האם אתה מי שאתה או מה שהחברה מצפה ממך להיות? כיצד

האם אתה מי שאתה או מה שהחברה מצפה ממך להיות?
כיצד זה עלול להשפיע עלינו בתת המודע
=====================================
לכל אחד מעמנו יש את ה"אני" האישי שלו החבוי בתוכו. בדרך כלל את החיובי אנו מחצינים ואת השלילי, מחביאים.
למעשה, החלק של ה"אני" החבוי שלנו - השלילי שלנו - אינו מבוטל כלל, שכן כל אדם נולד עם תכונות חיוביות ושליליות שאין להתעלם מהן.
אם כך, כשאנו מנסים להחביא את ה"אני" השלילי שלנו, כמה זמן זה יתפוס? כאשר זה במערכת יחסים ארוכת טווח, למעשה הוא יוצא החוצה, שכן כמה יכול אדם לשקר לסובבים אותו ובטח ובטח לעצמו - די מעייף.
מערכת יחסים ארוכת טווח יכולה להיות זוגיות, אך לא רק.
גם עבודה עם קולגות או שותפים, גם קשרי משפחה, גם קשרים ארוכים עם חברים.
כאשר יוצא ה"אני" החבוי שלנו, האני השלילי שלנו החוצה (וזה קורה כאשר כל סוג של קשר הופך למובן מאליו) אנו הופכים להיות האוייבים של עצמנו ומאשימים את הצד השני שבקשר, החבר, הקולגה לעבודה, בן/ת הזוג בבעיה. (כמובן ששני הצדדים "אשמים", גם אם לא במודע, בעניין).
האני שלי:
======
1. האני האבוד - אותם חלקים של הוויתנו שנאלצנו להדחיק בגלל דרישות החברה.
עם כמה שנדחיקם, בתת מדוע יפריעו לנו לשקט הנפשי.
2. האני המזוייף - החזות החיצונית שיצרנו כדי למלא את החלל שנוצר בעקבות ההדחקה של האני האבוד ובשל העדר התייחסות מספקת של החברה אלינו.
3. האני המוכחש - החלקים השליליים שלנו, אשר ספגנו בגינם ביקורת ולכן החלטנו שאם נכחיש אותם, אולי נשמע פחות ביקורת ונהיה יותר "מקובלים" בחברה.
למעשה, יצרנו לעצמנו תבנית שקרית של ה"אני" העצמי שלנו וזאת על מנת להיות מה שהחברה רוצה שנהיה ולא מי שאנו באמת.
כמה זמן ניתן להישאר במצב שכזה, שכן זהו כמו פצע מדמם לנשמה. אנו מרגישים שהחיים חתוכים לשניים. מחד - יצרנו לעצמנו תבנית חיובית בחברה ומאידך, חלק מזה לא באמת נכון.
כמה ננסה לכבוש ולרפא את הפצע המדמם, עדיין הנפש תהיה חסרת אונים ונרגיש כלואים בתוך ה"אין אני אמיתי" שלנו.
חלק מהאנשים יתנחמו בתחושת הכליאה על ידי אכילה בלתי נשלטת , חלק יפנו לעשן הרבה, חלק יפנו לסמים, חלק לפעלתנות יתר, בילויים יתר - העיקר לברוח ממה שבאמת לא אנחנו.
בדרך כלל זה בתת המודע, אך האדם מרגיש שאין לו שקט נפשי ולא יודע מהיכן אי השקט מגיע.
לעתים אף לא מצליח להתקדם באמת לאן שרוצה להתקדם. משהו תוקע אותו, עייפות נפשית שכזו שלא תמיד יודע כיצד להסביר אותה ומהיכן נובעת.
כשאני נפגשת לייעוץ עם הנועצים שלי (הלקוחות שלי), אנו פותחים הכל על השולחן, מדברים על הכל בחדר שקט, בהקשבה מלאה ובהבטחה לסודיות מוחלטת.
רק כאשר אתה שלם עם האני העצמי שלך ועם הדרך שלך, אז ורק אז אתה יכול לקבל עצמך, להיות רגוע ושלוו ולנהל מערכות יחסים תקינות.
ליאת מוזס,
יועצת אישית, זוגית, מאמנת אישית ומגשרת