מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מסע לבוכרה בתל אביב יפו

מסע לבוכרה בתל אביב יפו

מסע לבוכרה בתל אביב יפו

 
 
כולם מכירים את השיר הזה שמאוד התחברתי אליו לאחרונה

בבוכרה היפה 
מילים: חיים חפר
לחן: עממי בוכרי

בבוכרה היפה 
בעירי ברוכת השמש 
חרב המשפט שלופה 
חרב המשפט הו 
כאן בשערי העיר 
האמת תצוף כשמן 
תנו הידד לו לאמיר 
לאמיר הידד 

שני אחים 
רבים 
אודות 
הסיר 
האמיר 
את ראש שניהם 
הסיר 
והסיר הוא ה 
אסיר של האמיר 
הו 

אזרחים פצחו נא בשיר 
כי אמת וצדק משפטו של האמיר 
אזרחים פצחו נא בשיר 
כי אמת וצדק משפטו של האמיר 

מה קשה לו במעונו 
ובחדריו אין נחת 
אלף יש בהרמונו 
וחייו קשים הו 
אך מוכן הוא על עצמו 
עוד אלפיים ראש לקחת 
כי אוהב הוא את עמו 
בעיקר נשים 

יום אחד 
ערף 
את ראש 
האב 
ואת בת 
זקוניו 
לקח 
אליו 
בל תסבול 
האומללה 
חרפת רעב 
הו 

אזרחים פצחו נא בשיר 
כי אמת וצדק משפטו של האמיר 
אזרחים פצחו נא בשיר 
כי אמת וצדק משפטו של האמיר 
סמרקנד
כשאומרים לי סמרקנד אני נזכר בשף האהוב אהרוני ומסעותיו בדרך המשי שראינו במרקע ואוכל כידוע מרגיע אותי. אז הלכנו למסעדה בוכרית ששמה סמרקנד. בדיוק בימים אלו חופרים שם ולא הכי נעים ונח , אז מי שמוכרח יש גם מסעדה באור יהודה של הדור המייסד הסבתא...
 
אני נזכר בשמות  כמו הגוזג'ידז'ה, הצ'יבוריק, או המאנטו ובא לי לטעום את המאכלים האלה שלא טעמתי. וכן זה נמצא בתפריט איזה אושר.
איך נכנסים לסמרקנד דבר ראשון מרגישים את שמחת החיים והתנועה של המלצרים. כשאני נכנס למסעדה מלאה, שכל הזמן אפילו ב 10 בלילה באים עוד ועוד אנשים אני יודע שאני במקום טוב ואני בטוח שגם אתם.
סמרקנד כבר בת 20 שנה, וזה אומר המון, היא נמצאת במיקום מצוין בדרך בן צבי 34 ביפו  תל אביב, וחשוב שתדעו שיש חניה בסביבה הקרובה.
האורות של זוהרים, בפנים אווירה חמימה והעיניים רצות על הקירות והקישוטים מקוריים אני מהר מאוד מבין שהגעתי למסעדה אתנית על כל הגוון של בוכרה, המקררים שעומדים עם כל סוגי השיפודים שיש בתבל  (כשר) יש שם כמו שם בבוכרה.
ויש מזנון עם כל המאפים שמסביר מהם, אז אחרי העיניים בא השולחן ופתחו לי שולחן המקום  הניחו לנו על השולחן לחם בוכרי ומבחר סלטים (10 ₪ לסועד) חסר ממלאים, על השולחן היו המון סלטים חצילים במיונז, חצילים ברסק, תירס, ברוב קולסלאו, טורקי מצוין!!, גזר שונה מהמזרחי וטעים, סלק מצוין, סלט של שעועית עם פטריות קטנות, שרי ברוטב ועשבי תבלין, כרוב אדום, סלסה עגבניות בטטה מדהים ( אף פעם לא חשבתי על סלט מבטטה) אבל שום דבר שמזכיר בוכרה..
לא אהבתי את הלחם הוא היה יבש וקשה לי. השאר נפלא.
מה טעמנו?
מאנטו – המאנטו זה מאכל מסורתי שהבצק ממולא בשר קצוץ מטוגן עם בצל שמכינים באידוי ויוצקים עליו רוטב רימונים ופפריקה ושמן זית וכדאי לאכול מיד. מגיע 5 יח' על מגש (35 ₪) פחות אהבתי
הצ'יבוריק זה מעדן, בצק ממולא בשר בצל מטוגן ושמיר את המשולש הזה מטגנים אז לא יהיה טעים, זה מגיע 2 יח' בליווי רוטב מיוחד של עגבניות פטרוזיליה והוא מאוד פיקנטי. אסור לוותר על זה. (9 ₪)
גוזג'ידז'ה מדובר במאפה שמרים גם הוא במילוי בשר קצוץ ובצל מטוגן אבל אפוי בתנור, אם לא טעמת איך תגיד שאכלת אוכל בוכרי. (8 ₪)
ביצ'ק, כעת אחרי שאכלתי שם מיד הכנתי בבית, מדובר על מאפה שמרים במילוי של דלעת שטוגנה עם בצל, סוכר ותבלינים. מומלץ. (8 ₪)
מנה עיקרית לי אוש פלוב לא להחמיץ ולוותר עליו, זה כל כך טעים שאי אפשר לוותר על אף גרגר. מדובר על תבשיל אורז עגול מובחר בשילוב נתחי בקר, גזר וגרגרי חומוס, וזה טעים "פחד"  כל המזרח מלא בתבשילים של בשר ואורז אבל זה היה ממש מיוחד. (27 ₪)
והיא הזמינה בחש אורז עגול מעורב בירק קצוץ דק בעיקר שמיר בנתחי בקר.
לא יודע מאיפה היה לי מקום לקבב ובטח לא לקינוחים שלא מכינים שם והם לא בוכריים
זהו אני שבע ויכול להמשיך את שנת החורף שלי
 
 
 
 
 
 
 

תגובות  0  אהבו 

988
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה