עם סלט עגבניות והחריף הלימוני בא לך לטחון יחד עם הפיתה ולעצום עיניים. ובמקום מנה אחרונה בחרנו  בפילה בקר מהמשובחים שטעמנו (לא זול כן) 200 גרם של נתח משובח עשוי מדיום ועוד קצת שאפשר לצלות על אבן ברזל לוהטת שבאה על הפלטה וגם יש תפוחי אדמה צלויים ובצל. בהחלט בחירה נבונה במקום מנה אחרונה שלצערנו לא נותר לה מקום וחבל.
ושכחתי שבשביל לקבל תיאבון פתחנו בראשונות ואני נהנתי מחציל בלאדי אגדי וקרפצ'יו קרניבורי של בשר חי.
באתי לראות מה זה עראיס ואכלתי את כל המסעדה.
 
תגובות  2  אהבו 

3231
11/02/18
נשמע מפתה

ואולי טוב שזה בשרונה, כלומר רחוק ממני :)
11/02/18
מירה פעם הייתי  בדיר אל אסד במסעדת אנגוס בטח יש שם...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה