הכל צפוי והרשות נתונה ומה משמעותו.

אחד המשפטים המשמעותיים ביותר מהתנ"ך.
המשפט הידוע מהתנ"ך בא להמחיש לנו שהכל מוכתב לנו מלמעלה.
אף הפילוסוף היווני הרקליטוס קבע שאופי הוא גורל ובאמת אם איננו שמים לב כיצד המינהגים הגופניים והגישות הנוקשות שלנו מובילים אותנו לחיים פטאליסטיים וזאת במיוחד כאשר אנו רדומים מבחינה רוחנית ופסיכולוגית. למרות הכל יש לנו גם יכולת הבחירה (הרשות נתונה), כי אם לא כך היה הדבר לשם מה הגענו לפה אם הכל היה מוכתב מראש ולא היתה לנו אפשרות לשינוי, לשם מה היה לנו צורך להתאמץ ולהשקיע אם אין ביכולתנו לשנות.
למשל הרמב"ם מציין בכתביו שהדרך לשלוט בדחפים הינה בקיום המצוות. האיסורים שחלים על האדם הדתי כמו צום, עישון ואי הדלקת אש בשבת ותפילות סדירות , כל אלה מביאים את האדם ללימוד שליטה על דחפיו ודחיית סיפוקים מיידים. כפי שציטט זאת הרמב"ם גודלה של הבחירה החופשית תלוי בכמות הידע המצטבר. כמובן שניתן אף ללא קיום המצוות לדחות סיפוקים מיידיים ואובססיות שקיימים בנו , הכל תלוי ברצון ביכולת ההתמדה ובחוזק הנפשי.
הדרך היחידה שיכולה להעיר אותנו הינה באמת בשעת משבר שניתנת לנו האפשרות לבדוק כיצד אנו מתנהלים, מה השגנו והאם אנו מרוצים מחיינו.
* כל הזכויות שמורות לכותב המאמר.
מצופה שאדם ידע להבדיל בין תנ"ך לכתבים אחרים.
זו אימרה של רבי עקיבא. והוא אינו מהתנ"ך !!
לפי המחשבה המושקעת ביסוד המיקרא היא שלא הכל צפוי.כי אם אכן זה היה כך,אי אפשר היה להעניש את האדם הראשון על שאכל מהפרי האסור מיד אשתו,או את העם שחטא,כי זה היה צפוימעצם התיכנון שלהם.אבל לא,הרשות ניתנת לה,לאשה לא לאכול,ולאדם לסרב לאכול מהפרי.רק משום כך אפשר היה להענישם.