עוגת גבינה ללא גלוטן ללא סוכר מתאימה לפסח

העוגה מתאימה יותר למי שבתזונה קטוגונית בגלל ההוספה של הממתיק סטביה כי בתזונה הפלואליסטית מעדיפים ללא ממתיק מלכותי. אפשר במקום ממתיק מלכותי להוסיף דבש או סילאן
לחמם תנור ל180 מעלות להכניס בתחתית התנור תבנית גדולה עם מים
את העוגה לאפות מעל הרשת . תבנית בינונית לשמן בחמאה.
חומרים:
3 ביצים L
ממתיק סטיביה/אריטול /כמו סוכר שווה לכוס סוכר ( או דבש /סילאן נראה לי שיספיק חצי כוס )
1.1/2 כף סודה לשתיה
קליפת לימון מגורד מלימון שלם
30 גרם משהוא כמו 4 כפות גדולות של קמח שקדים או קוקוס (אהבתי יותר עם הקוקוס)
1 תמצית וניל
1 שמנת חמוצה של פעם
אופן ההכנה:
לערבב היטב לפי הסדר להכניס לתנור לשעה לסגור את התנור ולהשאיר עד שהתנור מתקרר
להכניס למקרר
אפשר להוסיף לאחר 50 דקות אפיה לעוגה :
1. שמנת חמוצה של פעם עם 2 כפות ממתיק 1 כפית תמצית וניל לערבב ולשפוך על העוגה להכניס לתנור להמשך אפיה .