המשפחה

המשפחה

לאורכה של התרבות האנושית, הדבר שעליו גדלו דורות רבים היתה המשפחה.
 אנשים חשובים בחברה כמו מילטון פרידמן  מהכלכלנים הידועים, טען החברה שלנו מושתתת על משפחות יוןתר מאשר על אינוידואלים.

מארקס הטיף להיפטר מהמשפחה, בה ראה מוסד בורגני כבסיס המחזק את הקפיטליזם. אובמה נשא דברי שבח על המשפחה, ואמר מכל הסלעים שאנו בונים משפחה היא הסלע החזק ביותר.

הסטטיסוטיקה אומרתילדים שגדלו ללא אב יש סיכוי גבוה פי חמש לחיות בעוני, ופי תשע לבצע פשע, ופי עשרים לסיים בבית כלא.קיים סיכוי שיהיו להם בעיות התנהגות, יברחו מן הבית, או שיהפכו להורים בגיל העשרה, ויבנו משפחות חלשות.

למרות כל הדעות שלימדו בזכות המשפחה, מוסד המשפחה נמצא בקריסה, שיעור הגירושין במערב בנסיקה ושיעור הנישואים בירידה תלולה.

ארבע מתוך עשר לידות בישראל מחוץ לנישואים, שיעור הנישואים והגירושים יציב יחסית, המוסד אינו קורס אך נמצא במתקפה, יותר מעשור נשמעים עוד ועוד קולות לבטלו או לשנותו. 

יש לנו מושג הנקרא המשפחה החדשה, צורות חדשות של נישואים מכל סוג ומין כמעט. מוסד הנישואים מעולם לא היה שברירי כל כך, ולא חווה מתקפה כזו.

עוד ב-118 בסוף ה-117 קבע הפילוסוף ג'ון לוק עיסוקו של האדם להיות מאושר, לעבוד קשה כדי להשיג הנאות ותענוגות, אז, היה מדובר במהפיכה של ממש.

הפילוסופים מאפלטון עד אריסטו והאסכולות הקלאסיות, האמינו שהאושר נמדד על פי קוד מוסרי כמו יושר וצדק.הפילוסופים של ה-118 הפכו את הקערה אמרו שהאושר נמדד ברגשות ובתחושות.

כאן נטמנו הזרעים הראשונים לפירוק המוסד. הרעיון הזה לבדו לא הביא לפירוק המשפחה, היה צריך להמתין למארקס ואנגלס שחיברו את האידיאולוגיה הגרמנית וטענו שההיסטוריה שיחקה תפקיד חשוב אך מרושע, בהיסטוריה האנושית  בשנת 1848 קרא מארקס לביטול המשפחה, הציע להפריד את הילדים מהחינוך הביתי, ולהעבירם לחינוך הציבורי. האם תאשימו אותנו כי ברצוננו לבטל את ניצול הילדים על ידי הוריהם?  אחרי מהפיכת אוקטובר 1917 מוסד הנישואים ברוסיה הפך למוסד אזרחי.

מוסד האקדמיה האמריקני לא ממש התעניין ברעיון המעמדות של מארקס, או ברעיונות הכלכליים שלו, אלא בשאלה כיצד לשנות את הנורמת המסורתיות, באמצעות עקרונות מעולם הפסיכולוגיה והסוציולוגיה. מה שחסם זאת זו האמונה במסורת, אם ברצוננו ליצור חברה חדשה עלינו למוטט את האמונה.
הסביר הסופר והעתונאי רלף טולידנו, שתיעד את פעולתה של אסכולת פרנקפורט, הם דגלו בהסרה כל המגבלות המיניות, חלוץ האסטרטגיה היה וילהלם רייך, פסיכיאטר, האמין כי מהפיכה פוליטית  אמיתית תהיה אפשרית, כאשר יאפשרו לאנשים לבצע סקס חופשי, הו כתר על ידי הניורקר, בתור אבי מהפיכת המין, בימים אלה כמעט מאה שנה אחרי הקומוניסטים והמרקסיסטים יכולים לחייך, ישנה אהבה חופשית, שמדברת בגלוי שהנישואים הם כלא מיני, ובהדרגה אנו מקדמים צורות של נישואים.חדשותה

זה אכן פותח צוהר שקשה יהיה לסגור בעתיד. כמו אדם המאו הב בכמה נשים יוכל להתחתן עם כולן, או בן המאוהב באמו יוכל להינשא לה, ואשה המאוהבת בחתול או ברובוט שלה תוכל להתחתן אתו,בטקס מיוחד.ולא מדובר בתסריט דמיונ י, בארה"ב ובבריטניה התפרסמו אנשים שהתחתנו על החתול שלהם.

בעיר הנופש אטמי שביפן הכינה חברת נופש לגברים המגיעים לנפוש עם בנות זוג וירטואליות, ממשחק מחשב, המגיעים לנפוש לא פחות מ-1500 גברים עם בנות זוג וירטואליות. חוקר הבינה המלאכותית מהולנד צופה שסביב 2050 נישואים בין בני אדם ורובוטים יהיו חוקיים המדינה מסצ'וסטס תהיהי הראשונה.

בתרבות הסינית המסורתית הנקבה והזכר משלימים זה את זה כדי ליצור חיים חדשים, בתרבות היהודית   הנישואים הם קשר קדוש המבוסס על סיפור בריאת העולם., שהאשה נבראה מצלע האדם.

כל רעיון נישלאואי האהבה הרוווח כיום לא היה קיים ב-118 עד אז אהבה לא היתה סיבה מספקת כדי להתחתן,בעיקר ראו באהבה רגש לא רציונלי ולא יציב, היכול להשתנות תכופות, לכן נהגו להתחתן מתוך תחושה  זו, רוב החברות עודדו הרמוניה משפחתית.

לשם סיכום מקור מוסד הנישואיםהוא הרצון ליצור מסגרת להבאת ילדים לעולם. מסגרת המשתנה בימים אלו, ומקבלת פנים וצורות חדשות

 

תגובות  1  אהבו 

305
12/03/19
♡ ברכה שלומות ותודות ועל שהעלית שוב את הפוסט המרתק והמקיף האדם הוא חייה -מבולגנת ומבורדקת- וכל אמצעי לעזור לאדם לארגן  את חייו מיתקבל גם במחיר שהאירגון אינו פיתרון מתאים וראוי לחי...




ברכה שלומות ותודות

ועל שהעלית שוב את

הפוסט המרתק והמקיף



האדם הוא חייה -מבולגנת

ומבורדקת- וכל אמצעי

לעזור לאדם לארגן 

את חייו מיתקבל

גם במחיר שהאירגון

אינו פיתרון מתאים וראוי



לחיזוק המיבנה והמיסגרת

הימציאו ביטויים על דם..

סמיך ממים ועוד הבל



מאד שמחה בחלקי

שלא היפרעתי לצאצאיי

להעמיק ולהשקיע מעל ומעבר

ביחסייהם -גם- עם חברייהם

מישפחה לעיתים קרובות

זו מלכודת בלי דבש



 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ב-116
לפתור את כל הקונפליקטים באמצעות דיפלומטיה איפיין את רובהמלכות ששלטו בתקופות שונות מאד בהיסטוריה, אליזבט לא...
לקריאת הפוסט
הצעירה שברחה נגד כל הסיכויים מצפון קוריאה
שיאונמי פארק שנאמה בא"ם ריגשה עד דמעות את הקהל באולם ואת מליונחי הצופים שצפו בסרטון בבית. מעטים שהצליחו...
לקריאת הפוסט
רמאויות בעולם המדע
הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה