בואיקוס, גם מתכון, גם סיפור וגם שיר

תמיד שואלים אותי " בבולגריה היית כבר?"
ואני תמיד עונה " בטח, הייתי בורנה"
" אה זה לא נחשב"
ורנה שוכנת לחופי הים השחור, בעייני היא בולגריה בטח על המפה.
נכון ורנה היא עיר תיירותית וקשה להבחין שם מי בולגריה ומי לא,
אולי לפי השפה. אולם מה שחשוב הוא שורנה מלאה חתיכות שלא
דופקות חשבון לאף אחד, והן מסתובבות ברחובות בטנגה כזו שהחוט
של החוטיני לא מסתיר כלום, והלחמניות האלו מאחור פשוט מהפנטות
לא יודע מה היה רץ לכם בראש אבל לי רצה תמונה של בואיקוס.
חומרים
2.5 כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה/ יוגורט
200 גרם חמאה מומסת
חצי קוביה בולגרית מפוררת
250 גרם (גביע) גבינה לבנה רכה
200 גרם גבינה צהובה מפוררת
1 ביצה
קורט מלח
לקישוט : שומשום או קצח או עשבי תיבול
ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחדיו וככל שמערבלים יותר הגלוטן נפתח והמאפה אוורירי יותר.
הבצק יוצא דביק! כך הוא אמור לצאת. מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות
מכינים כדודים בידיים רטובות ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן קלות
מפזרים מעל הכדורים שומשום או קצח או גבינה מגורדת
מכניסים לתנור ואופים כ 25 דקות עד שמשחים.
ואז אחת מסתובבת אלי, כנראה שהמבטים שלי צרבו לה שם.
ואומרת לי " נמו" , אני לא מבין בולגרית אבל תפסתי לה..
מאז גם הלחיים שלי דומות לבויאקוס
על מנת להסתיר את מבוכתי התחלתי לשיר -
http://www.youtube.com/watch?v=8PlivXpvzQg
וואחאד אסוסיאציות רצות בראשך..