מוטקה > בלוגים > החיים רק מתחילים אחרי גיל שישים > האם גיל השבעים הוא גיל החמישים החדש?

האם גיל השבעים הוא גיל החמישים החדש?

 התנועה של ה "סלואו פוד אשר סמלו הוא חילזון, פועלת שנים רבות בעולם, הגורו של התנועה וממשיך דרכו של המייסד הוא קרל הונורה, הקנדי שבברזיל עבד עם ילדי רחוב והתיישב בבריטניה משם הוא מטיף לעולם בספריו והרצאותיו.קרל הונורה ביקר לשבוע ימים במלון וילה לה מוקיה בקורטונה, ושם בעצם התוועדנו לתורתו.לפי עקרונות התנועה יש לאכול ולשתות באיזי, ליהנות מהאוכל ומהסביבה, לשבת בצוותא עם משפחה, חברים והכל באיזי וללא חיפזון, להינות מזמן איכות.וגם כשאתם בביתכם ומכינים אוכל לבני הבית, יש להכין את האוכל לאט, להשתמש בחומרים טבעיים וטריים, לשבת מסביב לשולחן, לשוחח, לנוח בין מנה למנה ולא לקרא עיתון תוך כדי או לצפות בטלוויזיה או לדפדף בסלולרי.
האם גיל השבעים הוא גיל החמישים החדש?

איטליה נחשבת כארץ המובילה בעולם באריכות ימים, מייד אחרי יפן. מה הסוד לאריכות ימים? איך זה שבאיטליה יש כעשרים אלף בני אדם החיים היום והם בני מאה ויותר?
הסוד טמון באורח החיים. כמו שהיפנים מורגלים בחינוך ובמסורת שלהם לנהוג בסבלנות ובנימוסים וכבוד איש לרעהו, וסיגלו לעצמם אורח חיים רגוע ופשוט, וכמו שהם צנועים בכל אשר יעשו, בבגדיהם ובמאכליהם, האיטלקים הם ההפך הגמור מהיפנים. האיטלקים רעשנים ואחוזי תזזית, וזה ניכר בנהיגה, בהתנהגות בשווקים ובמסעדות, אפילו בסרטים הישנים רואים את המאמא האיטלקיה מדברת בצעקות ממרפסת ביתה עם שכנתה בבנין ממול. ובכל זאת, מה המשותף בין שני עמים רחוקים אשר להם שמורים המקומות הראשונים בהגדרת אורך החיים.
לגבי האיטלקים מדובר בדיאטה הים תיכונית. דיאטה זו מורכבת מדגים, בשר טרי ולא מעובד, ירקות ירוקים בעיקר, איטריות פסטה, שמן זית בכבישה קרה,לחם נטול מלח, יין אדום ומנהגי אכילה איטית .
בטוסקנה, שלא כמו בערים הגדולות, קצב החיים שונה ומוסיף לכל האמור לגבי המזון, גם את האויר הנקי וחיים כפריים. רוב רובם של המקומיים חיים משרותי תיירות או ממקצועות חופשיים ומעיבודי שדותיהם ועדרי הכבשים, החזירים והפרות. פה מפותחת תעשיית שמן הזית, גבינות הפקורינו והיין.
המטבח האיטלקי הוא מטבח פשוט ביסודו, מבשלים ואוכלים מה שיש בעונה. אך הכל טרי, לא נמצא בסופרמרקטים בשר קפוא או דגים קפואים, המוצרים הנמצאים על המדפים טריים ומשמשים לאותו היום. לעיתים במסעדות יצא בעל המסעדה לקצב המקומי ויביא עוד מנת בשר שאזלה, מחזה שרואים לעיתים קרובות.
 התנועה של ה "סלואו פוד אשר סמלו הוא חילזון, פועלת שנים רבות בעולם, הגורו של התנועה וממשיך דרכו של המייסד הוא קרל הונורה, הקנדי שבברזיל עבד עם ילדי רחוב והתיישב בבריטניה משם הוא מטיף לעולם בספריו והרצאותיו.
קרל הונורה ביקר לשבוע ימים במלון וילה לה מוקיה בקורטונה, ושם בעצם התוועדנו לתורתו.
לפי עקרונות התנועה יש לאכול ולשתות באיזי, ליהנות מהאוכל ומהסביבה, לשבת בצוותא עם משפחה, חברים והכל באיזי וללא חיפזון, להינות מזמן איכות.
וגם כשאתם בביתכם ומכינים אוכל לבני הבית, יש להכין את האוכל לאט, להשתמש בחומרים טבעיים וטריים, לשבת מסביב לשולחן, לשוחח, לנוח בין מנה למנה ולא לקרא עיתון תוך כדי או לצפות בטלוויזיה או לדפדף בסלולרי.
האמריקנים המציאו את ה’פאסט פוד’, אוכלים בעמידה בדוכני אוכל רחוב, או יושבים בפגישת עבודה והאוכל הוא מישני, רק כדי למלא את הבטן במשהו שהם אפילו לא התכוונו לאכול. בארה’’ב ה’אובזיטי’ השמנת היתר הפך למגיפה אשר מלווה במחלות לב וסיבוכים אחרים הקשורים ללחץ ולעודף משקל, שני נתונים שהתוצאה היא התקפי לב והתפשטות מחלת הסרטן.
 גם קתרין מאריין שהוציאה ספר בשם ה’’סלואו אירופה’’, מדגישה את הלחץ והמרוץ המטורף שנוצרו בעקבות הגלובליזציה, בשל הרצון שהכל יהיה הרבה ועכשיו, מהיר וזמין, אוכל מוכן וקפוא שיש לשים במיקרו לשלוש דקות ולאכול בארבע דקות.
קתרין מאריין, כמו קרל הונורה ואחרים, מטיפים לחזור לפשטות החיים, למשפחה, לחברים, לקהילותיות, לרוחניות שנזנחה, למסורת, להנאות הקטנות של היום יום, לצאת לגנים לפיקניק משפחתי או עם חברים, לשחזר ימים רחוקים כשלא היו טלפונים סלולרים ואייפדים, אינטרנט או אפילו טלוויזיה.
משמעת של הליכות בטבע מביאות אותנו מייד לאויר הצח של טוסקנה, ומכאן ל’’טוסקנה באיזי’’. ולמה אנחנו בדיוק מתכוונים בזה?
’’טוסקנה באיזי’’ נולדה למעשה מאז ביקורו של קרל הונורה במלון שלנו בטוסקנה, עברו כמעט שמונה שנים, אך מאז הביקור הצלחנו לארגן כל שנה קבוצות קטנות לטיולים לפי הרעיון של ’’קח את חייך באיזי’’.
ומכאן הפועל היוצא, שיותר ויותר משתתפים בטיולים שלנו בני שישים ושבעים אשר לא היו רוצים או מסוגלים לצאת לבדם לטיול בטוסקנה, כאשר יש לשכור רכב, לחפש מלון, לעבור ממקום למקום ולחפש מסעדות או מקומות אטרקטיביים לביקור.
תכנון שכזה מצריך ידיעת המקום, הכרת השפה, הכרה מוקדמת או קבלת המלצות לגבי מסעדות, בתי מלון ואטרקציות. השיטה שלנו עובדת כי היא מציעה למצטרף או למצטרפת את כל הידע שלנו, את המלון בן שלוש מאות השנים שהפך למלון בוטיק עם מסעדה שמשקיפה לגן ורדים ולגבעות העיר קורטונה, וכן את הכרת השטח ומסלולי הטיולים.
הטיולים שלנו מתוכננים מראש לקבוצות שלא עולות על 16 איש. הכוונה היא לתת לכל משתתף את היחס האישי וההרגשה שיש מישהו שדואג לו לצרכיו ולמגבלותיו. אנו אוספים משדה התעופה את הקבוצה ומגיעים איתה ישר למלון אשר משמש כבסיס לכל תקופת הטיול. הדירות שלנו מרווחות ונעימות, לכל חדר שינה צמודה מקלחת ושרותים, לכל דירה יש סלון ישיבה נוח וטלוויזיה וכן מטבחון בו יוכל להכין לעצמו קפה או כל מה שיחפוץ.
לטיולים יש מסלולים ותוכנית אותה מקבל הנוסע מראש, אך מאחר ולא כולם נמצאים באותה רמת כושר הליכה, אנו נתאים למטייל אלטרנטיבה לאותו היום כך שהוא לא יזנח ולא ימצא את עצמו מחוץ לקבוצה.
הארוחות יהיו בחדר האוכל המהודר, גם פה יהיו מי שיקבלו אוכל לפי הדיאטה שהם זקוקים לה, והכל לפי הכלל של ל’’קחת את החיים באיזי’’.
 
להתקשר איתי בווטסאפ קידומת איטליה 39 והמספר 3358097912
בברכה
אורי - לטייל באיטליה באיזי ובקצב שלך

תגובות  1  אהבו 

557
מאחל לאיטלקים שלא יופתעו מאיזה 'שיהאב' אירני וברלוסקוני ימשיך להיות הצרה היחידה שלהם...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

"איזבלה" הוא ספר חדש בהוצאה עצמית של אורי נחימזון
"איזבלה"הוא ספר חדש בהוצאה עצמית של אורי נחימזון, ישראלי שמתגורר זה כחמש עשרה שנה בטוסקנה שבאיטליה, שרת...
לקריאת הפוסט
איך לפתע אתה מוצא את עצמך מדורג כסופר
כשעברתי לגור בטוסקנה, לפני כעשר שנים בערך, החלטתי לכתוב. בתחילה כתבתי סיפורים קצרים למגירה, אחר כך החלטתי לכתוב ספר באורך מלא על ילדותי בישראל של שנות החמישים והשישים, כשגמרתי את כתיבתו העזתי...
לקריאת הפוסט
המסעדה של פאולו בקורטונה והפתעה קטנה
פאולו קסטלי, או כפי שאנו מכנים אותו בפשטות ומתוך חיבה השמן, הוא דור שלישי למסעדת דארדאנו הנמצאת בויה דארדאנו בעיר קורטונה אשר בדרומה של טוסקנה בעמק הקיאנה. את פאולו הכרתי לפני עשר שני כשהיה...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה