מוטקה > בלוגים > הבלוג של שמואלאברהם > מדוע בכל המלחמות הצפון תמיד ניצח את הדרום?

מדוע בכל המלחמות הצפון תמיד ניצח את הדרום?

מדוע בכל המלחמות הצפון תמיד ניצח את הדרום?

 

קיים חוק והרמוניה ביקום והעובדה לכך כי שתי מדינות שנמצאות באותם קווי רוחב בחצי הכדור הצפוני - המדינה הצפונית תמיד תנצח ובכל מקרה לא תפסיד.  כך זה היה לכל אורך ההיסטוריה וכך זה ימשך גם בעתיד.               אם המנהיגים בעולם היו מודעים לחוק זה הרבה מלחמות ושפיכות דמים היו נמנעים, כי התוצאות ידועות מראש.

הבה ונסקור חלק מהמלחמות בין הצפון לדרום במהלך ההיסטוריה.    נתחיל באזורנו, בשנת 1982 נכנסנו ללבנון להרוס את התשתיות של    ארגוני הטרור שהפגיזו ללא הפוגה את ישובי הצפון והתוצאות היו הרות אסון,עם מאות הרוגים במשך השנים ששהינו שם וללא תוצאות והישגים, דשדשנו בבוץ הלבנוני כפי שנאמר בזמנו.

כך היה ב 2006 במלחמת לבנון השניה החיזבאללה ירו טילים ופגזים על ערינו, צה"ל נכנס למבצע, היו קרבות קשים והרוגים ולא הצלחנו למנוע אלפי פגזים שנחתו על ערינו והחיזבאללה חגג. כל זאת מאחר וירושלים דרומית לביירות. עובדה נוספת מצרים גדולה פי 8 מישראל, אך קהיר דרומית לירושלים ולכן היא לעולם לא ניצחה ולעולם לא תנצח, אנחנו יכולים לשאול מדוע סוריה צפונית אלינו ובכל זאת תמיד הובסו כי הם תמיד יצאו בחסות מצרים הגדולה.

עובדות נוספות, במלחמת האזרחים בין הצפון לדרום בארה"ב לא היה סיכוי מראש לדרום בגלל אותו חוק.                                                                 ארה"ב נכנסה למלחמה בזמנו נגד צפון קוריאה ולאחר מכן נגד צפון ויאטנם, על מנת להגן על דרום קוריאה ודרום ויאטנם מהשתלטות של הקומוניזם שם, המעצמה החזקה בעולם ספגה מפלות כבדות והם חזרו הביתה מושפלים.          כל זאת בגלל אותו חוק אוניברסלי בין צפון קוריאה וצפון ויאטנם לבין הדרום.

בנובמבר 1939 מספר חודשים לאחר שפרצה מלחה"ע ה-2 רוסיה הגדולה פלשה לפינלנד הקטנה, הרוסים חשבו שתוך מספר חודשים יכבשו את פינלנד, אך הפינים גילו התנגדות נמרצת וגרמו לרוסים אבדות פי שלוש יותר. הפינים החזיקו מעמד עד שהגיעו להסכם.  גנרל סובייטי התבטא לאחר המלחמה "כבשנו שטח גדול מאוד וזה יספיק לקבור את מתינו" , כל זאת כי הלסינקי בירת פינלנד צפונית למוסקבה.

וכך זה מתבטא גם ברמות החיים-  לסין עליונות על הודו, הודו דרומית לפקין, לוושינגטון ולמוסקבה ורואים זאת ברמת החיים הירודה שלהם.                                                     הנאצים במלחמת העולם השניה כבשו את אירופה ללא קרבות, אך בלנינגרד ובסטאלינגרד נחלו מפלה ניצחת עם מאות אלפי מתים בחורף שבא עליהם, קראו לזה גנרל חורף שהכניע אותם אך לאמיתו של דבר החוק האוניברסלי שבין ברלין למוסקבה חרץ את גורלם של הנאצים.

ישנה רק מדינה אחת בעולם שהצליחה לשבור חוק אוניברסלי זה,  זוהי ארה"ב במלחמתה נגד בריטניה הגדולה ב 1812. וכאשר ניצחה את אנגליה ונפרדה ממנה במלחמת העצמאות שלה וזאת למרות שלונדון צפונית לוושינגטון.                                                                זאת משום שארה"ב שונה מכל מדינה בעולם, היא דוגלת בשוויון לכל העמים היא קלטה את כל המהגרים מכל קצוות העולם.                              כמו כן לכל אדם שם יש זכות להפוך את חלומו למציאות.  ארה"ב מתבססת על חרות ושכולם נולדו שווים ללא הבדל בין צבע, דת ולאום, היא לוחמת למען הצדק והחרות של כל העמים בתבל, בעבור החלשים במלחמות לא להם. לכן לא במקרה ניתנה לה הזכות להיות מנהיגת העולם והחזקה מכולם.

ארה"ב מוגנת ומישהו שומר עליה מחוק אוניברסלי זה.  יטענו כאלה ויאמרו שהיא איבדה כיום את הרתעתה, אך גם איפוק הינו מרכיב של כח.

ישנו כאן מסר למנהיגנו,  בשנים האחרונות מדברים כל העת על כך שישראל צריכה לתקוף את איראן צריך לחשוב פעמיים לפני שתוקפים כי כידוע טהרן בירת איראן צפונית יותר לירושלים.

לסיכום, שני מנהיגים דגולים התבטאו לגבי מלחמות בעולם, היה זה אריסטו שקבע ש"מלחמות עושים רק כדי שנוכל לחיות בשלום"  ושמעון פרס ביטא זאת בכך ש "מלחמה טובה היא זו שהצלחנו למונעה."

•·         כל הזכויות שמורות לכותב המאמר.

 

 

 

 

 

 

 

תגובות  2  אהבו 

494
בדקתי ואכן אתה צודק.מעניין.למה זה קורה כך?
המסקנה היא שזו מקריות או שגם אלוהים טועה לעיתים בהחלטותיו. אין להקיש מכמה מקרים על האפשרויות הסטטיסטיות. חחחח.....ץאולי עלינו ליצור כמה עשרות מלחמות בין דרומיים לצפוניים על מנת ...
המסקנה היא שזו מקריות או שגם אלוהים טועה לעיתים בהחלטותיו. אין להקיש מכמה מקרים על האפשרויות הסטטיסטיות. חחחח.....ץאולי עלינו ליצור כמה עשרות מלחמות בין דרומיים לצפוניים על מנת לקבל את היחס שיאמר לנו אם יש אמת בהשערה. הסטטחסטיקה לא מרמה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

האם להסתפק בקיים זו השאלה
אחד הגילויים החשובים של הפסיכולוגים הוא שאיננו מוטרדים ממה שבאמת קורה לנו, אלא מהמחשבות לגבי מה שקורה לנו והמחשבות והמציאות הם שני דברים שונים בתכלית וכפי שביטא זאת הרמב"ם כבר לפני כ-800 שנה...
לקריאת הפוסט
משמעות החשיבה המהירה (האינסטינקטיבית) בקבלת ההחלטות
ברוב המיקרים איננו מגיבים אינסטיקטיבית למתרחש סביבנו בגלל שתגובותינו דוכאו מכל מיני סיבות או מצבי לחץ. אך לאמיתו של דבר השיפוט הראשוני בא לעזרתנו בעיקר בקביעת החלטות. מי מאיתנו לא הצטער בדיעבד...
לקריאת הפוסט
מדוע המיליונרים תורמים
באחת מארוחות הערב בסיאטל בצפון מערב ארה"ב התפתחה שיחה מעניינת בין הבן המצליח ביל גייטס לאימו. אימו אמרה לו אינך צריך כ"כ הרבה כסף מדוע אינך תורם אותו? ילד הפלא שהפך בן לילה למיליונר עונה ברוגזה...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה