מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > "סיפור ליטאי"- פסטיבל תרבות בתל אביב 2019 (מ-7/3 - 1/6), מאגד מוסיקה קאמרית ליטאית, ערב משוררים, פרפורמנס, מוסיקה אלקטרונית עכשווית, סרטים ומופע מחול. חגיגה מוסיקלית נדירה ביופייה.

"סיפור ליטאי"- פסטיבל תרבות בתל אביב 2019 (מ-7/3 - 1/6), מאגד מוסיקה קאמרית ליטאית, ערב משוררים, פרפורמנס, מוסיקה אלקטרונית עכשווית, סרטים ומופע מחול. חגיגה מוסיקלית נדירה ביופייה.

"סיפור ליטאי"- פסטיבל תרבות בתל אביב 2019 (מ-7/3 - 1/6), מאגד מוסיקה קאמרית ליטאית, ערב משוררים, פרפורמנס, מוסיקה אלקטרונית עכשווית, סרטים ומופע מחול. חגיגה מוסיקלית נדירה ביופייה.

צילום: תומס ארנסט.
 בצילום: המנצחת גירדה שליקטה. 

"סיפור ליטאי" הינו פסטיבל תרבות רב תחומי החושף את הקהל הישראלי לסצנת האמנות הליטאית ומציע הצצה לזווית התרבותית העכשווית המובילה של המדינה.
במסגרת פסטיבל פליציה בלומנטל שהתקיימה במוזיאון תל אביב, התארחו מוסיקאים מהשורה הראשונה ומקהלת איידיה הליטאית.
 
החלטתי ללכת לאירוע הפתיחה ולאירוע הנעילה: חשיפה ראשונה של מחול ליטאי עכשווי מוביל על במות המחול הישראלי במרכז סוזן דלל.

סיפור ליטאי: פתיחה חגיגית עם אקורדיון, מקהלה ותזמורת.
 
ביקרתי בפתיחה של פסטיבל המוסיקה הבינלאומי על שם פליציה בלומנטל שהתקיים ב-26 במרץ במוזיאון תל אביב לאמנות, במסגרתו הוקדש יום שלם למוסיקה קאמרית ליטאית עכשווית ונחשפתי לכוכביה המבריקים ביותר של המוסיקה הקלאסית בליטא, ביניהם מספר מלחינים ליטאים נודעים ולמדתי על מורשתה המוסיקלית הענפה של ליטא. התרשמתי במיוחד ממקהלת איידיה (Aidja Choir) ;שהופיעה עם התזמורת הקאמרית הישראלית. פגשתי את חברי המקהלה שקיבלו הדרכה מיוחדת לפני עלייתם על הבמה. הם תרגלו נשימות מלוות בתנועות ידיים, הרעדת הגוף ותנועות נוספות שנראו לי מהצד מעין מדיטציה. זה נמשך כמעט עשר דקות. בדקות האחרונות ניסיתי לחקות את התנועות והמורל שלי עלה פלאים... על הקונצרט בו השתתפה מקהלת איידיה והתזמורת הקאמרית הישראלית ניצחה: גירדה שליקטה, שהתאפיינה בעדינות תנועותיה ומבטה.

התכנית כללה את היצירות:
 
וולפגאנג אמדאוס מוצרט – קונצ'רטו לפסנתר מס' 12 פרק ראשון בעיבוד לאקורדיון ותזמורת,
ר.שרקשינטה – ממעמקים. א.מלציס – סקרצו מתוך קונצ'רטו לאקורדיון ואנסמבל מיתרים.
ב. קוטביציוס – "עושר סתווי" מתוך האורטוריה "העונות" למקהלה ותזמורת.
ג.פ. הנדל – המנון ההכתרה מס' 3 "תחזק ידך".
 
היו גם נאומים לפני הקונצרט, שנתנו לי הזדמנות להציץ לתרבות של מדינה אחרת – ליטא. למדתי על חיי היומיום שלה, ההישגים שלה, ההיסטוריה שלה, וגם האתגרים שאיתם היא מתמודדת.
"חשיפה לאמנות ולתרבות העכשווית והתוססת של מדינות שונות בעולם מעוררת השראה, ומעודדת חיבור אמיתי ומשמעותי בין אנשים ומדינות. בשנתיים האחרונות, השקיע המכון הליטאי לתרבות ביצירה של קשר תרבותי הדדי ורציף עם מדינת ישראל. מאז, נשברו שיאים באירוח של אמנים ויוצרים ליטאים באירועים, מוסדות ושהויות אמן משמעותיים בישראל, ובמקביל – מגוון יוצרים, אוצרים ונציגים ממוסדות תרבות בישראל, הוזמנו לביקורי מחקר תרבותי ואמנותי בליטא, שם נחשפו לתרבות המקומית על כל גווניה. מתוך הקשר שנוצר, החל להיבנות הרעיון שמאחורי פסטיבל התרבות המיוחד "סיפור ליטאי". הפסטיבל, שייערך בפעם הראשונה, יציג בשיתוף פעולה עם מוסדות תרבות מרכזיים בתל אביב את האמנים הליטאים המובילים בתחומים שונים: ספרות, מחול ובמה, קולנוע, מוזיקה קלאסית ומוזיקה עכשווית". 
  
התכניות הבאות במסגרת "סיפור ליטאי"
  CANDY SHOP AND OTHER DANCES
 
שלושה מיצגים ושיחה
16 באפריל בשעה 19:00
מוזיאון תל אביב לאמנות
כניסה חופשית בהרשמה מראש
 
אירוע המוקדש ללינה לפליטה (Lina Lapelytė), מהאמנים המובילים בליטא בתחום המיצג העכשווי וחקר הצליל, אמנית שהפרקטיקה שלה מושרשת עמוק בתוך המוזיקה והתרבות הפופולריות.
במשך הקריירה שלה חקרה לפליטה צורות שונות של מיצג וחצתה גבולות בין ז'אנרים, תוך שהיא מערבת בין טקסים עממיים למוזיקת פופ ואופרה. יצירתה מרבה להתייחס לסטריאוטיפים מגדריים, להזדקנות ולגעגוע. האופרה שלה “Sun&Sea” (יחד עם רוגילה בארדז'וקייטה, וייווה גרייניטה ), נבחרה לייצג את ליטא בביאנלה ה-58 בוונציה, בביתן הליטאי שלראשונה יציג נשים בלבד.
האירוע במוזיאון ישלב שלוש יצירות, שאחת מהן תבוצע על ידי האמנית עצמה. על מנת לחוות את היצירות ינועו האורחים בין חללים שונים במוזיאון. הערב יסתיים בשיחה בין האמנית ורותי דירקטור, האוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון תל אביב לאמנות.
המיצגים: Piruette“" , "Ladies" ,Candy Shop - the Song“"
 
Vilna Connection""
4 במאי
תדר ו-Alphabet
ערב שיוקדש למוזיקת אינדי ולמוזיקה האלקטרונית העכשוויות מליטא. האירוע יורכב משני חלקים: הופעות חיות בתדר, ומיד לאחר מכן – מסיבה שתימשך לאורך כל הלילה במועדון האלפאבית, בהשתתפות דיג'יים ליטאים וישראלים. הפרויקט התפתח כתוצאה מחברות עתיקה בין המוזיקאי הליטאי מאנפרד סבאיאליס  והלייבל הישראלי "גרזן רקורדס". הלייבל הוצג לקהל הליטאי בינואר 2018, במסגרת "פסטיבל גרזן" שנערך בווילנא, ליטא. בין היתר, הופיע בפסטיבל ההרכב Red Axes, שחזר מאז מספר פעמים לסצנת המועדונים בליטא, וייקח חלק גם באירוע הזה.
 
 
סיפור ליטאי: הקרנה מיוחדת לסרט אנימוס אנימליס: סיפור על אנשים, חיות וחפצים בפסטיבל דוקאביב
23 במאי – 1 ביוני
מוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט
 
הקרנה מיוחדת של אנימוס אנימליס: סיפור על אנשים, חיות וחפצים, מאת אייסטה ז'גוליטה.
עלילתו עוקבת אחר מפחלץ, חקלאי המגדל צבאים, ועובד מוזיאון. זהו עולם בו בעלי חיים –חיים או מתים – מקיפים את האדם באופן ביזארי, וצופים בו ללא הרף.
  
סיפור ליטאי: סוף שבוע מחול
23-25
 במאי
 
מרכז סוזן דלל למחול ולתיאטרון
 
חשיפה ראשונה של מחול ליטאי עכשווי מוביל על במות המחול הישראלי, במסגרתו נפגוש  יצירות שונות במגוון גישות כוריאוגרפיות ואמנותיות, כולל שיתופי פעולה עם מוזיקה קאמרית וריקודי רחוב.
 
הפרויקט הוא פרי יוזמתה של נספחת התרבות הליטאי בישראל אלנה קידושיוטה. נספחת התרבות מהווה חלק מעמדה של הסגל הדיפלומטי בשגרירות ליטא בישראל והינה כפופה למשרד התרבות הליטאי. יחד עם מכון התרבות הליטאי הם יוזמים ומקיימים אירועי תרבות ויוזמות שונות בישראל. מטרתו  העיקרית של המכון הליטאי לתרבות (LCI)  - שהוא ארגון ממשלתי שמתוקצב על ידי משרד התרבות של הרפובליקה הליטאית -  היא לקדם תרבות ליטאית בחו"ל ולייצג את ליטא בעולם דרך תרבות.

מומלץ לכל שוחרי המוסיקה, המעוניינים להיחשף לעושר של סצנת האמנות הליטאית, להציץ לזווית התרבותית העכשווית המובילה של ליטא, ליהנות ולהרחיב את האופקים.   
 
 

תגובות  0  אהבו 

794
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה