פתחי מילוט בזוגיות

פתחי מילוט בין בין זוג
===============
זוגות מתחתנים, מקווים להקים בית משותף על ידי עשייה משותפת. בהתחלה, נוצר הבית הזה מתוך משיכה פיזית ורגשית, נראה אף שמתקיים מעצמו ללא מאמץ.
עם השנים, נוצרת התרחקות בין בני הזוג.
קושי, שיגרת חיים, שחיקת חיים, כל אחד מכיר את בן זוגו ואת הצדדים השליליים שבו, מה שעלול ליצור ריחוק ולפתע נוצרת תחושה של קשר זוגי שמתפרק, מתרופף ואף נוצרת התחושה שהוא עלול להישמט להם מבין הידיים.
ההתרחקות בקשר הזוגי עלולה לגרום לקושי להגיע לסיפוק רגשי, העדר חברות והעדר מגע אינטימי. כל אלה מביאים לייאוש ומביאים את הצד השני למצוא את הסיפוק ממקור אחר, כאשר אט אט בני הזוג מתרגלים לסיפוק הקושי שלהם מהמקור האחר והקשר מתרופף עוד ועוד ומביא את שני בני הזוג למצב של תסכול ועמידה בפני שוקת שבורה.
ה"מקור האחר" לקבלת הסיפוק הרגשי יכול להיות כל דבר אשר נותן פתח מילוט/פתח יציאה.
אני אמשיל זאת לחבית המלאה בחורים. כאשר נרצה למלא את החבית הזאת בנוזל, נמצא אותה מתרוקנת במהירות. כדי למלא אותה, ראשית עלינו לסגור את החורים או לפחות את חלקם. פעולה זו תאפשר לנו למלא את אותה החבית. בדומה לבית, מילוי הבית המשותף בעשייה ושותפות, דורש צמצום פתחי היציאה/פתחי המילוט הרבים המאפשרים לבני הזוג שלא להיפגש.
מהם פתחי המילוט/היציאה עליהם אני מדברת
=================================
1.בית - פתח מילוט הנמצא בתוך הבית, קרי: מחשב, ניקיונות שלא נגמרים, אינטרנט, שיחות ארוכות בטלפון עם חברים.
2. עבודה - שעות נוספות, להביא הביתה עבודה, להיות מוטרד מהעבודה 24 שעות, דבר המשפיע על הזוגיות, לדבר על העבודה ללא הפסקה.
3. שינה - לישון במיטות נפרדות, להירדם בסלון מול הטלויזיה או לא להירדם באותה השעה של בן/ת הזוג.
4. ילדים - דאגת יתר על חשבון הזוגיות, לתת לילד לישון בין ההורים, לדבר המון על הילדים ופחות על הזוגיות.
5. תחביבים - לעסוק בתחביבים יתר על המידה ובצורה שבאים על חשבון הבית. (אני בעד תחביבים, רק שלא ישפיעו על הזוגיות ולא הזוגיות עליהם).
6. משפחה - בילוי מרובה אצל המשפחה, בין אם בנפרד ובין אם יחד, בילוי שבא על חשבון התא הזוגי.
7.. חברים - להימנע מבילוי זוגי ולצאת יותר עם חברים, לדאוג יותר לחברים מאשר לבן/ת הזוג, לשוחח שיחות ארוכות עם חברים/ות על חשבון שיחות עם בן/ת הזוג.
8. לפנטז על בני זוג אחרים, להיות בקשר עם בני זוג אחרים.
9. יצירת ריחוק רגשי - סוג של ליצור ריב או להחריב וויכוח קטן על ידי קללות, עלבונות, התעלמות - כל אלה יוצרים ריחוק.
10. חוסר בידע לתת אהבה או חוסר בידע לקבל אהבה - נוצר מצב בו בן/ת הזוג מרגיש "יתום רגשית".
11. חוסר שלווה פנימית כתוצאה מעודף פעולות שבן/ת הזוג עושה, אשר גורמות לו לחוסר רצון לשבת עם בן/ת הזוג בנחת, על מנת ליצור קרבה רגשית.
כיצד מתגברים על הבעיה
=================
1. בראש ובראשונה לאתר את הקשיים במערכת הזוגית ולהבין שיש מה לעשות.
2. להחליט כי אתם רוצים ומגיע לכם להיות מאושרים ושמים סוף למצב הקיים.
3. להתחיל "לנבא" את העתיד. העתיד יכול להיות או שרוצים להישאר ביחד או שרוצים להיפרד. אך לכל אחד מהם ישנה משמעות רבה בצורת ניהול העתיד.
4. לגשת לייעוץ זוגי על מנת לקבל שיקוף של המצב הקיים ולבדוק האם שני בני הזוג רוצים בעיצוב התא הזוגי והמשפחתי מחדש. אם כן - יש המון מה לעשות וניתן להציל. אם לאו, בראש ובראשונה להבין שלצאת לחופשי לא בהכרח מבטיח לנו טוב יותר. חשוב להתייעץ עם יועץ זוגי מוסמך לפני שעושים צעד של פרידה, שכן יש לצעד זה השלכות רבות.
בהצלחה,
ליאת מוזס,
יועצת אישית וזוגית, מאמנת אישית ומגשרת (זוגיות וגירושין)