מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > פלאפל קינואה אחת המנות שמגישה מסעדת ענבה

פלאפל קינואה אחת המנות שמגישה מסעדת ענבה

פלאפל קינואה אחת המנות שמגישה מסעדת ענבה

 

מסעדת ענבה החולשת על הנוף של פרק ענבה במודיעין היא אחת מהמסעדות המועדפות עלי, זאת בשל התפריט המגוון המתאים לכם, ונותן מענה מכובד למגוון של סועדים, לאוכלוסיה שלא מחפשת רק סטייקיה עם חומוס ופיתה לצד סלטים בטעם ים תיכוני. אלא תפריט המתאים לקרנבורים, לצמחונים ואולי גם לטבעוניים וגם לילדים במחיר שווה לכל כיס.
המנה שכבשה אותי בביקור שלי שם זה פלאפל קינואה, תשכחו כל מה שחשבתם על קינואה המנה הזו פצצה! מנה שתדהים גם את חובבי הקינואה וגם את "שונאי הקינואה". תשמעו, פשוט גורמה צמחוני-טבעוני מדהים. מנה טעימה ומעוררת עניין, מנה שמלווה בסלט חמצמץ של חסה, גמבות, בצל סגול וצ’יפס רצועות דקות של כרישה עם טחינה לבנה המכסים קמעה את קציצות הפלאפל המגרות את העין והחך.
כשחזרתי משם ניסיתי להכין בבית ולשחזר (מתכון בסוף) עוד כמה נסיונות ואני רק אתקרב ליצירת אמנות זו.
מה עוד אהבתי בטירוף כי היה מיוחד וטעים? כמה שישמע לכם בנאלי, חציל וביצה: חציל שרוף על האש, טחינה לבנה, פלפל חריף (בצד!), סלסלת עגבניות וביצה קשה. מנה מדוייקת בעשיה, במרקם ובטעם. נוצרת שם הרמוניה בצלחת שלוקחת את הסביח בסיבוב..
ואם זה נשמע בנאלי המנה העיקרית שהזמנתי הייתה מנה של כבדי עוף עם ריבת שרי שנעשים בצליה עם רוטב יין אדום וכוכב אניס ובצל אפוי מוגשים על פירה חלבי. בתקופה שעבדתי המנה הזו חגגה בעסקיות ואני חגגתי עליה. היא עשויה לעילא ולעילא ואני מתכוון קודם כל למידת העשייה של הכבדים ולשלוב הטעמים עם השרי, הרוטב שנוצר עם היין בצליה והפירה הטעים. המלצת הששת!
והמנה השניה העיקרית שביקשנו היא ריזוטו פטריות (בשביל הצמחוניים) מנה פיצוץ! שמפיניון, פורטובלו ופורצ’יני, יין לבן, פרמז’ן, חמאה, בטח שמנת, בצל ירוק ובזיליקום, מנה ממש עשירה בלי קמצנות, השפע והטעמים מעולים. מומלץ.
קינחנו במנת קרם ברולה שהיתה מדוייקת, עשויה במקצועיות וטעימה, כלומר שברירית למעלה ורכה בפנים.
בעלי המסעדה, ענבר גוהר וחגי גילשון, צעירים בשנות ה 20 לחייהם, עשו צעד אמיץ והחליטו שאת הקריירה שלהם ייבנו במודיעין, עיר מדהימה ותושבים "ליגה בינלאומית". ענבר וחגי בדקו מספר מקומות אפשריים למסעדה בגוש דן ובשפלה הפנימית והחליטו ללכת עם הלב… למודיעין. הם מצאו במודיעין תושבים ברמה סוציו-אקונומית גבוהה לצד מחסור במסעדות ובמקומות בילוי הפתוחים בשבת ולכן כשמצאו את המבנה המתאים עם הנוף המדהים נפל הפור ויחד החליטו "ללכת על זה" ונוצר הקשר שהבשיל לכלל שותפות פורייה ומוצלחת.
ענבה בר מסעדה, מודיעין
עמק זבולון 1
http://www.anabe.co.il/#about
 
פלאפל קינואה
מרכיבים
כחצי כוס קינואה לבנה
כחצי כוס שעועית מש
 4 כפות קמח חומוס
1  בצל לבן
חצי צרור פטרוזיליה, ללא גבעולים
חצי כף כמון
כפית גרגרי כוסברה
 4 שיני שום כתושות
מעט סודה לשתיה או אבקת אפיה
מלח
שמן ( קנולה)
הכנה
את שעועית המש משרים במים שלושה ימים תוך החלפת המים כל יום.
את הקינואה משרים כמה שעות במים רותחים, מסננים, מבשלים כ 10 דקות, מסננים ומצננים.
במעבד מזון טוחנים את המש, מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה וגם את השום הכתוש והתבלינים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הקינואה וקמח חומוס הסודה כמתפיח ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים שמן עמוק בסיר, רצוי עם רשת.
ומטגנים, הופכים פעם אחת  אחרי שהצד העמוק מוכן.
 

תגובות  0  אהבו 

3295
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה