תסעדו ותרבחו

חשובחשוב שתדעואכילת חמץ בשבת. בשו"ת שנערך עם הרב הראשי לישראל דוד לאו, הרב הדגיש שקונים את החמץ חזרה מהגוי רק במוצאי שבת, ולכן בשבת עצמה אין לאכול את החמץ שנמכר לגוי (ובנוסף יש בעיה של מוקצה). רק במוצאי שבת ניתן לאכול חמץ, ובשבת ממשיכים לאכול מצות ואוכל הכשר לפסח.ממילא, גם את חגיגות המימונה עורכים במוצאי שבת, ולא בשבת עצמה.ערוץ 7
תסעדו ותרבחו

מתכון 
אֶלְבַּרְרֵיר   ריקועי סולת למימונה

שתים וחצי כוסות קמח
שתים וחצי כוסות סולת
4 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
ארבע וחצי כוסות מים
2 כפות סוכר
מערבלים הכל לעיסה אחידה, מניחים לתפוח כשעה.
מחממים מחבת טפלון בשימון קל ביותר עם נייר , ויוצקים לביבות
הלביבה מוכנה כאשר נוצרים בחלק העליון חרירים לא הופכים מסירים ומניחים אחת על השניה.
מגישים חם עם דבש חמאה וקינמון
המקור: "הבישול המרוקני" רבקה לוי מלול
 

תגובות  3  אהבו 

786
29/04/19
אהה, אז עכשיו אני רגועה לגבי המעבר מהמצות לחמץ :)

ולגבי המתכון - נראה פשוט. רק לא הבנתי מה פירוש "נייר" - איך הוא משתלב במחבת?
29/04/19
מירה, לא יוצקים שמם אלא עם נייר סופג טבול בשמן
29/04/19
אהה, מעין נגיעות קלילות של שמן... 

אוקי. תודה :)
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה