מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מכינים כנאפה עם אסטלה

מכינים כנאפה עם אסטלה

מכינים כנאפה עם אסטלה

 
אז לקראת חג שבועות  נפגשנו אצל אסטלה לכתת אומן לקראת שבועות עם "מיה"
למדתי להכין ג'יבנה ולהכין  עם הג'יבנה כנאפה מיוחדת ולא שיגרתית.
להכנת ג'יבנה השתמשו בשקית חלב 3%
לחמם את החלב ל 90 מעלות וברגע הרתיחה להוסיף 199 מ"ל חומץ לבן ולתת לזה להתגבן ובזמן ההפרדה של הגבן מהנוזלים לכבות ולסנן בבד סינון לגבינה (חיתול של פעם).
מסובך תשתמשו בגבינת טוב טעם!
אני מערבב את שערות הקדאיף ישר ( כ 200 גרם) עם 100 גרם חמאה מומסת, אסטלה השתמשה ב 50 גרם חמאה,  רבע מהכמות המיסה במחבת ועליו הניחה והצמידה חצי משערות הקדאיף עליו המיסה עוד רבע מהחמאה. הכל כשהמחבת על האש. כעת הניחה את הג'יבנה שהכנו על הקדאיף כיסתה ביתר בקדאיף הניחה את שאר החמאה ובדקה אם מוכן למטה ואז הפכה לטגן את הצד השני.
מעל חגיגה של, צנוברים, פיסטוק ושקדים גרוסים "מיה"
הטוויסט של אסטלה זה סילאן של מיה ואני ממליץ להשאר במסורת:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
כף מי ורדים
להרתיח וליצוק ( לפני הטופינג)

( בעונה)
תגובות  2  אהבו 

2574
כמו הכנת גבינה ,אך מחליפים את היוגורט בחומץ 

מה שגורם לו להיות צמיגי יותר.

תוה לך ששת. 
15/05/18
נראה טוב ולבטח הטעם בהתאם.

אני אסתפק בקנייה מדי פעם כשאזדמן למאפיות שמכינות :)

חג שמח שיהיה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה