הידעתם?-אולי כן,אז רק אזכיר .....

השבוע חל יום המדע הבינלאומי.אין כיום (ליתר ביטחון מדעי,אומר כמעט)כמעט שדה שהמדע לא נגע בו.
מהו מקור המילה מדע?
בספר דברי הימים ב',אלוהים ניראה לשלמה בחלום הלילה,לאחר שחנך את בית המקדש.ואלוהים מאפשר לו לשאול מישאלה.וזה מה ששלמה מבקש....שם,א,10."עתה חכמה ומדע תן לי......"
כאן המילה מדע היא במובן ידיעה.כמו שהעץ האסור באכילה מפריו בגן העדן לא היה עץ התפוח,כמו שסבורים רבים,מה עוד ש"תפוח"במיקרא הוא פרי אחר מהתפוח שאנו מכנים אותו כך בימינו(וזה בשיר השירים)היה זה"עץ הדעת טוב ורע"פרי מופלא כזה שמי שיאכל מפריו,ידע להבדיל בין טוב לרע.
בדברי הימים זוהי ידיעה לשפוט את העם.
כדי להביא לכם את העניין עד הקצה הקיצוני,אז אפילו בציור בתקופת הרנסנס בקומפוזיציה של הציור,תיכננו את הציור לפני ההתחלה על ידי קווים שהיו מבוססים על מטמטיקה,בעיקר על הנדסה,אם זה על חיתוך הזהב שהיה מבוסס על הגאומטריה האאוקלידיתאו על חיתוך היתר של משולש הזהב של פיתגורס.
זהו הקצה האחד.הקצה האחר הוא השימוש במדעי המחשב במלחמות הסייבר,מלחמה שמתבססת על מידע הסייבר(תיכנות מחשבם,האקרים ועוד)שיכולים להשבית מערכות תשתית חשובות בעת מלחמה,יכולים לשמש לריגול ,כל ריגול שתרצו.
ועכשיו היכונו להפתעה שניראת מדע בידיוני ממש,קראתי רק אתמולעל כך שלדברי מדענים הם הצליחו לפענח שפת בעלי חיים שונים ולקודד אותם.
נגעתי רק בנושאים אחדים,מילימטריים שניתקלתי בם לאחרונה.אבל באמת זה נושא שספרים על ספרים לא יספיקו להקיף. את הנושא המהמם הזה,מדע,שעוד לפני שתסיימו לקרוא מה שכתבתי כאן,כבר יצוצו אלפי חידושים בתחום המדע בעולם כולו.
אז יום מדע חגיגי לנו
פעם למשל במקום להגיד דיבור אמרו פתגם,
במקום להגיד ניסים היום משתמשים במילה
נ-ני-ניס-נחמן מאומן
ואת לא מציינת שהשימוש במילה מדע של היום הוא מילה רחבה שכוללת את כל המידע בכללותו.
בקיבוץ רמת השופט.
כל כתבו עלי
מי לי הכיר ומי לא ידע
את דודי חוקר המדע
החוקר בלי הרף
מן הבוקר ועד הערב.
אצלו כל רעיון
שווה יותר ממליון
ויום יום כך אמר
אני אהיה ממציא מחר
הוא יוריד מהלחות מים
ומזלט שימריא לשמיים.